0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #140 -: Август 23, 2007, 11:26:04 am »
аз се мажа с мустела, и не ми лепне. оставям го 5-10 минутки да попие преди да се облека. обаче вече си имам стрии по гърдите... ама те колко са порасналиии 8O но те се появиха докато не се мажех, че 1 седмица нещо забравях и... сега се мажа сутрин и вечер по гърдите и корема и по бедрата и дупето също. на други места засега нямам стрии.

Каси, моят албумин е 33.5 при референтни граници 35-53. ще мога да говоря утре с д-р благоева, че владимиров още е в отпуска и не ми се ще да го притеснявам. дано да не е проблем.

« Отговор #141 -: Август 23, 2007, 11:37:29 am »
Я и аз да питам тук  :oops: - тази нощ ме боля ниско долу около яйчниците. Болката беше една остра и постоянна. Да се притеснявам ли или е от тежестта. Между другото на последната консултация преди 4-5 дни бебка по УЗИ тежеше 3400 гр.
Даже тази нощ си мислех, да не взема да раждам :lol:
Ами... аз имам малък опит, но когато раждах болките не бяха постоянни, а на спазми, освен това се усещаха контракциите на матката в същото време и странно... бяха отзад и горе в кръста, а не ниско долу, но това предполагам е различно за различните жени.
Успех и  стискам палци, много голяма таз госпожица бре :lol:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #142 -: Август 23, 2007, 11:46:44 am »
Марми, и аз се мажа с Мустела. Доста ми лепне, за мъжа ми да не говорим. :wink:
Ама ми се струва доста ефективен засега. Кожата ми става много мекичка и еластична. Иначе като не мажа прилича на хартия. :?
Мари, то не останало... Леко и безаварийно.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #143 -: Август 23, 2007, 13:06:34 pm »
Я и аз да питам тук  :oops: - тази нощ ме боля ниско долу около яйчниците. Болката беше една остра и постоянна. Да се притеснявам ли или е от тежестта. Между другото на последната консултация преди 4-5 дни бебка по УЗИ тежеше 3400 гр.
Даже тази нощ си мислех, да не взема да раждам :lol:
Ами... аз имам малък опит, но когато раждах болките не бяха постоянни, а на спазми, освен това се усещаха контракциите на матката в същото време и странно... бяха отзад и горе в кръста, а не ниско долу, но това предполагам е различно за различните жени.
Успех и  стискам палци, много голяма таз госпожица бре :lol:

Това е нормално. при предродилните контракции болките се усещат в кръста. Бях ходила и на курс за бъдещи майки и там те подготвят с такъв тип информация.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #144 -: Август 23, 2007, 13:25:51 pm »
Да, явно ще трябва да започна да се мажа. В дрогерията от която си пазарувам девойката ми го препоръча по вече от Мустела (е, той е и малко по скъп де). Тази сутрин се намазах и не лепне.

като говорим за курсове за бъдещи майки, някой да е ходил на такова във Варна?
« Отговор #145 -: Август 23, 2007, 13:43:59 pm »
Във Варна има в АГ център д-р П. Цветкова на Битоля 1, до Пикадили -център. Мисля, че всяка събота имат занятия.

*
« Отговор #146 -: Август 23, 2007, 14:07:45 pm »
Във Варна има в АГ център д-р П. Цветкова на Битоля 1, до Пикадили -център. Мисля, че всяка събота имат занятия.

Миленка, имаш ли някакви координати да се обадя предварително че не съм от варна и ще пътувам специално за курса? Благодаря предварително.
Намерих в нета че в Света София има 2 пъти месечно, но следващия път е чак Септември.
[/b][/color]
*
« Отговор #147 -: Август 23, 2007, 14:52:13 pm »
И аз се маха с Мустела и то не само корема, а почти на всякъде, щото стриите се появяват на най-неочаквани места :lol: Само долната част накраката, гърба и ръцете не мажа. Но пък на мен ми се появиха стрии от дясната страна на ханша и малко на дупето.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #148 -: Август 23, 2007, 15:49:21 pm »

Каси, моят албумин е 33.5 при референтни граници 35-53. ще мога да говоря утре с д-р благоева, че владимиров още е в отпуска и не ми се ще да го притеснявам. дано да не е проблем.[/color]

Пипи, дано не е проблем. Извинявай ако се повтарям, ама ти имаш ли отоци на стъпалата и пръстите? То май не е задължително да имаш, за да имаш проблеми с албумина, ама...

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #149 -: Август 23, 2007, 16:00:29 pm »
не, нямам отоци.
обаче ми е неудобно да седя нормално и по цял сен се чудя къде да си крача краката в офиса, чак по турски се научих да седя на офисния стол :)
а отоците не се ли получават при завишен албумин (не при по-нисък)?

*
« Отговор #150 -: Август 23, 2007, 16:01:24 pm »
Хеи мамита а, как сте с пътуването? Говоря за пътуване изобщо...кола, самолет, лодка...аз бях решила да приключа с пътуванията със самолет до края на 3 м, ама май другия месец ще отскоча до Централна Европа.  Има ли други мами които не са спирали? Как ви се отразява?
[/color]
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #151 -: Август 23, 2007, 16:23:42 pm »
не, нямам отоци.
обаче ми е неудобно да седя нормално и по цял сен се чудя къде да си крача краката в офиса, чак по турски се научих да седя на офисния стол :)
а отоците не се ли получават при завишен албумин (не при по-нисък)?

