0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Темата на бременните - 9 част
« Отговор #200 -: Септември 07, 2007, 16:45:02 pm »
Ели, чисто железните препарати имат това странично действие. Все пак всеки организъм реагира различно, но като се има предвид, че по презумпция бременните имат проблеми със запека, то понякога самото желязо действа така. При твоите хапчета, щом има рициново масло и пчелен восък е логично да не се получава този страничен ефект. Явно са го измислили :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #201 -: Септември 07, 2007, 17:55:49 pm »
Ели, как се казват твоите хапчета?
Аз определено имам сериозни проблеми със запека
*

Ganka

• 5926
« Отговор #202 -: Септември 07, 2007, 18:00:16 pm »
Ели, как се казват твоите хапчета?
Аз определено имам сериозни проблеми със запека

Диде, а пробвала ли си с овесени ядки, вътре с ленено семе с прясно мляко? При мен това имаше много добър ефект. Заедно с чаша кафе с мляко. Аз така се спасявах.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #203 -: Септември 07, 2007, 19:43:29 pm »
Да, Гане, пробвала съм. Всичко ми действа за 1-2 дни и после наново.
Мисля да мина изцяло на течна храна пък да видим дали ще има ефект.
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #204 -: Септември 07, 2007, 19:57:27 pm »
Само да вметна, аз първите 3 месеца бях много зле, неходех по 2-3дена. Пробвала съм какво ли не и резултата беше нулев. Но изведнъж от 4я месец буквално се отпуших :lol:.
Имам позната, точно обратното, накрая имаше проблеми с ходенето по голяма нужда. Лично мое мнение е, че при всеки е различно.
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #205 -: Септември 07, 2007, 22:06:02 pm »
Гане, мила :balk_21:

Дидка,казват се TARDYFERON-30 kapsylki sa.
А отделно док ми изписа едни прах4ета, който са против запек и се казват PLANTABEN(не съм ги пробвала оЩе тях, но си ги купих).
А тези тардуферона направо ме "оЩастливиха" :lol:.Дано да ги има В България.
Диде, Но освен тях не спирам да се тъп4а сутрин с круШи на гладно, смокини или кивита заедно със едни млекца с мусли и фибри и прясно мляко с мед, ааа и кафенцето забравих с 3 с.л. захар :wink:голям смях ми се смее моят сутрин :lol:, но пък ве4е седмица нямам запек, само хемороиди, но това да ми е проблема :balk_69:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Ganka

• 5926
« Отговор #206 -: Септември 07, 2007, 22:20:58 pm »
Да, Гане, пробвала съм. Всичко ми действа за 1-2 дни и после наново.
Мисля да мина изцяло на течна храна пък да видим дали ще има ефект.
Диде, другото за което се сещам в момента е - накисваш ленено семе от вечерта в малко вода, на другата сутрин го прецеждаш и го ядеш с кисело мляко. Моята гинеколожка ми го беше препоръчала. Също действа добре. И нещо, което има безотказен ефект - има едни детски пюрета - Уилям крист круша. Само пюре от круша, можеш да пробваш и от тях. Много е подходящо за такива случаи. Него или сок от круши също. Аз съм пробвала и сини сливи. Но при мен най-добър беше ефекта от чаша кафе - голяма, с много силно кафе, обаче 50/50 с мляко. След две такива чаши в рамките на 20-на мин има резултат.
Надявам се да ти помогне нещо от тези неща!

*
« Отговор #207 -: Септември 08, 2007, 21:30:23 pm »
здр.моми4ета, аз съ6то пия желязо(тардиферон)и имам запек 2-3 дена и после се оправям,след това пак имам и се оправям и т.н.
Елеонор ти пие6 ли о6те ФОЛИ ДОСЕ ,за6тото аз о6те пия?
Съ6то пие6 ли YODUC 2OO понеже аз го пия?
*
« Отговор #208 -: Септември 08, 2007, 22:25:24 pm »
Диде,
аз пък препоръчвам грозде на гладно. Както и мюзлито, но там ефекта не е внезапен, а в рамките на няколко дни след редовна консумация всяка сутрин.
За кафето с мляко е ясно, че действа доста бързо.
« Отговор #209 -: Септември 08, 2007, 22:33:26 pm »
За запека докато бях бременна много ми действаше , малко шоколад на гладно. Също така както heart е писала и гроздето, но според мен за хора с чуствителни стомаси не е много препоръчително. Аз имам гастрит и след един такъв опит с грозде имах ужасни болки.
*
« Отговор #210 -: Септември 09, 2007, 14:53:04 pm »
Искам да попитам за следния проблем - учестен пулс? Кръвното налягане вече е нормално, след като цяло лято ми беше ниско, сега е о.к., но пулсът е много висок около 98-105, ако някой знае какво означава или на какво се дължи учестения пулс, моля да пише.
Нормален пулс е около 75.

*
« Отговор #211 -: Септември 09, 2007, 15:03:15 pm »
И моят пулс е 90-100
Личната ми лекарка каза че е синусова тахикардия-лечение не се налагало
*
« Отговор #212 -: Септември 09, 2007, 15:20:41 pm »
усещам учестено биене на сърцето - много е гадно, понякога ми прималява.

*
« Отговор #213 -: Септември 09, 2007, 15:23:58 pm »
И аз имам тахикардия, но при мен е следствие от хиперфункцията на щитовидната жлеза.
*
« Отговор #214 -: Септември 09, 2007, 15:29:12 pm »
Fia изследвала ли си си T3 i T4
Ускореният пулс може да се дължи и на проблеми с щитовидната жлеза
*
« Отговор #215 -: Септември 09, 2007, 15:34:42 pm »
Не, не съм правила такива изследвания.
Къде се изследва щитовидната жлеза?

« Отговор #216 -: Септември 09, 2007, 21:23:26 pm »
Fia, във всяка лаборатория може да се направи изследване, и ти препоръчвам да направиш не само FT3 и FT4, а и ТАТ, МАТ и TSH! Може да си вземеш направление за FT3 и TSH, само те се поемат от касата.
Пожелавам ти, от сърце, всичко да е наред!
« Отговор #217 -: Септември 10, 2007, 14:33:58 pm »
Аз благодаря за съветите, но явно ще се минава на лекарства.
Фия, моя пулс нормално е 65 и ниско кръвно, но от както съм бременна съм с пулс 80 до 90 а кръвното е нормално.
Имам въпрос към тези, които са били на високи дози утрогестан. Изведнъж ли го спряхте или имаше някакъв етап на намаляване на дозата? Аз от днес трябва да го спра, но определено ме е страх.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #218 -: Септември 10, 2007, 14:37:33 pm »
Диде аз го спрях постепенно именно от страх. Дванайста седмица слагах полвината от предписаната ми доза и последните 2-3 дни по едно хапче на ден. Лекарят ми каза че това е излишно, но страх лозе пази. Нека и други споделят.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #219 -: Септември 10, 2007, 14:50:47 pm »
Аз бях на 4х2 утрогестан и мисля 1 дуфастон дневно(ох, дано не го бъркам, но е също прогестеронов препарат, който се пие през устата). Утрогестана го спрях по схема - 2 дена 3х2, 2 дена 2х2 и 2 дена 1х2, независимо, че продължих пиенето на другото лекарство.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.