0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Темата на бременните - 9 част
« Отговор #180 -: Септември 05, 2007, 16:31:12 pm »
Нивеар, ако нямаш анемия, т.е. хемоглобина ти да е нисък - няма смисъл от допълнителен прием на желязо. Аз пиех по време на бременността, но моя хемоглобин беше доста нисък и се налагаше.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #181 -: Септември 05, 2007, 16:33:49 pm »
Нивеар, ако нямаш анемия, т.е. хемоглобина ти да е нисък - няма смисъл от допълнителен прием на желязо. Аз пиех по време на бременността, но моя хемоглобин беше доста нисък и се налагаше.
но ако желязото е ниско?
аз съм с нормален хемоглобин, а желязото е зле.
mim4o, Честита мъжка и синя новина!
*
« Отговор #182 -: Септември 05, 2007, 17:53:18 pm »
на мен ми предписаха желязо, защото хемоглобина ми падна до 113. казаха ми, че за бременни долната граница е 110, но аз все пак тръгнах от доста по-висока и явно си пада постепенно, затова е добре да взимам желязо. ако твоя хемоглобин е добре, няма нужда от желязо. а, и червените ми кръвни телца са малко по долната граница, ама то е свързано.

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #183 -: Септември 05, 2007, 18:59:28 pm »
Моят хемоглобин е в нормите, но пък ми изписаха да пия желязо допълнително :oops:и аз изпълнявам.
Ами тук на вси4ки бременни им изписват желязо като влязат в 20 г.с, даже в картона си го пиШе.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Ganka

• 5926
« Отговор #184 -: Септември 05, 2007, 19:15:33 pm »
но ако желязото е ниско?

Диде, по принцип ако няма направени изследвания - за какво да товари организма и да пие излишно нещо? Ще си създаде само проблеми. От допълнителния прием на желязо се получава запек все пак.
Тук в Германия много рядко предписват и витамини даже. Смята се, че ако се храниш добре, нормално, то нищо не налага допълнителния прием на цялата тази химия. Стремят се да се грижат за себе си и да се хранят здравословно, а не да натоварват организма излишно.
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 19:17:18 pm от Ganka »

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #185 -: Септември 05, 2007, 20:04:20 pm »
Леко и безпроблемно на Саморасличе и от мен!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #186 -: Септември 05, 2007, 20:42:09 pm »
Стискам палци за леко раждане на Саморасличе  yahoo_17
Тя ли е наред? :D И от мене стиснати палци :crossfingers: ,леко и безпроблемно раждане и барзо вазтановяване :wink:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #187 -: Септември 05, 2007, 20:44:13 pm »
Успех, Саморасличе!
Дано всичко мине гладко!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #188 -: Септември 05, 2007, 22:12:31 pm »
Саморасличе, успех и щастлива среща с бебе!  :D
« Отговор #189 -: Септември 06, 2007, 14:37:24 pm »
но ако желязото е ниско?

Диде, по принцип ако няма направени изследвания - за какво да товари организма и да пие излишно нещо? Ще си създаде само проблеми. От допълнителния прием на желязо се получава запек все пак.

За това си права. Обаче виж, не знаех за запека и ако не го бях написала нямаше да разбера :)
Благодаря
Саморясляче, леко раждане! :babyflips:
« Последна редакция: Септември 06, 2007, 14:39:11 pm от Диана »
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #190 -: Септември 06, 2007, 14:49:04 pm »
Диана и моята лекарка ми казваше, че не обича "витаминените" бебета, така както Гането описва за немските лекари. Тя е на мнение, че ако бременната се храни балансирано и правилно, няма нужда от витамини. Аз не съм пила витамини също, нито един. Само фолиева и магнезии по необходимост.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #191 -: Септември 06, 2007, 14:58:01 pm »
Диде, аз съм го писала някъде това за запека. По принцип железните препарати имат такова действие. Освен това се променя и цвета на изпражненията :) Това му е другата екстра. На мен например тук лекарката ми не ми е изписвала витамини за бременна, даже беше учудена, че питам за допълнително калций. Има разлики в школите например - в България се изписва магнезий за контракции, калций при схващане. А в Германия и за двете е препоръчителен магнезия. Освен това препоръчват да се пие фолиева и по време на кърмене.
Няма за какво, нали затова сме тук :wink:
Гале, леко раждане и бързо възстановяване!

« Отговор #192 -: Септември 06, 2007, 15:04:58 pm »
Да, за цвета знам:)
Аз така се бях изплашила първия път, като пих..
Аз също не пия никакви витамини, но пък се храня безкрайно лошо. Само тесто ми се яде  :hungry:. От вчера си налагам някакво по-балансирано хранене, но да видим дали ще успея.
« Отговор #193 -: Септември 06, 2007, 15:37:24 pm »
днес питах док.дали да пия витамини и той каза,че ако ям плодове и зеленчуци още не.
днес видяхме бебчетата,много са пораснали 2см. :lol:и шават.едното върви по-малко от другото,но май е нормално за близнаците
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #194 -: Септември 07, 2007, 14:01:16 pm »
Диде, и аз наблягам често ан тестото, но най-вече заради прилошаването. Иначе, ако не ми ставаше зле от плодове щях да изяждам доста по-големи количества от сега...
Кит-кат, чедесно е да имате хубави новини! Нека са все такива!
Хубав ден, момичета!

*
« Отговор #195 -: Септември 07, 2007, 14:10:34 pm »
Наистина, докато не премине прилошаването е доста трудно да се храни човек правилно и балансирано! Но не се притеснявайте - ще премине гаденето, ще наваксате с витаминките и ще си имате здрави и хубави бебчета  :D
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #196 -: Септември 07, 2007, 14:17:16 pm »
днес питах док.дали да пия витамини и той каза,че ако ям плодове и зеленчуци още не.
днес видяхме бебчетата,много са пораснали 2см. :lol:и шават.едното върви по-малко от другото,но май е нормално за близнаците

kit kat, само хубави новинки те чакат с бебчовците  :D, а това едното да върви по-малко от другото си е съвсем, ама съвсем в реда на нещата  :D

« Отговор #197 -: Септември 07, 2007, 14:42:18 pm »
Кит кат,
много се радвам, че ще си имаш двечки бебенца!
Успех до финала, а и след това!!!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #198 -: Септември 07, 2007, 16:06:35 pm »
Кит кат, успех мила,дано и за напред вси4ко върви нормално.
Гане и Дидка,наистина ли приемат на желязо води до запек 8O???
Аз 4етох в листовката на мойто желязо и се оказа,4е не е само желязо :oops:,а има и магнезии и рициново масло, восък от п4ела и др. и доста добре ми действа,от както го пия нямам запек :P
А витамини пия комплексни казват се Наталбен, и то от 20 г.с заедно със "смесеното желязо" :wink:
По принцип и тук в Испания, не са привърженици на лекарствата и многото витамини по време на бременност, но на мен ми ги изписаха след като полу4их бъбре4ните кризи.

Саморасля4е,леко раждане и бързо възстановяване :crossfingers: yahoo_17

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #199 -: Септември 07, 2007, 16:26:47 pm »
Мисля че приема но желязо не води до запек даже при някои има точно обратното действие