0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #40 -: Август 17, 2007, 16:12:11 pm »
Nina, Sia, много ви благодаря, хммм, това за гаранцията определено е минус.... абе трудна работа е да се избере количка  :wink:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #41 -: Август 17, 2007, 16:39:59 pm »
А да добавя за тоновете. В Тина Киркова отивате, на регистратурата казвате, че сте за запис на тоновете, дават ви една бележка и сядате да си чакате реда, ако има и други майки за тонове. Не е нужно да ви е пратил лекар, само мисля трябва да сте здравно осигурени. Записа на тонове е безплатен, ако не сте си избрали лекар от ТК при който да раждате, казвате, че сте без избор на лекар, кабинета е точно до регистратурата, процедурата е 10-20 мин. прави я д-р Царичкова - много е симпатична и приветлива, макар да изглежда малко навъсена :) Тя след записа на тоновете ви дава диаграмата и ако има нещо притеснително, ще ви посъветва да се свържете с лекаря си.

Това дали ще важи и за другите болници, които не са специализирани АГ - например за Окръжна? Тина Киркова ми е далече, защото съм в младост, но въпреки това и до там бих стигнала де,ако няма друга алтернатива. А някакво направление от личен лекар дали ще трябва? Освен да се пораззвъня по регистратурите и да попитам? :?
*
« Отговор #42 -: Август 17, 2007, 18:05:12 pm »
Роби, писах отговор преди два часа, но гадните БТК ми късат нервите от седмица. :x
Чикото го гледах в магазин 9+ срещу София ленд. Комплекта С3 е с кош за новородено и кошница за кола. Цена 1300 лв. с 6% отстъпка в момента. На мен обаче не ми хареса материята на дамаската. Пък и тежичка ми се струва.
Жане (www.jane.es) можеш да видиш в магазин Бейби планет на бул. Ал. Гешов (между Г. Софийски и Цар Борис 3, преди магазина на Шкода). Те са вносители и на Инглезина (произвежда се в Италия!). Цената на триколката беше около 850 лв., отделно можеш да добавиш кош за новородено и кошница, като коша става и за кола. За цената не питах, че още гледам и ми е рано за пазар. Хареса ми как се управлява Жане, дамаската е приятна, по-лека беше от Пег Перего и цветовете също не са лоши.
Ето ти координати на фирмата:
www.adria2001bg.com
Същата фирма ще внася от октомври Силвър плей: http://www.silvercross.co.uk/. Аз и тях ще чакам да видя. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #43 -: Август 17, 2007, 18:49:21 pm »
Момичета, искам да попитам по-напредналите от вас, усещате ли удари ниско долу, все едно ще се напикаете, или ще се пукне нещо?  :oops: Явно моите мишки ме удрят с главичките в пикочния мехур?
За записите на тонове, защо трябва да се ходи в ТК? Не се ли правят където е ЖК? Моята е точно там, при д-р Гергов?

Днес в най-голямата жега  :x направих първия по-голям пазар за бебетата. Не съм купила кой знае какво от "Захи", но пък срещу 125лв.  :( Продавачката нонстоп ми повтаряше, че за моите мишлета няма толкова малки дрехи.... Ама защо пък трябва да са джуджета момчетата ми?!  :( Все пак им купих страхотни гашеризони с блузки за изипсването/кофти че са от плюш, но нямаше други/, 8 бодита с дълъг и къс ръкав, и без крачоли /други в момента няма, да знаете, както и сини ританки/, хавлии за след баня, пелени комплект по 4 вътре, шапчици /ужасно смешни  :lol:/ и буйки-чорапчета. От друг магазин купих нещо като пижамки, долна част без чорапки, и горна с копченца и дълго ръкавче.
Другите неща ще пазарувам в по-прилични метеорологични условия.  :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #44 -: Август 17, 2007, 19:29:36 pm »
Габи, не трябва направлебие от личен лекар за Тина Киркова. Незнам дали така стоят нещата и по другите АГ, предполагам.

