0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #200 -: Август 25, 2007, 12:57:36 pm »
Такаа на мен вчера и ония ден ми потекоха гърдите доста. Даже докато се усетя на чершафа имаше петънце. Май сме писъли за това, ама да си питам нали е нормално? Моя първа братовчедка ми каза, че текът защото каналите се подготвяли за кърменето. Ама ми е много странно  8) нали до сега не съм била в такова положение и самата мисъл, че е заради бебе ме кара да се чувствам много, даже не мога с думи да го опиша. :D Хубаво е.
« Отговор #201 -: Август 25, 2007, 13:46:29 pm »
naha, съвсем нормално е да има секреция от гърдите. Спокойствие и хубави емоции!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #202 -: Август 25, 2007, 15:58:00 pm »
Саморасляче, кое ти е чудно, мила? Дори имам отвръщение, толкова ми е неприятно млякото. Както може да се досетиш, всичко идва от яслата и от детската, където ме насилваха да ям мляко и тем подобни неща...следваха заплахи, заключване и т.н.  :x.
Наха, за пореден път, мила, нормално е това с гърдите, и аз от доста време имам, док каза само да не ги пипаме! :wink:
Искам да попитам още нещо, какво прахче за пъпчето трябва и какви лепенки? Както и с какви капки за колики да се подготвя?
И един глупав въпрос!  :oops: :)  Искам да купя спални комплекти - чаршафи, както ме посъветвахте няма да взимам с олекотени завивки, Но, навсякъде чаршафчетата са от хасе или крепон? В Захи, ми казаха, че това всъщност е памука?  :? Та въпросът ми е, не трябва ли да пише натях изрично, че са от памук!  :oops:
Благодаряяяяя ви!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #203 -: Август 25, 2007, 16:23:16 pm »
Каси, аз за пъпчето нищо не съм взимала, на нас ни падна в болницата още. Там го почистваха със спиртов разтвор, а у нас аз също така го почиствах. Зарастна много бързо. И лепенки не съм взимала, а си бях отбелязала. Мисля в аптеките продават лепенки за пъпче, като кажеш и ще ти дадат. Може и да е необходимо да се слагат първите дни, ама нали знаеш, понякога като не се сети сам човек, а и като няма кой да му каже и я кара както дойде. Та и ние - без лепенки и специални прахове.
« Отговор #204 -: Август 25, 2007, 17:06:40 pm »
какво прахче за пъпчето трябва и какви лепенки? Както и с какви капки за колики да се подготвя?
Прахче ще предпише педиатърът, АКО има нужда. То всъщност е антибиотична пудра (напр. Топоцин), която се слага след тоалет на пъпчето, ако док прецени, че има риск от инфекция. Ако няма риск, както с всички антибиотици, по-добре е да не се слага нищо. Лепенките пък съвсем не ти трябват - просто трябва дечицата да са с много меки и свободни бодинца, докато не е паднало пъпчето. В този ред на мисли, по-удачно е да са с цели гащеризончета над бодито, а не с ританки и камизолка, защото ластикът на ританките може да притиска и дразни. На една консултация в поликлиниката с нас имаше съвсем малко бебоче с такава лепенка, педиатърката много се разгневи на родителите, че не са питали, преди да я сложат. Едва я свалиха и беше раздразнила нежната бебешка кожичка, а не е имало нужда да се слага. Тя пак е за редки случаи по преценка на док.

Искам да купя спални комплекти - чаршафи, както ме посъветвахте няма да взимам с олекотени завивки, Но, навсякъде чаршафчетата са от хасе или крепон? В Захи, ми казаха, че това всъщност е памука?  Та въпросът ми е, не трябва ли да пише натях изрично, че са от памук!
Доколкото знам, и двете са 100% памук. Би трябвало на етикета да пише съдържанието на материята. Хасето го има в много хубави десени, но е по-твърдо, за съвсем мънички бебенца май крепонът е по-удачен, фин и мекичък е.
« Последна редакция: Август 25, 2007, 17:11:49 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #205 -: Август 25, 2007, 17:51:04 pm »
Каси,
мен са ме съветвали чаршафчетата да са от хасе. Крепонът, който се продава у нас е малко твърд и някак остър ми се струва?
Каси, вие 2 креватчета ли сте купили? А аз 3 ли ще трябва да подредя? :D :D :D

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

naha

• 1474
« Отговор #206 -: Август 25, 2007, 17:54:21 pm »
Мерси :). А някои да е ходил на Отворени Врати в Токуда?
Милена браво бе  :D. Вие след малката фетална ли трябва да решите дали да задържите и трите или да редуцирате?
« Отговор #207 -: Август 25, 2007, 18:03:45 pm »
Да, Наха,
след първата ФМ искам да се консултирам и с д-р Димитрова, дали и тя препоръчва редуциране. Моята док твърди, че ако се наема да ги износя и трите, трябва задължително да замина за София и там да ги родя. Тъй като се очаква да бъдат твърде недоносенички и само в София разполагат с апаратура да ги закрепят. Аз съм от Русе. Тук имаме едно АГ, което далеч не е на нивото на софийските и едно частно АГ, в което дори нямат неонатология. Ако в частната болница стане нещо, карат бебето в държавната и толкоз.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

