Здравейте всички малки и големи,
Месецът с Р започна и позахладня, но разходките и доброто настроение при нас греят . Вчера сигурно съм била най-щастливият човек на света след като разбрах, че на малката нищо и няма на очите.Аз от дълго време се притеснявах, че имаме кривогледство, но всички доктори, при които бях си набелязала да ходим до скоро бяха в отпуска, та се наложи да си живея със страха и да чакам.Докторката=педиатър наш пък все ми обяснява как смисъл от такъв преглед няма и на мен сърцето ми се свиваше яко, ама нямаше какво да се прави.
Вчера посерихме клиниката за очни заболявания в МА.Прегледаха ни и се оказа, че сме си ОК.Вчрно доста почакахме, ама за тая новина си струваше.
Искам да споделя с Вас тест, коййто можете да направите със своите деца, за да се уверите, че нямат проблем с кривогледство. Взимате фенерче, слагате бебето пред Вас и светвате с фенерчето към очите, ако светлината се отразява в двете зеници всичко е ОК. Това е доста прост метод, но не ми е хрумвало така да проверя осите на двете очички.По принцип доктора каза, че при бебетата имало зрителна измама за кривогледство, понеже в началото носа бил малък и не се виждало розовото ъгълче на окото.След като нослето нарастнело и кожата се дръпвала и ака вече нещата се нормализирали.
Честит празник на Цвети.Нека малкото юначе расте здраво и щастливо дете!
Честити празници и на всички други празнуващи!Много късмет на всички и много усмивки.
Честито на всички новодомци и нека в новите къщи да е пълно с приятни емоции!