Каси, аз усещах подобни неща, примерно, че ми се пишка, а съм се изпишкала, главичката на бебето притискаше и от там подобни усещания към пикочния мехур. Не е задължително тоновете да са в ТК, просто аз ходех там и давам инфо :)
*
« Отговор #45 -: Август 17, 2007, 19:46:02 pm »
Касси, аз непрекъснато усещам че ми се пишка, но удари не усещам. Все пак при теб положението е различно, но усещането е непрекъснато почти при мен.
« Отговор #46 -: Август 17, 2007, 21:24:19 pm »
Касси, споко нормално е! :lol:
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #47 -: Август 18, 2007, 17:17:43 pm »
Здравейте и от мен в новата тема! Дано се препълни с нови мамчета!

Роби, този модел на Чико можеш да го видиш и в Пигис Хаус.
В Пакостник е доста оскъдно мястото и има малък избор.

А сега имам въпрос:
Предполагам, че си следите кръвното редовно. Моя апарат е електронен
и измерва и пулса. Притесни ме, че е доста висок - 98; 105.
Кръвното е добре 105/65. Знам, че пулса е нормално да е по-височък, но
колко е нормално? И при вас ли е така?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #48 -: Август 18, 2007, 17:55:51 pm »
Надин, спокойно, може и от жегата да е! Мери го няколко дни поред, и ще питаш док най-добре. Иначе кръвното е като моето, струва ми се ниско, но пък казват било нормално за бременни.

« Отговор #49 -: Август 18, 2007, 18:42:49 pm »
Надин, тези апарати не са много надеждни. Аз също съм с електронен и ми показва пулс над 80. Моя по принцип е към 65 до 70.
Засечи си го с часовник, най-точно е :D

ПП: Ако искаш ми ела на гости да те измерим и с моя :D
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #50 -: Август 18, 2007, 18:56:43 pm »
Диде, сега го засякох с часовник и е 96. Пак ми идва високо нещо :?

А за гостито, лесна работа :D Ще пием по едно :lol:..... сокче!
*
« Отговор #51 -: Август 18, 2007, 19:50:53 pm »
аз по принцип съм с нормално кръвно, но в горещините ми падаше много.

Сега да ви попитам нещо друго, случва ли ви се да ви тече кръв от носа и какво означава това, на мен ми тече средно по два, три пъти на ден и понякога се събуждам нощем от това.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #52 -: Август 18, 2007, 20:06:45 pm »

Сега да ви попитам нещо друго, случва ли ви се да ви тече кръв от носа и какво означава това, на мен ми тече средно по два, три пъти на ден и понякога се събуждам нощем от това.

Аз не съм имала такива проблеми, Фиа. На мен до скоро ми кървяха венците. :(

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #53 -: Август 18, 2007, 22:26:07 pm »
Доста лека ми се стори.

те празни все така ще ти се сторят и леко ще вървят :D

Наде, ми сърчицето ти работи по-интензивно сега, мило. естествено, че ще е ускорен :D
« Последна редакция: Август 18, 2007, 22:27:48 pm от manhattan »
*
« Отговор #54 -: Август 18, 2007, 23:04:30 pm »

[/quoBrdqte]
Фиа, на ме н ми се случва от време на време, но може би веднъж - два пъти месечно. Понякога си е просто запушен и когато се опитвам да го отпуша и духам по- силно - потича кръв. Четох някъде че е срещано явление при беременност.
« Отговор #55 -: Август 19, 2007, 13:51:31 pm »

От 4-я месец съм с постоянно запушен нос и също ми тече леко кръв като се издухвам.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #56 -: Август 19, 2007, 15:02:33 pm »
Кървенето от носа е най-вече резултат от по-слаби капиляри. Моято майка дълго време имаше този проблем, но тъй като беше доста сериозен хдеше с ампула адреналин в чантата...Надявам се, че при вас не е така изразен и ще отшуми...

« Отговор #57 -: Август 19, 2007, 15:13:09 pm »

Аз в началото имах леко кървене сутрин, но спря някъде околу 8ма ГС
*
« Отговор #58 -: Август 19, 2007, 15:19:08 pm »
то кървенето не е силно, получих го сега в петия месец, трае 1, 2 минути, но определно не е приятна изненада и винаги само от лявата ноздра, незнам защо така.
Май е нормално явление за бременността.

*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #59 -: Август 19, 2007, 15:22:43 pm »
Дано скоро престане! Леко бременеене!  preggo :bighug: