0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #240 -: Август 27, 2007, 13:24:55 pm »
На мен ми взеха в 13 или 14 г.с. - не ме боля, но и аз като теб бях много притеснена. Нямаше кървене при мен след това. Не се притеснявай, док би трябвало да знае какво прави.
На мен ми взеха в 10 г.седмица ,може след това да ти се появи леко зацапване(така ми каза доктора)и 4е е нормално
Успех...
мерси! :)
« Отговор #241 -: Август 27, 2007, 13:39:39 pm »
И аз се извинявам, че се намесвам във ВАШАТА тема.
Мисля, че нещо не си разбрала - няма наша и ваша тема. Но не виждам защо трябва да нападаш който и да било. Имаш мнение - ОК, само че никой не ти го иска щом си тръгнала да нападаш. Не смятам, че някой заслужава!
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #242 -: Август 27, 2007, 13:53:14 pm »
Здравейте и от мен :P

Аз от няколко дни съм супер и не пия ве4е антибиотик за бъбреците :crossfingers:Малко имам схваЩания на седалиЩният нерв, но това се преживява :lol:
Да ви се похваля, 4е моето беб4е не спира да рита, толкова съм Щастлива :babyflips:
На 31.08 съм на ФМ и дано ве4е се види пола на бебо.

Едно въпрос4е към вси4ки, който са имали този проблем _Запек :oops:как се спрявяте?Аз ям сутрин активия, плодове кру6и, пия топло мляко с мед и ниЩо не се полу4ава, направо си изцъклям о4ите в тоалетната 8O

Мари_РЗ, то не останало бе, късмет ти желая

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #243 -: Август 27, 2007, 13:56:47 pm »
eleonor, и аз съм тежък случай.
Тъкмо си помисля, че вече съм решила проблема и отново става тежко положението.
То не бяха плодове, активии, мюслита, ленени семена, зехтин, топла вода с мед, мляко и какво ли още не, но ефекта е за 1-2 дни и после мъката наново започва..

Мари, и аз съм стиснала палците!
*

eleonor

• 1075
« Отговор #244 -: Август 27, 2007, 14:10:06 pm »
eleonor, и аз съм тежък случай.
Тъкмо си помисля, че вече съм решила проблема и отново става тежко положението.
То не бяха плодове, активии, мюслита, ленени семена, зехтин, топла вода с мед, мляко и какво ли още не, но ефекта е за 1-2 дни и после мъката наново започва..

Мари, и аз съм стиснала палците!

дИДЕ,толкова ли е страШно положението :oops:
Ужас, на мен май и хемороиди ми излязоха :(, В петък съм на лекар да видим няма ли някой лек, 4е по 4 дни не ходя

ОФФ, дано по_бързо мине този период
Цунки

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #245 -: Август 27, 2007, 14:12:32 pm »
Привет момичета, аз малко се позагубих, по се наложи да полежа вкъщи и не съм си пуснала интернет още. Ами получих контранции и малко се поуплаших, не бях болезнени, но доста начесто...а пия максимални дози магнерот. Док ми даде гинипрал, ама си докарах пулс 125!!! И накрая със спокойствие и повече лежане се успокоиха нещата.. не ми стигат другите страхове ами и страха от преждевременно раждане  :?

Иначе за албумина, и аз имах такъв проблем, 37 при мин. 38, но док сериозно се притесни! Ниския албумин в кръвта е проблем момичета, не високия. Не знам за изварата, но док ми каза много телешко и яйца! И така след 2 седмици успях да го вдигна до 38 и продължавам в този дух, иначе следват вливания в болница! А на мен ми се подуха краката, така разбрах, че нещо не е наред.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #246 -: Август 27, 2007, 14:16:57 pm »
Мари, и аз съм ги стиснала палците! Стискам и за Ини, която също чакаме да се похвали скоро! Хайде леко да ви е и бързо възствановяване след това!

Елеонор, Диди, надявам се много скоро да забравите за тоалетните неволи.  :wink:

Роби, радвам се вече си добре и че тревогите са отшумели. :D

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #247 -: Август 27, 2007, 14:26:35 pm »
Милена, аз няма да давам съвети, със сигурност е много тежко решението, но тук има случай на момиче с тризнаци, което след редукция загуби и трите бебета. Аз лично не бих се наела на такова нещо. Толкова време ги чакаме бебетата, за да си позволим нещо да стане с тях.

Мари, и Алката, и ЕГанева са си прави. Някои хора просто прекаляват и не знаят как да спрат. Успех до края и леко раждане!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #248 -: Август 27, 2007, 14:27:45 pm »
И аз се извинявам, че се намесвам във ВАШАТА тема.
Мисля, че нещо не си разбрала - няма наша и ваша тема. Но не виждам защо трябва да нападаш който и да било. Имаш мнение - ОК, само че никой не ти го иска щом си тръгнала да нападаш. Не смятам, че някой заслужава!

Е, моля ти се сега.
Темата си е ваша.  :wink: Две мнения по въпроса няма.
Аз нямам право да пиша тук.
Теб с нищо не съм те засегнала.

