0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Да се похваля!
Днес със свекърва ми ходихме на първо УЗИ. Тя държеше да дойде с мен, че все много се вълнува милата.
Видяха се 2 плодни сакчета с 2 живи зародиша. Чак се просълзихме от радост и вълнение и двете. ГОЛЯМА РАДОСТ! 2 БЕБЕНЦА!
Само мъжа ми още не знае и май няма да е толкова въодушевен, че всички разходи са по 2
Милена, първо честито за двете сакчета. Само че какво значи това - Няма да е въодушевен? Извинявай, ама тук хората не ги интересува дали е по две или по три разхода, след като се борят да стане само. Моля те, просто преди да напишеш каквото и да било - добре си помисли и тогава пиши. Думите ти малко или много нараняват момичетата тук.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Гледам аз заглавието на темата и си викам, чакай да ида да посъскам и там. Ама вие няма да престанете да ме изненадвате. Явно вече добре се справяте и без мен. Е още не сте ги диагностицирали тези, които не харесват майките си, а свекървите, ама скоро и това ще стане.

Milena.b много се радвам, че не си ми шефка. Представям си как щеше да се подаваш на подмазване. Направо си представям как ще си търся прах срещу мазни петна. Не ти стига, че майка ти те търпи на работа, а ти само цвилиш срещу нея. Вдига ти осигуровките, ти пак недоволна... че по телефона ти звъняла... И само за да не се притеснява мъжът ти - да ти кажа, че разходите няма да са ви точно по две и голяма част от тях вече поема майка ти. Успокойте се и идете свеки да ви олигави хубавичко!

Аз като бях бременна си говорих с приятелка, която също беше. Сега като имам проблеми ги споделям с вас. И как съм пропуснала да преценя кой ми се лигави повече - майка ми или свекърва ми. Ама то щот ги държа на разстояние, явно.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Да се похваля!
Днес със свекърва ми ходихме на първо УЗИ. Тя държеше да дойде с мен, че все много се вълнува милата.
Видяха се 2 плодни сакчета с 2 живи зародиша. Чак се просълзихме от радост и вълнение и двете. ГОЛЯМА РАДОСТ! 2 БЕБЕНЦА!
Само мъжа ми още не знае и май няма да е толкова въодушевен, че всички разходи са по 2

Честито двойна радост! Лека бременност ти желая и да си ги износиш и двечките до край!
 Последното изречение обаче те съветвам да го изтриеш, защото звучи гадно.  :(
*
Чета, чета и продължавам да се изумявам! Милена, незнам защо си я пуснала тази тема. Какво толкова се оплакваш от майка си не разбрах. Или просто искаше да се похвалиш че хем имаш добра свекърва, хем майка ти ти дава пари и заплата. Ами няма ли да ти е гадно като отидеш на работа, тя да ти се лигави и да ти вика: "Маменце как си, ела да седнеш, да си вдигнеш краката, недей да правиш нищо, аз пак ще ти давам заплата..." Радвай се че имаш такава майка, която може да ти даде работа и да ти вдига осигуровките, а не да бачкаш като вол при някой изрод и накрая да те осигурява на минималната заплата. Защото сигурно половината от момичетата са в това положение.
Щях да прескоча темата, обаче се издразних на последния ти постинг! Много грубо от твоя страна! Лека бременност ти желая, но никога друг път не се оплаквай че са 2. Все пак тук всички се молят и се надяват на бебе въобще. Аз и 3 да са пак ще им се радвам, само да станат!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Наистина последното изречение на Милена е ИЗЛИШНО при положение, че във форума момичетата се борят за дете/деца. Това е божа работа, а относно разходите по 2..................... 8O, защо сте правили дете
Извинявам се, но мисля, че прекаляваш. Лека бременност.
никога не отстъпвай на принципите си!
Все пак тук всички се молят и се надяват на бебе въобще. Аз и 3 да са пак ще им се радвам, само да станат!

