0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За какво се моля-да се помолим заедно.
« Отговор #20 -: Август 18, 2007, 14:18:09 pm »
Моми4ета,моля ви погледнете и тематюМолебен за моми4етата от за4атиею,в съ6тия подфорум.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #21 -: Август 19, 2007, 12:40:37 pm »
Някога православния Бог ми помогна, когато баща ми беше много зле. Благодарна бях и вярвах силно... Започнах борбата за собствено дете и отново се отказах от него... Не исках да вярвам, защото въпреки молбите, въпреки желанието все намира с какво да ме накаже и да ме накара да стъпя здраво на земята.
Когато забременях, в страната, която бях, православната църква беше далеч от мен. Ходех и се молех на Девата в една католическа църква. Всеки божи ден, излизайки на разходка, минавах от там, спирах, палех свещ и се молех - за мен, за детето си, за съпруга си, за всички приятелки от Зачатие. Е, Девата ме чу - тези, за които се молех, повечето от тях имат вече рожба. Ще продължа на нея да си се моля. С "Другите" съм малко скарана...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #22 -: Август 19, 2007, 19:52:14 pm »
Аз вярвам в Бог. Вярвам, че всеки има начертан път, по който да върви. Вярвам, че нищо не е случайно, а че всички събития от нашия живот и от живота на хората, които срещаме по пътя си, са свързани.
Напоследък не се моля, единственото което правя е да благодаря!
Всеки ден мислено благодаря на Бог за нещата които ми се случват - независимо какви са те.
И сега му БЛАГОДАРЯ, за това че ме пази, че се грижи за мен и моето семейство, че ми позволява да се наслаждавам на живота, че ми помага.
« Отговор #23 -: Август 19, 2007, 20:56:29 pm »
Аз вярвам в Бог. Вярвам, че всеки има начертан път, по който да върви. Вярвам, че нищо не е случайно, а че всички събития от нашия живот и от живота на хората, които срещаме по пътя си, са свързани.

Разбира се 4е е така.Всеки,който се вгледа по-внимателното в редицата събития в живота си,съ6то 6те го види.
« Отговор #24 -: Август 19, 2007, 23:19:17 pm »
Благодаря ти за това,което правиш.
Искам и аз да се включа в молитвата.
Ако знаеш точния ден и час ги напиши във форума за да може всички да се помолим едновременно.  :youwoman: общата молитва има невероятна сила. 
Когато не се чувстваш добре, защото не си получил това което искаш, просто се стегни и бъди щастлив, защото Бог е измислил нещо по-добро за теб.
« Отговор #25 -: Август 19, 2007, 23:46:10 pm »
Както ти писах на ли4ния,6те опитам да стане об6та молитва по едно и съ6то време.Страхотна идея!!!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #26 -: Август 20, 2007, 00:01:41 am »
Аз се моля първо да са живи и здрави хората, които обичам. Моля се Господ да ми прости греховете и да ми показва правилният път, по който да вървя. Моля се да ми дава сили да продължавам да се боря, да се справям с трудностите, които ми поднася съдбата. Моля се човекът до мен да е ВЕРНИЯТ ЧОВЕК, за да има с кой да споделям тревогите и радостите в живота си. Моля се бившият ми мъж да изгони злобата от душата си и да е щастлив. Моля се Господ да чуе молитвите ми и да забременея и да износя живо и здраво дете. Моля се и за всички вас, защото ние тук живеем с болката на всяко едно момиче от форума...
« Отговор #27 -: Август 20, 2007, 08:50:41 am »
За любов и прошка ...
*
« Отговор #28 -: Август 20, 2007, 11:18:53 am »
Моля се да преживеем всички трудности в живота ни, дори и понякога да не разбираме защо Господ ни ги изпраща.
Моля се да се обичаме с мъжа ми така както се обичаме сега.
Моля се да имаме бебенце.
Моля се всички които обичам да са живи и здрави.
Моля се!
*
« Отговор #29 -: Август 20, 2007, 21:56:47 pm »
Дълги години сутрин ставах и вечер си лягах с мисълта и с молитва за живот и здраве за моя мъж. Второто във списъка ми беше бебето, а третото бяха родителите ми. След третата загубена бременност спрях всичко, спрях да се моля, не ходя вече на неделната литургия, то аз спрях в църква да ходя, та камоли да присъствам на литургията,....... само се надявах. Покрай кръщенето предния месец на което бяхме кръстници, се наложи да влезна в църквата /е то няма как иначе/, предната седмица на Троянския манастир, живот и здраве в събота ще ходим до Рилския, имам чувството, че вече не ме е толкова яд и ми е малко по-леко на душата. Не знам. Трудно мога да опиша какво чувствам и колко ме беше яд "на всички", колко им бях обидена, че не ме чуват.
« Отговор #30 -: Август 21, 2007, 12:16:04 pm »
Дълги години сутрин ставах и вечер си лягах с мисълта и с молитва за живот и здраве за моя мъж. Второто във списъка ми беше бебето, а третото бяха родителите ми. След третата загубена бременност спрях всичко, спрях да се моля, не ходя вече на неделната литургия, то аз спрях в църква да ходя, та камоли да присъствам на литургията,....... само се надявах. Покрай кръщенето предния месец на което бяхме кръстници, се наложи да влезна в църквата /е то няма как иначе/, предната седмица на Троянския манастир, живот и здраве в събота ще ходим до Рилския, имам чувството, че вече не ме е толкова яд и ми е малко по-леко на душата. Не знам. Трудно мога да опиша какво чувствам и колко ме беше яд "на всички", колко им бях обидена, че не ме чуват.

