Потърсих информация и не намерих за това питам. Една моя приятелка която забременя наскоро от инвитро ми каза че избягвала да си пие преднилузона вечер, даже изобщо не го пила заради многото странични ефекти най-вече напълняването. Според нея мога да мина и без него. Ако някой знае нещо за това лекарство нека да пише.
Както е казала и Пета - няма да си първата при Маркова ,която не го пие. Още в началото като ни го изписа мъжът ми попита Маркова дали е удачно да го пия,след като имам стомашен проблем( киселини),и тя още тогава каза -аа,щом е така,по-добре не го пий.Да ама аз нали много изпълнителна - все пак реших да пробвам(в името на успеха от процедурата
) - почнах да го пия - проблем със стомаха нямах, но след 2-3 дни получих такива страшни сърбежи,че го спрях веднага без да питам когото и да било. После естествено споделихме с Маркова и тя каза - той и без това не е толкова важен,колкото примерно другите две лекарства(които бяха фолиева киселина и аспирин)
. За мнението на Александров пък за тоя преднизолон да не отварям дума...за да не употребявам по-силни думи ще кажа просто,че хич не го одобрява.
Иначе за напълняването - от медицинското лице вкъщи знам,че от това лекарство наистина се напълнява - това е кортикостероид все пак.
А го предписват тъй като има имуносупресивен ефект - т.е. подтиска имунната система за да я предпази (евентуално) от изхвърляне на ембриона,който тя вижда като "чуждо тяло" в началото...
Надинчи,надявам се съм ти била полезна с горенаписаното
.
Успех на всички,стискам ви палци много!!!