naha

• 1474
« Отговор #208 -: Август 25, 2007, 18:13:52 pm »
Аз чесно да ти кажа цял ден се чудя дали да си изкажа мнението. Трудено е решението, но мисля, че с редуцирането на едно наистина даваш шанс на две от тях да се развият до нормална граница и време за раждане. Може би е много лесно да се дават съвети отстрани, но ако бях на твое място със сигурност бих се вслушала в препоръките на док. Прочетох в темата на д-р Даскалов какво са те посъветвали и смятам, че са прави, за да не се обвиняваш един ден. Разбира се природата понякога сама взема в ръце нещата така, че бъди спокойна и вярвай в добрия изход на ситуацията. :D успех ти желая от сърце.
П.С. Аз също не съм от София и живот и здраве ще искам да родя там, но първо до там да го докараме  :wink:.
« Последна редакция: Август 25, 2007, 18:16:54 pm от naha »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #209 -: Август 25, 2007, 20:28:50 pm »
на Отворени Врати не съм била,но ходя там на прегледи,ще се запиша там и на ЖК.Освен това лежах там Януари месец за абразио(след като в МД 2 пъти не ме изчистиха като хората),та имам представа от самата болница.
<br />
*

naha

• 1474
« Отговор #210 -: Август 25, 2007, 20:46:44 pm »
Зори и какво ти е мнението? Ако искаш и на лични ми пиши. Как става записването? Предварително колко време, такива неща? :)
*
« Отговор #211 -: Август 26, 2007, 13:13:20 pm »
Момичета, някоя от вас ще ходи ли на тази лекция, видях я в програмата на "С 9 месеца на училище"? Аз за съжаление съм на работа тогава и няма да мога, но ще ми е интересно някой ако ходи да разкаже после какво са казали там:
София
04. 09. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (ул. “Коста Лулчев” 13, зад х. Плиска) – Проф. Борислав Стамболов, д.м.н.,  акушер-гинеколог, Началник АГ клиника към Втора МБАЛ, София, ще представи темата “«За» и «Против» секцио по желание.”

*
« Отговор #212 -: Август 26, 2007, 13:51:02 pm »
Ох, айде и аз много се 4удих, но накрая ще си кажа мнението, Милена 4естито ти 2-3 знаци, каквото и да е решението ти за броя.
За мен редукцията е толкова рискова, колкото е и износването на много-знаци, знам ще кажете сега, ама имаме приятелки след редукция с живи и здрави бебета, аз пък ще ви напомня 4е тризнаци са се раждали живи и здрави и преди 20-30 години, когато медицината не е била изобщо толкова напред колкото е сега. Това 4е ще се родят по-рано или по-малки не ги обри4а автомати4но на.../ и аз не знам кво/ познавам жена, работя за нея- родила е дъщери4ката си в 26 г.с. ( ЕДНО БЕБЕ ) и сега е жива и здрава, дори няма проблеми с изоставане в у4илище.
Вярвам 4е Бог никога не би ни пратил нещо с което да не можем да се справим!
Успех на вси4ки бременелки, лека бременност и здрави бебешоци.
Целувки и прегръдки
/извинявам се 4е се намесих в теми4ката ви/  :oops:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #213 -: Август 26, 2007, 13:58:11 pm »
Милена за бравих да кажа 4е приятелка роди близнаци в деветия месец - мом4енце 3.500, моми4енце 3.100, тя беше 50кг на 170см, така 4е ако докараш тризнаците до 2.500 - защо не?  :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #214 -: Август 26, 2007, 19:07:30 pm »
Аз също мисля като Миори. Решението е много лично и е много трудно да се реши как да се редуцира единия ембрион. Аз също знам за случаи на 3-знаци и то от преди 20г. Жената е висока не повече от 1.60 и е ужасно слаба. Но бебетата са се родили по около 2кг.-живи и здрави. Сега са 3 големи мъже и са като 3 капки вода. И също познавам и жени, които са 1.70 и са родили много малки бебчета. Последния случай е от преди 10 дни-бебчето трябваше да се роди на 06.10 с планово секцио. Представете си колко е малко бебчето-само 1.850кг. Но бебето е живо и здраво и е добре. И вярвам, че много бързо ще порасне и ще стана една невероятна принцеса-чак няма да се вярва колко малка е била. Днес медицината е напреднала и дори и толкова малки бебчета са живи, здрави и добре.
Решението е много лично и трудно. Милена желая ти много успех и живи и здраво родени бебчета. Успех! :goodluck:
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #215 -: Август 26, 2007, 19:14:07 pm »
Привет, момичета! Да се включа и тази седмичка с въпрос - как се справяхте с гаденето и главоболието? :?  Днес направо ме разсипаха...Гаденето го моря с препечен хляб, но имам и доста стабилно главоболие, за което не знам с какво мога да се сборя. Днес оптах с повечко сън, ама от утре съм на работа...

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #216 -: Август 26, 2007, 19:24:01 pm »
Лара, за гаденето питай доктора си какво може да вземеш.
Аз лично в най-лошите ми дни пиех Деган/таблетки/
За главоболието нямаш голям избор, ако не се търпи вземи
Парацетамол, аз затварях очи и се отпусках, но не ходех на работа
.
*

Lara

• 507
« Отговор #217 -: Август 26, 2007, 19:32:27 pm »
Благодаря, Наде! Ще го попитам. Той ме напътства, че трябва да пия поне по 2 литра вода на ден, ама аз пусто не мога - наследствено ми е пиенето на по-малко вода  :wink: От много ставам по-зле. Надявам се, все пак да не продължи дълго, но...колкото толкова  :wink:

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #218 -: Август 26, 2007, 19:36:23 pm »
Аз също не пия вода, просто не обичам. Не искам да те плаша, но
като се появи Албумин в урината, отоци по краката, и казаха, че задържам вода, да видиш как се почва пиенето. Разбирам те напълно, но трябва да се насилиш.
Това е важно за теб и за бебето ти. Защо ставаш по-зле???
*

Lara

• 507
« Отговор #219 -: Август 26, 2007, 19:42:27 pm »
Започва да ми се "разхожда" в стомаха и ми прилошава повече...