Съвсем нормални усе6тания,всеки от нас ги е изпитвал.Но като те бе6е яд,и им бе6е обидена,по-добре ли се 4увства6е?Из4исти се от гнева си,много 6те ти олекне.Много е тежко,това което ти се слу4ва,но ти си знае6 4е не трябва да се предава6,нали?Дай Боже дотук да спрат ло6ите ти моменти,и занапред само хубави.Желая ти го от сърце.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #31 -: Август 21, 2007, 13:15:20 pm »
Аз се моля Господ да ми даде достатъчно сили, за да мога да мина през изпитанията на живота. Моля се да ми даде и достатъчмно разум, за да помня едно:

Господ ни обича такива каквито сме - грешни, несъвършени. По-верен и от роден баща Той никога няма да се отвърне от нас първи и винаги ще ни прегърне обърнали се с вяра и любов към Него.

Имайте вяра момичета! Нали знаете приказката за синапеното семе - ако имаме вяра колкото синапено семе можем и планини да преместим!
Моля се за всички нас!
Бъдете здрави и Господ да ви благолсови!
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #32 -: Август 21, 2007, 13:44:38 pm »
ако имаме вяра колкото синапено семе можем и планини да преместим!
Така е!
Понякога хората се обезверяват, когато не се изпълнят молбите им или когато преживеят тежки моменти :( Можеби ако се опитаме да не забравяме, че плановете на Господ не са същите като нашите, но това не означава че Той не ни обича или ни е изоставил. В някои случаи нещата се случват по-бавно, в други по различен начин. Трябва да сме търпеливи, колкото и да ни е тежко, защото понякога само вярата ни остава на тоя свят. Баба ми ми е казвала че когато стане нещо лошо, то е за да не се случи нещо още по-лошо. В трудни моменти тия думи са ме крепили, както и вярата.
Сигурна съм че всички молитви ще бъдат чути. 
Прегръщам всички ви, гледайте напред, хубавото предстои :bighug:
« Отговор #33 -: Август 21, 2007, 13:47:32 pm »

Баба ми ми е казвала че когато стане нещо лошо, то е за да не се случи нещо още по-лошо. [/quote]

Много са ни мъдри бабенцата.
*
« Отговор #34 -: Август 21, 2007, 13:58:21 pm »
Много са ни мъдри бабенцата.