Абсолютно точно!
А и децата ги създаваме аз и мъжът ми. Какви майки, какви свекърви има тук не разбирам. Въпроса е да не пречат по някакъв начин с поведението си и отношението си към нас. Това искам аз тях!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Без коментар! 8O
Щото може пак да си изтрие темата. :wink:
*
Милена,мисля че си несправедлива към майка си.Според мен тя е от типа хора,които трудно изразяват чувствата си.Това обаче съвсем не означава,че не изпитват такива,и то силни.
Милена,мисля че си несправедлива към майка си.Според мен тя е от типа хора,които трудно изразяват чувствата си.Това обаче съвсем не означава,че не изпитват такива,и то силни.

Да, така е, наистина, тя е от този тип хора и сама така се определя.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Аз също не обичам да демонстрирам чувствата си,въпреки това обичам дъщеря си повече от всичко на света.Сигурна съм,че и с майка ти е така.
*
Да, така е, наистина, тя е от този тип хора и сама така се определя.

Миленка значи разбираш майка си добре и според мен нямаш основание да се настройваш отрицателно към нея. Може би ти си в другата крайност и си допадате със свекърва ти именно затова. Все пак трябва да разбереш че шефовете имат ангажимента да поддържат фирмата, да мислят за нейното развитие - все едно моя шеф да дойде и да ме кутка как съм и т.н. - малко не става.
Не те нападам, само искам да се осъзнаеш. Майката си е майка и това е. Ако пробваш да си с нея, в неработно време и й разкажеш мисля че и на нея ще й стане хубаво. А трябва да внимаваш на кой (освен на нас във форума) споделяш и сравняваш майка и свекърва, някой може уж случайно да се изтърве и повярвай ми никак няма да й е приятно на твоята майчица.
Ще го осъзнаеш има време, внимавай да не стане късно обаче. Казвай на майка си какво чувстваш и нека и тя преживява радостите около бебетата заедно с теб.
Късмет
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
Здравейте, момичета!
Нямам на кого да го кажа, затова ще го кажа на вас - Истината е, че моята майка изобщо не ме подкрепя в опитите за второ дете. Самата тя е забременяла трудно -  коствало й е 4 години. Но вместо като човек, който е минал през това, да ме разбира и да ме подкрепя, тя ми казва, че година и половина е малко време и че просто съм била нетърпелива и трябвало да се "успокоя". А на всичкото отгоре тя е доктор.
Чувствам се малко зле да кажа нещо недобро за майка си, но наистина ми е много болно, че не получавам нейната подкрепа... От месеци насам спрях да й споделям каквото и да било, а и тя не се е сетила да ме попита как се развиват нещата.
veni, съжалявам, че се чувстваш наранена. Обаче ние сме големи хора, имаш си мъж, който се надявам да те подкрепя, имаш си и форум, където да четеш и да си намериш твоя лекар. После си се съветваш с него и си действаш по плана, който сте си изготвили. Желая ти успех!

Абе изобщо не разбирам защо трябва да е драма, ако родителите или свекитата не ни държат за ръцете през цялото време. Малко на клюкарник го обърнахме. Родителите са имали този ангажимент, докато станем пълнолетни, свекитата никога не са го имали. Ако са съпричастни и помагат - идеално. Ако не - не са длъжни, важно е само да не пречат и да не се бъркат. Тези деца ще са си наши и трябва да си ги мислим с половинките.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Добре, че е майка ми бих казала :P , но е не съм очаквала друго от свекърва си. Майка ми е тази, която ни помага, която се интересува не само на думи :P Свекърва ми се интересума много,на думи обаче - как съм що съм и така нататък. На практика всичко си остава само думи; иначе все повтаря, че ако имаме нужда ще дойде да ми помогне. Е, сега, дойдоха за ден и половина спор няма и с това се отчетоха за 9 месеца :? Казахме им с мъж им да дойдат да отпразнуваме хем рождения ден на свекър ми, хем моя - че и двата са края на август и какво последва като отговор  8O : Имаме ли си разходи по край първородния си внук, лекарства купували това онова и нямало да дойдат 8O Уплашиха се явно да не би покрай празнуването да възникне и някоя работа 8O
И най-вече имат си вече внук за гледане 8O
Нищо де - аз не се впрягам вече; имам майка ми :P - това е достатъчно :P

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Абе изобщо не разбирам защо трябва да е драма, ако родителите или свекитата не ни държат за ръцете през цялото време. Малко на клюкарник го обърнахме. Родителите са имали този ангажимент, докато станем пълнолетни, свекитата никога не са го имали. Ако са съпричастни и помагат - идеално. Ако не - не са длъжни, важно е само да не пречат и да не се бъркат. Тези деца ще са си наши и трябва да си ги мислим с половинките.

