0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #100 -: Август 21, 2007, 20:47:37 pm »
Аз пък много странно нямам никакви ама никакви предпочитания към определени храни. Всичко си ям и нямам стръв към нищо. Което за мен е нечувано. Аз преди да забременея бях по стръвна  :lol:. Рядко ям тестени неща, но не са лоши де  8) една баничка с боза амммм закуска мечта  :wink:
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #101 -: Август 21, 2007, 20:49:09 pm »
Божееееее, доживях нет!
След 10 дневна авария в София и още 8 дни в Благоевград без комуникация най-сетне с вас!
Цялата компания отиде на концерта на Слави и аз окупирах един приятески компютър!

Направо полудях без вас, ей!
Благодаря ви, че сте ме мислили!
ОБИЧАМ ВИ!

Иначе сме добре!Бяхме на преглед преди да тръгнем насам, пораснали ме!
Активни и буйни, грижи се момчето за спокойния сън на тази дето му говори нежно!
Аз придобивам размери 2пъти хипопо размер!
Иначе прахтя ката цяло стадо хипопотами, но това е друга тема!
В събота-неделя се прибирам и ще съм по-активна!

Целувам ви!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #102 -: Август 21, 2007, 21:19:21 pm »
момичета, здравейте. имам голяма нужда от вашата помощ. ето какъв е проблема: значи, днес отново ходих на преглед и се надявах да ми каже разгеле в коя седмица съм и дали всичко с бебо е наред. той обаче ме прегледа само с ултразвук през корема и ми каза, че мъничето е 2, 27 см. нито е слушал тонове, нито ме е преглеждал по друг начин. разбира се, кръвно, тегло, таз и т.н ми ги описа, даде ми направления за кръв и урина, но... аз си оставам притеснена дали всичко е наред!!! защото според всякакви калкулатори и т.н, включително и този тук, би трябвало да съм 9 г.с (или в 7г.с след овулацията), а той ми каза, че с тези размери съм най-много в 6г.с. еми вече ще се побъркам  :x  кажете ми как да постъпя, адски ми е притеснено - дали бързо да тичам при друг доктор, или да изчакам малко, следващият ми час е за 10.09 и то при друг доктор..
а, забравих да кажа, че според калкулатора на sia май всичко си е ок, изкарва ме 9 г.с., ама просто тоя доктор днеска...ме обърка тотално!!!
*
« Отговор #103 -: Август 21, 2007, 22:06:24 pm »
Ако има6 вазможност отиди на друг ехограф вагинален , да 4уете сарде4ния ритам,ве4е би трябвало да се 4ува и вижда .Стискаме палци  :crossfingers: и пи6и какво е станало   
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #104 -: Август 22, 2007, 09:16:08 am »
Абе мацки малко ОФФ - От известно време не виждам ИНИ да пише тук... Някой да е чувал нещо от нея?
*
« Отговор #105 -: Август 22, 2007, 10:05:50 am »
и моят албумин е занижен - 33.5, а референтните граници са 35-(забравих горната, ма някъде към 50-55 май беше). докторката ми гледа резултатите, но не каза нищо за това, и аз си мислех, че явно не е проблем. но сега като прочетох постинга на каси и се замислих... може пък да не го е видяла?
как мислите момичета, какво означава занижения албумин?

*

naha

• 1474
« Отговор #106 -: Август 22, 2007, 10:10:39 am »
Аз до колкото знам има проблем само ако е завишен.
Мари ти скоро ще раждаш а  :wink: как се чувстваш?
« Отговор #107 -: Август 22, 2007, 10:14:17 am »
Аз до колкото знам има проблем само ако е завишен.
Мари ти скоро ще раждаш а  :wink: как се чувстваш?
Идеално :wink:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #108 -: Август 22, 2007, 10:15:09 am »
момичета, здравейте. имам голяма нужда от вашата помощ. ето какъв е проблема: значи, днес отново ходих на преглед и се надявах да ми каже разгеле в коя седмица съм и дали всичко с бебо е наред. той обаче ме прегледа само с ултразвук през корема и ми каза, че мъничето е 2, 27 см. нито е слушал тонове, нито ме е преглеждал по друг начин. разбира се, кръвно, тегло, таз и т.н ми ги описа, даде ми направления за кръв и урина, но... аз си оставам притеснена дали всичко е наред!!! защото според всякакви калкулатори и т.н, включително и този тук, би трябвало да съм 9 г.с (или в 7г.с след овулацията), а той ми каза, че с тези размери съм най-много в 6г.с. еми вече ще се побъркам  :x  кажете ми как да постъпя, адски ми е притеснено - дали бързо да тичам при друг доктор, или да изчакам малко, следващият ми час е за 10.09 и то при друг доктор..
а, забравих да кажа, че според калкулатора на sia май всичко си е ок, изкарва ме 9 г.с., ама просто тоя доктор днеска...ме обърка тотално!!!

