0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Темата на бременните - 8ма част
« -: Август 15, 2007, 16:29:12 pm »
Нова тема, нов късмет! Нека много нови бременелки да се запишат в нея!

Аз си продължавам с болничните :lol:

Диди, дай идея как да не се дублират болничните листове, за да няма и забавяне в изплащане на обезщетението.
*
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #1 -: Август 15, 2007, 16:42:04 pm »
аз не знам за болничните, но следя темата с интерес :)

благодаря на всички, които се включиха по въпроса къде усещат бебето. аз вече съвсем се обърках, помислих че може би съм го усетила, а сега вече не съм сигурна... може и да усещам някакви вибрации, някакво мърдане отвътре, но не мога да кажа със сигурност. дали има значение това че съм леко пълничка? в момента съм 66 кг., 160 см.

*
« Отговор #2 -: Август 15, 2007, 17:01:59 pm »
Ще се включа вече и аз в темата.Аз усетих бебе за първи път преди една седмица точно и то доста ясно.Обаче от тогава много по-слабо,но по често.Та сега се притеснявааам.Защо ли не мърда толкова колкото първия път? :balk_133:
« Отговор #3 -: Август 15, 2007, 17:18:42 pm »
Лелеееее, Пипи, ако ти си пълничка, аз ще си сменя ника на Шамандурка.   :a_pig_01: И какво да кажа, като съм... срам ме е колко кила съм.

И до скоро бърках контракциите с ритането на бебето... резил  :oops: Тъй че не мога да ти опиша усещането, за съжаление  :( И аз чакам със сигурност да разбера какво е  :)
*
« Отговор #4 -: Август 15, 2007, 17:24:11 pm »
Аз явно съм от дебелокожите :lol:
Усетих джудженцето сравнително късно - в 23-24 седмица по-осезателно.
А вчера като бях на преглед се видя, че милото не спря да шава, ама дебелокожата му майка нищо не усещаше. Явно усещам само силните ритници :lol:
Не виждам защо се притеснявате, при положение че редовно ходите на ехограф и знаете, че всичко е наред. Не че и аз не се притеснявам, ама не трябва така. Подозирам, че тепърва ни чакат страшни притеснения. Така че нека се радваме на бременността, че после няма спокойствие :lol:
« Отговор #5 -: Август 15, 2007, 17:38:35 pm »
Момичета, не се притеснявайте, с второто ще ги усетите по-рано  :wink:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #6 -: Август 15, 2007, 19:17:02 pm »
Аз при първата бременност усетих бебето в началото на 20г.с. Но беше едно много слабо усещане сякаш ти къркорят червата, но то се разбира че не бълбукат червата. Сякаш нещо пърха с крилца вътре в теб. А сега съм в 16г.с. и чакам да видя кога ще усетя бебчо. Само зная, че при втора бременност бебето се усеща малко по-рано.
Пипи мисля си, че това че си пълничка не би повлияло на това кога ще усетиш бебето. По скоро си мисля, че има значение дали е първа бременност- при първа бременност бебчо се усеща по-късно.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #7 -: Август 15, 2007, 19:19:59 pm »
Момичета, не се притеснявайте, с второто ще ги усетите по-рано  :wink:
Това е вярно. Когато бях бременна zа първи път усетих бебето в 19 г.с., а Мелани усетих оЩе в 13 г.с. Гинеколожката май не ми повярва, но аz zнаех много добре какво чувствам (бях много слаба и до 14 седмица оЩе не си бях въzвърнала килата, които свалих първите 2 месеца).
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #8 -: Август 15, 2007, 19:31:19 pm »
 И аз като Сия може би съм от дебелокожите :lol:. Бебоците за пръв път ги усетих, т.е. ритниците им, във 23г.с.. Смешното е, че тогава бяхме на летището и чакахме баба им, та може би и те са се вълнували тогава. Иначе преди усешах някакви бълбукания, но не бях сигурна. И като се сетя колко нетърпелива бях да ги усетя, сега понякога дори се моля да спрат, че като ме шибне едното горе в ребрата, чак ми се виждат звездички :lol:.
« Отговор #9 -: Август 15, 2007, 22:18:07 pm »
...
Диди, дай идея как да не се дублират болничните листове, за да няма и забавяне в изплащане на обезщетението.

