0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #120 -: Август 22, 2007, 17:26:30 pm »
Каси, колко ти е албумина? и кога се налагат вливания? моят е съвсем малко под долната граница, но все пак е под... и защо не е добре?
уф, сега се притесних... моята докторка сигурно не го е забелязала, щом нищо не каза...
на 3 септември имам час при владимиров, да изчакам ли до тогава или да му се обаждам по тел, как мислите?

иначе да се похваля - днес мисля че вече със сигурност усетих 2-3 ритника :D

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #121 -: Август 22, 2007, 18:10:55 pm »
Пипи, албумина в кръвта ми е 36.78, при рефер. стойности 38-44. Та засега отлагаме вливане! Не било страшно, но пък е препоръчително да е в норма, така че ... Обади се на твоя док, ако искаш! Моят е отпуск, но днес преглежда бременни, като мен. И винаги когато има проблем му звъня, по негово настояване. Пиши после какво става с теб!
« Последна редакция: Август 22, 2007, 18:14:59 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #122 -: Август 22, 2007, 18:45:52 pm »
Миленка - прекрасни новини!   :babyflips: :babyflips:
Твоите също, Пипи!  :balk_46:
Радвам се за вас, момичета!!!
Каси, вярвам, че ще "устискаш" и всичко ще е наред! Стискам ти палци!!!
 yahoo_17 :crossfingers:  :bighug:

*
« Отговор #123 -: Август 22, 2007, 20:22:58 pm »
Относно запека - може да се пие дуфалак /той и на кърмачета се давал/ или да се слагат едни свещички. Една стара акушерка ми каза, че някога в АГО-тата са давали на бремените сутрин по една лъжичка чист зехтин на гладно или течен парафин /медицински май някакъв/.
Иначе повече течна храна, повече плодове и зеленчуци, активия фибри много помага.
Но като цяло е нормален страничен ефект, нали червата са станали по лениви сега. А от друга страна женската природа така е устроена, че в този период щеш не щеш трупа запаси и дава допълнителни позови за глад, за да е сигурно, че ще си набавим нужните вещества.
Някой спомена бадеми, аз доколкото знам бадеми, фъстъци и мед са алергенни и не е добре да се ядат по време на бременност. 

Няма проблем с храните алергени през бременността. Те трябва да се избягват чак когато започнете да кърмите.
А моята рецепта срещу запек е закуска с кис. мляко и овесени ядки и стафиди(или мюсли). Това ни караха да ядем в родилното след секциото и аз я прилагам вече цяла година от тогава. Ефекта е поразителен!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #124 -: Август 22, 2007, 22:50:05 pm »
Ето един календар за смятане на седмиците и за размерите на бебо.

http://www.justmommies.com/pregnancy_calendar.php

« Отговор #125 -: Август 22, 2007, 23:42:27 pm »
Миленка - прекрасни новини!   :babyflips: :babyflips:
Твоите също, Пипи!  :balk_46:
Радвам се за вас, момичета!!!
Каси, вярвам, че ще "устискаш" и всичко ще е наред! Стискам ти палци!!!
 yahoo_17 :crossfingers:  :bighug:

Благодаря, Лара и Каси!
Честно казано, винаги съм си мечтала за двойна радост.
На рождения ми ден преди около 2 мес. видяхме една майка с двойна количка с близначенца. Казах на мъжа ми, че искам ей такава количка и аз. А той: "Е, хайде нека да са едно по едно, а не наведнъж!" Ама на следващия месец забременях и той очакваше, Че може и да са  две от стимулацията с клостилбегит.
Днес, като разбра, лекичко се втрещи и пита: Ще се справим ли с близнаци? Отговорих му, че щом се справям с него, а пък той е зодия близнаци, значи и с другите близнаци ще се справим. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #126 -: Август 23, 2007, 08:29:16 am »
За запека и на мен ми бяха изписали дуфалак, имаше ефект когато имах нужда, но сега май съм се сдобила с хемороиди, явно е външен хемороид, защото го виждам, малко ме е притеснил защото се чудя до колко нараства това възелче????
*
« Отговор #127 -: Август 23, 2007, 09:05:09 am »
[quote authorА моята рецепта срещу запек е закуска с кис. мляко и овесени ядки и стафиди(или мюсли). Това ни караха да ядем в родилното след секциото и аз я прилагам вече цяла година от тогава.
[/quote]

А има ли значение какво е мюслито? Аз ям Фитнес с прясно мляко, ама ако не сложа ленено семе ефект при мен няма. Да не би да ползвате друго мюсли...по-разхлабващо? :oops:
[/b][/color]
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #128 -: Август 23, 2007, 09:13:49 am »
Nivear ,аз миналата година използвах точно това Фитнес и емаше голям ефект,а нищо друго не слагах.Но и изяждах поне по килограм плодове,та не знам кое повече ми е действало.
 Милена,честита двойна радост,това е огромно щастие,но и трябва много да се пазиш.
<br />
« Отговор #129 -: Август 23, 2007, 09:24:56 am »
Мерси, z22 , ще се пазя.
Това, което пишеш, по-скоро от плодовете е било. И за ядях Фитнес, но не ми е действал така.
Виолет, и имах такива екстри като твоите, ама след раждането ще изчезнат.