Спирам, защото може да съжалявам.
Успех ти желая!  :crossfingers:

« Отговор #249 -: Август 27, 2007, 14:28:17 pm »
Роби,
тая твоя докторка не знае ли, че гинипрал се изписва в комбинация с друго лекарство? За жалост, в момента забравих името на другото, но съм ги пила и двете, именно защото гинипрала вреди на сърцето. То в медицината е така, едно лекуваме, друго увреждаме. Не ти ли ги изписа докато влезеш в деветия?
Успех! :P

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #250 -: Август 27, 2007, 14:30:13 pm »
Еленор:за запека  :oops:,се оправям само с магнезии.Говори сас доктора ,които те следи да ти изпи6е витамини и минерали за бременни 
П.П.Мари стискам палциии  :crossfingers: кураж и вси4ко да мине като по вода
« Последна редакция: Август 27, 2007, 14:34:41 pm от Shakira25 »
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #251 -: Август 27, 2007, 14:33:25 pm »
Благодаря на всички за стиснатите палци :bighug:

На останалите коментари няма смисъл да отговарям - все пак по-умния отстъпва, нали?!? :wink:
*

eleonor

• 1075
« Отговор #252 -: Август 27, 2007, 14:37:29 pm »
Благодаря на всички за стиснатите палци :bighug:

На останалите коментари няма смисъл да отговарям - все пак по-умния отстъпва, нали?!? :wink:

:good_post:Mari_Pz

Shakira25, :balk_5:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #253 -: Август 27, 2007, 14:51:50 pm »
Диди,аз ще се запиша след 2 седмици на ЖК и тогава ще ми взимат.Миналият път ми взеха в 10-та и нямах никакъв проблем.
 Аз с гаденето тъкмо мислих ,че съм приключила и днес пак ме сполетя-с повръщане даже.А главоболието и аз си го трая и нищо не пия,само си следя кръвното,защото миналият път го вдигах.
 Мари,много ти стискам палци! :D
<br />
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #254 -: Август 27, 2007, 14:57:20 pm »
Момичета, вие си знаете за движението, трябва много, разбира се за тези, които не е противопоказано и това помага за ходебето до WC. Аз като се разхождах и ми действаше добре, барабар с другите чалъми - мляко, комопот, сини сливи... Иначе сега е екстра за разходки, особено вечер.

Мари, право напред към прегръдката с бебока и леко раждане.
« Последна редакция: Август 27, 2007, 14:58:55 pm от Nina »
« Отговор #255 -: Август 27, 2007, 15:11:20 pm »
Мари, и от мен успех!
Желая ти най-здравичкото и хубаво бебенце!
Ако поизчезнеш тия дни, ще знаем защо е :)
Елеонор,
относно тоалетния проблем: аз наблягам много на плодовете, сега поне има разнообразие. И по този начин, засега нямам проблем.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

eleonor

• 1075
« Отговор #256 -: Август 27, 2007, 15:14:51 pm »
Мари, и от мен успех!
Желая ти най-здравичкото и хубаво бебенце!
Ако поизчезнеш тия дни, ще знаем защо е :)
Елеонор,
относно тоалетния проблем: аз наблягам много на плодовете, сега поне има разнообразие. И по този начин, засега нямам проблем.

Миленка,аз съЩо нямах до 18 г.с, но сега ела ме виж :oops: 8O
Успех и късмет на теб, каквото и реШение да вземеШ yahoo_17 :goodluck:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #257 -: Август 27, 2007, 15:23:22 pm »
[Нивеар,
ето ти тел. на другия мед. център д-р П. Цветкова:
052 / 603 654, който се намира на ул. Т. Влайков. От там ще ти кажат номера на АГ центъра на ул. Битоля.

Миленка, благодаря ти за инфо-то. Обадих се и ми казаха че има занятия всяка събота - ама всяка събота темата е една и съща - Дишане по време на раждане. Аз си го представях като истинско училище...всяка седмица различна тема - така както е в софийските училища за бременни.

Моля ако има някой който ходи на такова училище нека сподели какво научава там. Благодаря ви предварително.
*
« Отговор #258 -: Август 27, 2007, 15:25:17 pm »
Роби,
тая твоя докторка не знае ли, че гинипрал се изписва в комбинация с друго лекарство? За жалост, в момента забравих името на другото, но съм ги пила и двете, именно защото гинипрала вреди на сърцето. То в медицината е така, едно лекуваме, друго увреждаме. Не ти ли ги изписа докато влезеш в деветия?
Успех! :P
Милена, той е доктор  :P знае, но ми каза, че другото вреди на бебето, така, че пих гинипрала 2 дена само и го спрях. Предписа ми едни пластири, Нитродерм, от които обаче няма внос в БГ, един приятел ми ги намери от Гърция, ще ви кажа как действат.

Мари и Ини (която си кротува...) много успех момичета и всичко да мине леко за вас и бебетата!

А по отношение на училището за родители имате ли представа къде в София се организират?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #259 -: Август 27, 2007, 15:38:31 pm »
Милена, той е доктор  :P знае, но ми каза, че другото вреди на бебето, така, че пих гинипрала 2 дена само и го спрях.
А по отношение на училището за родители имате ли представа къде в София се организират?

Другото лекарство е бета-блокер, който облекчава ефекта на сърцебиене, причинен от Гинипрал. На мен с гинипрал ми бяха изписали Верапамил като бета блокер, но не го пих, точно защото си прочетох листовката. След 2-3 дни прием на гинипрал аз поне свикнах с него и вече не предизвикваше сърцебиене.

Училище за родители - списание "9 месеца" има курсове лекции, по 2 всяка седмица, на различни теми. Доста е гъч, много мами ходят, но е общо взето полезно. Има и подаръци :). Ние с мъжа ми ходихме на това училище http://www.aztito.com/, много ми беше полезно, имахме лекции +  практически занятия по къпане, смяна на памперс и правилно държане на бебето при кърмене. Лекциите са или индивидуални, или в малка група (ние ходехме с едни приятели, общо 4 човека). И не беше никак скъпо - ние взехме само цикъла от 5 лекции по грижи за новороденото, струваше ни 40 лв миналата пролет. Има и много други училища, питай само чичко Гугъл :)
« Последна редакция: Август 27, 2007, 15:44:04 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07