Така си е. Житейският опит има голямо значение. Баба ми много е преживяла, затова ми го каза.
« Отговор #35 -: Август 21, 2007, 14:02:28 pm »
И моето бабенце лека и пръст,ми бе6е много мъдри4ка.Ина4е е у4ила само до 4-ти клас,ама си бе6е природно интелигентна.Изумявала съм се на моменти,как намира най-то4ните думи,в най-то4ните моменти.С две три думи 6те ти даде съвет,ама съвет.Много ми липсва.
*
« Отговор #36 -: Август 25, 2007, 11:26:54 am »
И аз като вас се моля да са живи и здрави и щастливи хората, които обичам!
Моля се достойно да извървявам пътя си в живота!

Тази нощ сънувах странен сън, точно свързан с тази нова темичка (преди да я видя). Вървя в една голяма сграда и след мен няколко жени. Едната започва да ми говори - "Моли се на Бог и всички те ти молитви ще бъдат чути!" Аз се разревавам и и отговарям - "3 години се моля да зачена, но още не съм забременяла. Защо да продължавам да се моля?". Аз плача, а жената продължава - "Не спирай да се молиш - ще стане!" Толкова силен и истински беше сънят ми.. събудих се и още усещах сълзите в гърлото си.

Бебе, да знаеш този сън е отговора ти на всички твои въпроси относно бебето. Понякога вътре в нас съществуват отговорите, но ни трудно да ги предчувстваме, поради многото страхове и затова сънят ги "изважда" от подсъзнанието. Имала съм подобен сън, беше отдавна, бях студентка 2 курс, имахме един много гаден преподавател от 25 човека група, той на изпита скъса 20, нарочно, защото вземаше пари. Беше по онова време с голямата инфлация, заплатите изведнъж се оказаха нищожни, а на всичкото отгоре цареше тази практика на накои университетски преподаватели, за доларите в книжката на изпита иначе си скъсан. Доста ни беше наплашил, а и 2 курс- млади, зелени... Почти бях сигурна, че ще трябва да  приготвя 100$  (беше тарифата). И сънувах една жена, спря ме и ми каза "Изпита ще го вземеш", така и стана. (Еххх стунентски години, тогава такива ни бяха проблемите, изпити, лекции...)

И моето бабенце лека и пръст,ми бе6е много мъдри4ка.Ина4е е у4ила само до 4-ти клас,ама си бе6е природно интелигентна.Изумявала съм се на моменти,как намира най-то4ните думи,в най-то4ните моменти.С две три думи 6те ти даде съвет,ама съвет.Много ми липсва.
И на мен ми липсва бабето, дори след отрицателните тестове през сълзи си казвах "Сега ако беше жива, щеше да ми каже само една дума и да се успокоя, щеше да се моли за мен, но  :( я няма"
Но тя беше щастлива от живота си, въпреки, че не беше лек и това много ме зареждаше дори и сега в спомените ми!
« Отговор #37 -: Август 25, 2007, 17:05:25 pm »
Аз вярвам че има Бог ,който чува молбите ни ,понякога той ги изпълнява с закъснение ,но не забравя нито една ,защото замислете се ние сме милиарди а той Бог е само един,така че не му се сърдете .Аз се моля семейството ми да е живо и здраво ,моля се всеки месец да забременея ,миля се за приятелите си ,моля се за вас момичета да зачене всяка една ,моля се да няма войни ,моля се да няма смърт и убийства ,моля се да няма бедни и бездомни .
« Отговор #38 -: Август 26, 2007, 12:29:34 pm »
Моля се да НЕ ми дойде на 28 и след това още 9 месеца!!!!Моля се от цялото си сърце и душа този месец да се зарадвам  :bfp1: Моля се за вси4ки нас този месец да се зарадваме!!!!!!!!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17