ами според мен много добре си отговаря бебчо!Аз  като бях в 8 седмици и 2 дни ,бебо беше 1,73 см. Ще потърся едни таблици с размера и седмиците,за да видиш,че даже сте и по-големи. :D
 Мишенце,радвам се ,че сте добре. :D
<br />
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
<br />
*

naha

• 1474
« Отговор #110 -: Август 22, 2007, 10:37:56 am »
На нас последния път ни измериха само главичката  :). Еееееее ама това е много относително в таблицата. Зори  :) Предполагам е за да направим приблизително сравнение.
« Последна редакция: Август 22, 2007, 10:41:33 am от naha »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #111 -: Август 22, 2007, 10:59:23 am »
На нас последния път ни измериха само главичката  :). Еееееее ама това е много относително в таблицата. Зори  :) Предполагам е за да направим приблизително сравнение.

Да приблизително е ,но не може да е и така ,както и е казал лекаря - 2,27 см и да е в 6-та седмица.
<br />
*
« Отговор #112 -: Август 22, 2007, 11:51:01 am »
Здравейте,

хубаво е че всички са добре и позитивни. Много ми хареса това което Миши каза че му говори нежно на бебчо. Вие говорите ли на коремчетата?

До сега само четях за бялото течение...ето че и мен ме споходи. Направо вечер бикините ми са... мокри и бели  :oops: това нормално ли е? А изследванията ми от преди 1 седмица са ОК.
[/color]
« Отговор #113 -: Август 22, 2007, 12:25:48 pm »
Момичета,
Да се похваля!
Днес сутринта бях при Шишкова на 1во УЗИ.
Имам си 2 плодни сакчета с 2 живи зародиша!!!
Чак се просълзихме от радост и вълнение със свекито - и тя дойде с мен, че много се вълнува.
За втория зародиш Шишкова не беше много сигурна дали е жив, но май после потвърди.
Голяма радост!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #114 -: Август 22, 2007, 12:28:50 pm »
Здравейте,

хубаво е че всички са добре и позитивни. Много ми хареса това което Миши каза че му говори нежно на бебчо. Вие говорите ли на коремчетата?

До сега само четях за бялото течение...ето че и мен ме споходи. Направо вечер бикините ми са... мокри и бели  :oops: това нормално ли е? А изследванията ми от преди 1 седмица са ОК.
[/color]

Нормално е, нормално. Слагай всекидневни превръзки или си сменяй бельото 2-3 пъти дневно. Аз така бях първия път. Ползвай и интимни кърпички. Гадничко е, ама няма как.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #115 -: Август 22, 2007, 14:02:56 pm »
браво Миленка, стискам палци за бебетата  :D

*
« Отговор #116 -: Август 22, 2007, 14:11:25 pm »
Относно запека - може да се пие дуфалак /той и на кърмачета се давал/ или да се слагат едни свещички. Една стара акушерка ми каза, че някога в АГО-тата са давали на бремените сутрин по една лъжичка чист зехтин на гладно или течен парафин /медицински май някакъв/.
Иначе повече течна храна, повече плодове и зеленчуци, активия фибри много помага.
Но като цяло е нормален страничен ефект, нали червата са станали по лениви сега. А от друга страна женската природа така е устроена, че в този период щеш не щеш трупа запаси и дава допълнителни позови за глад, за да е сигурно, че ще си набавим нужните вещества.
Някой спомена бадеми, аз доколкото знам бадеми, фъстъци и мед са алергенни и не е добре да се ядат по време на бременност. 

*
« Отговор #117 -: Август 22, 2007, 14:15:28 pm »
Дидима, според мен това са показанията на конкретния ехограф на лекаря, при който си ходила и той едва ли е меродавен. Ако отидеш на друг ехограф ще ти даде други стойности. Още повече ако е 2D със сигуност.
Не се притеснявай.

« Отговор #118 -: Август 22, 2007, 17:05:52 pm »
Абе мацки малко ОФФ - От известно време не виждам ИНИ да пише тук... Някой да е чувал нещо от нея?

Знам, че Ини е добре:)
Лили се беше виждала скоро с нея и от нея знам :D

Относно дуфалака - безкрайно неприятно лекарство за мен. Само напъни и ужасни болки и всичко спира до тук.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #119 -: Август 22, 2007, 17:14:59 pm »
Ини е добре, намаше нет тези дни. Очаква събитието!  :D

Относно албумина, разбрах, че не е добре нито когато е под норма, нито когато е над норма. Моят е малко под норма, но ще изчакаме с вливанията.

Милена, поздравления за двете сакчета! Много се радвам!!!

Моите мъже са добре, растат, вече са по 1кг. и половина. Дано устискам до средата на октомври.   :D

Наха, защо мерите само главичката на бебо?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!