Пипи, не съм наясно, знам че трябва да е в норма и това е. Браво, че нямаш отоци. Но да знаеш че при мен почнаха преди 2 седмици най-много. И ако имаш пръстени, махни ги, а не като мен да ги режеш после.  :( Абе, ти щом сядаш по турски, ехееее, песен си, аз едвам вървя, седя, лежа ... Хайде, късмет, мила!
« Последна редакция: Август 23, 2007, 16:31:49 pm от kassi »

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #152 -: Август 23, 2007, 16:26:13 pm »
Хеи мамита а, как сте с пътуването? Говоря за пътуване изобщо...кола, самолет, лодка...аз бях решила да приключа с пътуванията със самолет до края на 3 м, ама май другия месец ще отскоча до Централна Европа.  Има ли други мами които не са спирали? Как ви се отразява?
[/color]

това в момента и мен много ме вълнува.От една фармацевтична фирма ми подариха почивка в Кушадъсъ за 1 седмица за двама.Всичко хубаво,ма се пътува с автобус към 18 часа,а аз ще съм 13-та седмица тогава и се чудя дали да ходя.
 Днес се чувствам много добре,нямам болки,не ми е лошо,не ми се спи - това обаче ме кара да параноясвам,че нещо се е случило. :(
<br />
*
« Отговор #153 -: Август 23, 2007, 16:29:52 pm »
Зори, ако се чувстваш добре и не те боли гърба и кръстта, няма причина да не пътуваш. Но за всеки случай се консултирай с док.
Аз преди две седмици пътувах до язовир Доспат, хем пътя беше  повече от гаден, пък аз със голям корем и нямах никакви проблеми.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #154 -: Август 23, 2007, 16:34:23 pm »
Зори, спокойно, всичко е наред, миличка! Относно пътуването, моето лично мнение, е че не бива да пътуваш, 18 часа ми се струва много за теб. Но ти си реши. Знам, че едва ли ти е приятно някой да ти дава акъл и съвети, защото и аз мразя, ама....пази се, миличка!

*
« Отговор #155 -: Август 23, 2007, 16:34:59 pm »
мерси, каси! ще питам и аз утре благоева да видим тя какво ще каже и ще споделя :)
аз вечер след работа полежавам доста с вдигнати крака и засега нямам отоци, но не се знае занапред как ще е. поне жегите би трябвало да понамалеят. но най-важното е бебчовците да са добре, ние ще се справим :)

нивеар, аз не пътувам много, освен всеки ден с кола до работа :) питах док за самолет, щото имаше една възможност да ходя до виена, но отпадна, та тя каза, че ако нямаш някакви проблеми може до 28-ма седмица да се пътува, после не дават от авиокомпаниите :)

зори, и аз мисля че с автобус 18 часа е много. то за небремнна е неудобно толкова време, а пък за бременна съвсем. няма къде да се разтъпчеш. а и да се друсаш толкова много време... абе не е добре според мен. и аз като каси - пази се, пък по-нататък ще отидете тримцата :)
« Последна редакция: Август 23, 2007, 16:37:56 pm от Pippi »

*
« Отговор #156 -: Август 23, 2007, 16:42:02 pm »
Според мен най-добре е да се направи с док. относно пътуването. Все пак той най-добре може да прецени състоянието на жената и съответните рискове.
Лично аз имам разрешение от док. да замина на море и смятам да се възползвам следващата седмица  :lol:. Обаче преблема с банските се оказа огромен. Горнище ми става само XXL, а техните долнища са направо гигантски  :(. Избор също почти никакъв няма....
*
« Отговор #157 -: Август 23, 2007, 17:17:22 pm »
18 часа с автобус си е направо убийствено - и това го казва някой който прави поне 6 000 км на месец. Аз като си помисля само до София като дойдем и се върнем какъв ужас беше - хем спирахме на всеки час (така каза док) и се върнахме на другия ден. Получих контракции и док ме прати в леглото + магнезии. А уж не съм от проблемните. До сега до около 2 часа съм си пътувала нормално.

Та, Зори така - аз не бих рискувала - виж със самолет е друго пък и полета ще е само 1 час до Кушадасъ.
« Отговор #158 -: Август 23, 2007, 18:40:55 pm »
Зори,
и моят съвет е да не рискуваш. По принцип пътуванията и с кола и с автобус са противопоказни за бременни. От тръсканията на матката, се предизвикват контракции. Трябват високи дози магнезий и пак може да предизвикаш контракции. Разликата е, че ако сте с кола и кара мъжа ти, той ще се съобрази с теб и ще внимава, ще спира, когато ти се прииска.
Нивеар,
ето ти тел. на другия мед. център д-р П. Цветкова:
052 / 603 654, който се намира на ул. Т. Влайков. От там ще ти кажат номера на АГ центъра на ул. Битоля.
Ама за каква Св. София ми говориш? Във Варна няма такава б-ца. Има Св.Анна /Окръжна/ и Св. Марина /Терапията/
« Последна редакция: Август 23, 2007, 18:42:57 pm от Milena.b »

*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #159 -: Август 23, 2007, 19:02:12 pm »
За пътуването-моя док.ми каза,че може ама само на кратки разстояния и ако не друса(ако е равен пътя)!
MARBI,ти още ли търсиш бански бебчо?Късмет и весело изкарване.Да се обадиш като си дойдеш!