*
« Отговор #130 -: Август 23, 2007, 09:45:39 am »
Миленка искаш да кажеш, че сега като са се появили ще си стоят до след раждането ли? Аз все се надявах да се поскрият, пък поне за малко :?
« Отговор #131 -: Август 23, 2007, 09:52:22 am »
Милена, честити близнета.

Nivear, поговори все пак с лекаря си за това течение, поне такъв е моят съвет (аз съм малко като една черна станция, но моето мото е "по-добре да се презастраховаш при всеки един случай  :D"). Аз лично нямам течение никакво (да чукна на дърво), но предполагам, че при всеки е индивидуално.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #132 -: Август 23, 2007, 10:20:23 am »
Миленка, честита двойна радост, пази се и се радвай на бременността :lol:
« Последна редакция: Август 23, 2007, 10:52:18 am от Mari_Pz »
*
« Отговор #133 -: Август 23, 2007, 10:22:40 am »
Благодаря ти Фохсче  :lol:

Ами аз до миналата седмица нямах нищо и само като четях за другите бременни че имали ми ставаше странно пък сега... :oops:

А, мажете ли коремчетата? Моят е станал доста големичък...взех си един концентрат на МамаДонна, ама не се мажа...
[/color]
« Отговор #134 -: Август 23, 2007, 10:32:55 am »
Nivear ,
Мажи, мажи, че защо си го взела.  :)Иначе, ще се напраска кожата и ще се образуват стрии.
Нека да сме хубави и след раждането, че да ни харесват мъжете ни.
Има един крем на Мустела против стрии за бременни, но е скъпичък. На Икаров също има масло и е на прилична цена.
Виолет, може при теб да са махнат ипо-рано. Индивидуално е.

« Отговор #135 -: Август 23, 2007, 10:38:20 am »
Я и аз да питам тук  :oops: - тази нощ ме боля ниско долу около яйчниците. Болката беше една остра и постоянна. Да се притеснявам ли или е от тежестта. Между другото на последната консултация преди 4-5 дни бебка по УЗИ тежеше 3400 гр.
Даже тази нощ си мислех, да не взема да раждам :lol:
« Последна редакция: Август 23, 2007, 10:53:03 am от Mari_Pz »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #136 -: Август 23, 2007, 10:43:41 am »
Я и аз да питам тук  :oops: - тази нощ ме боля ниско долу около яйчниците. Болката беше една остра и постоянна. Да се притеснявам ли или е от тежестта. Между другото на последната консултация преди 4-5 дни бебка по УЗИ тежеше 3400 гр.

Мари, браво на госпожицата! Мисля че е от тежестта, но нека ти кажат вече родилите мами. Мен също ме боли като ходя и като лягам, ставам и се преобръщам в леглото. И то мнооого боли. Моите двамата са като едно бебе пред раждане-3кг. та може би и при теб е това, миличка! Вече и е тясничко на твоята бебка!  :lol:

« Отговор #137 -: Август 23, 2007, 10:46:38 am »
Цитат
Публикувана от: Mari_Pz
Чак тази нощ викам, абе аз да не взема да раждам пък сега Laughing Ама съм си заспала после пак Wink

Mari_Pz, спокойствието ти е достойно за адмирации! :lol: :flower:
*
« Отговор #138 -: Август 23, 2007, 11:12:17 am »
За крема против стрии с двойно действие на Мустела - от аптеката ми дадоха тестери - абе много ми лепне после кожата от тях  :(. Само при мен ли е така? Или пък крема в тестерите е различен от този в голямата опаковка? Споделете впечатления моля  :?.
Иначе съм си взела крем против стрии на Авент, но той е като тоалетно мляко и не знам доколко действа.
« Последна редакция: Август 23, 2007, 11:17:17 am от marmi »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #139 -: Август 23, 2007, 11:15:13 am »
Аз се мажа с Дева по корема, гърдите и дупето.  :lol: Лепне, ама няма начин. За Мустелата нямам впечатления, Марми.