Напълно подкрепям! :)
Който си има брадичка си купува гребенче!
Не смятам, че някой, който и да е той ми е длъжен с нещо.
Мога, стига да искам.
*
Аз си мисля, че боли защото това е отношението на един от най-близките ти хора. Ако имам безразличието на свекито, на някоя леля или на някоя приятелка......., не би ми станало добре, но безразличието на майка ми, трудно бих го понесла.  А и не мисля, че става въпрос за дундуркане или държане на ръката при счупен нокът например. Не знам, така мисля аз. Нека Milena.b и veni ме поправят ако греша.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Ето затова намирам моя случай за необичаен. Мен дори леко ме обижда поведението на майка ми. С нея само един път сме говорили на лична вълна - на тема бременност и то аз започнах разговора. Иначе говорим само на служебни теми. Тя се вълнува основно от работата. Аз бих искала да ме пита и за мен, не само за ДДСто и за осигуровките. 8O

Не си сама спокойно, аз имам подобен проблем. С моята майка не сме разговаряли по лични теми повече от 5години сигурно. Тя е твърде властна и с нея трудно се коментира каквото и да било. Немога и да си представя да трябва да й кажа че имам евентуално проблем с бебеправенето. Имам чуството, че ще получи просто удар  :(. Виж, противно на коментарите й, че свекър ми и свекърва ми щели да ми вгорчат живота, с тях / да чукна на дърво / се разбирам изключително добре. Те ни помагат адски много, естествено все още незнаят, че правя разни изследвания, и не се знае какво ми е още, но поне знам, че ако видим зор с милото има към кого да се обърнем за помощ. Те веднага ще се отзоват просто съм сигурна.
Пожелавам такива свекър и свекърва на всеки :)
Re: Майките ви вълнуват ли се наравно с вас, а свекървите?
« Отговор #57 -: Септември 07, 2007, 06:32:33 am »
Я да се намеся и аз ,че на мен ми е съвсем прясно/от вчера/.
Когато съобщих на моите родители ,толкова се радваха ,дори измислиха къде точно щяло да спи детето.Макар ,че имат вече една сладка внучка-отроче на сестра ми ,все даваха зор.
Вчера с моя възлюбен отидохме да съобщим на неговото семейство.Бяхме настроени за много приятни емоции,тъй като те са много сърдечни хора.НО!!!Когато им съобщихме те ни гледаха все едно сме им съобщили за смъртен случай.Почнаха да правят коментари от рода-„Ние мислехме ,че сте ялови и си викаме тези двамата да вземат да си осиновят едно дете.Ама после си викаме ,пък кой знае какво ще им се падне по добре без.”
Можете да си представите как гледахме и двамата.Толкова зле не съм се чувствала през целия си съзнателен живот.После явно осъзнаха грешката си ,ама казаното не спря да боли.Сега мислите ми са ангажирани само с тези тежки думи.Незнам може и от хормоните да е ама много ме боли

*
« Отговор #58 -: Септември 07, 2007, 08:29:09 am »
Верно ли бе? 8O 8O 8O
Етървата и девера като съобщиха на свекървата, че етървата е бременна в края на 4ти месец тя само исумтя-ми хубаво и докато не се роди племенника не отвори дума за това и си мислех,че това е лошо, ама гледай, имало и по-лоши варианти! :?
« Отговор #59 -: Септември 07, 2007, 17:03:00 pm »
Оооо Мимка, аз като един оптимист да кажа, че винаги може и по-зле  :lol:
Но пък си признавам без бой, че вие двете ме смаяхте  8O такова нещо не бях чувала до сега.
Миличка, хич да не ти пука какво са ти казали. Тегли им една м...на и карай по-спокойно. Не се хаби за глупости, а си помисили за малкото човече, което расте в теб. То заслужава спокойна и усмихната майка. Знам, че са те наранили, но те със сигурност не заслужават да ги мислиш толкова, не можеш и да промениш станалото. Тогава не се наказвай за чужди грешки!
Хайде късмет и горе главата  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]