Като родиш на термин  :lol:.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #10 -: Август 16, 2007, 02:43:23 am »

Предполагам с прекъсване на болничния.
Най-добре Джи пи-то да се произнесе :)
« Отговор #11 -: Август 16, 2007, 09:06:46 am »
Приятна и успешна седмица на всички!
*
« Отговор #12 -: Август 16, 2007, 11:14:05 am »
Хайде аз сега да ви попитам да ми препоръчате хубави книги за гледане на бебе, т.е. отначалото, възпитание и т.н. Мисля, че вече ми е време да се образовам на тази тема  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #13 -: Август 16, 2007, 11:18:34 am »
Роби, аз лично не съм си купувала книги, всичко каквото ме интересува си намирам в нета. Но всеки избира за себе си  :wink:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #14 -: Август 16, 2007, 11:44:29 am »
White на мен ми казаха в 14-та седмица, че плацентата ми е малко ниско, но сега в 17-та всичко беше наред. Почивай си повече и пий нош-па, за да е в покои матката. Поздравявам те за мъжа  :D. Успех до края.
« Отговор #15 -: Август 16, 2007, 12:24:19 pm »
Аз също се образовам изцяло от нета, но две мои приятелки, които скоро родиха, ми подариха книгите, които те са си купували. Едната е Ръководството на д-р Спок от Марджъри Грийнфийлд, а другат Книга за майката и бебето от Елизабет Фенуик. Тази втората, за да я четеш трябва преди всичко да си тренирал културизъм. Не ми харесват, повърхностни са и най-вече като преводни книги нямат много общо с българската действителност.   

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #16 -: Август 16, 2007, 15:09:44 pm »
Pippi,мила не се обърквай толкова :hug2:, сигурна съм 4е когато бебон4ето те ритне силни4ко, Ще разбереШ :babyflips:

Възможно е да е от килограмите, не 4е искам да кажа неЩо за по закръглените де :bighug: и за дебелокожите :wink:.Сия и То4ица
 :bighug: :flower:
Но на мен, наистина док ми каза, 4е понеже съм по слаба и с по тънка кожа и се усеЩа по рани4ко(доста се смях тогава де, но май вярно :lol:)

Роби,Аз съЩо се образовам от нета и не съм си купувала книжки.
 Дано в новата теми4ка се запиШат по_ве4е нови бременнелки :crossfingers:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #17 -: Август 16, 2007, 15:54:17 pm »
eleonor, абсолютно си права. От килцата си е. Аз като забременях си бях 69 кг. на метър и 70см. А вече съм 78 кг. Добре че й е тесничко вече и като рита се усеща повече :lol: Иначе досега да съм си умряла от притеснения що не рита това дете.
*
« Отговор #18 -: Август 16, 2007, 15:57:05 pm »
Сия, ако не беше това притеснение, друго щеше да си намериш. :D
Аз довечера смятам да гледам колички. Ще видим Casual play и Jane.
Утре ще докладвам. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #19 -: Август 16, 2007, 16:19:37 pm »
White, ако изчакаш до средата на октомври с покупката на количката, ще мога да ти дам инфо от извора за S4 на Casual play. Щото в крайна сметка май нея ще купим.
Приятна разходка из магазините, ужасно е хубаво да разглеждаш бебешки неща. А понеже ще имаш нужда и втори път да я видиш количката, като идваш на преглед следващия път в клиниката, може да отидем заедно до Малечко в Борово да я разгледаме пак. Аз досега само три пъти я разглеждах :lol: