0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мили моми4ета,има една книга на д-р Кристиян Нортрап,която се казва" женска мьдрост". не знам дали някои от вас я е 4ел,но специално на мен ми направи страхотно впе4атление.има доста интерсени неща относно пове4ето типи4но женски проблеми,хормоналните проблеми,проблемите на забременяването,кистите ,миомите и по4ти вси4ко,което може да ви интересува.писателката е всьщност гинеколог,но сь4етава природната и традиционната медицина.ако ви попадне-про4етете я.ще останете у4удени.аз си я  нося  навсякаде  с мен,защото доста пътувам.и всьщност ,от нея разбрах за натуралния прогестерон.само исках да споделя с вас.не знам дали ве4е някои не е писал за това,но съм от скоро тук.дано помогне на някои.така ,както помогна на мен.
успех на вси4ки.
Как точно се казва книгата?
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Намерих тази книга. Аз обичам да чета и ще я прегледам. От това глава не боли - напротив малко повече информация не ни е излишна. Благодаря ти princesseli2005. :balk_172:
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Книгата е с автор Кристиан Нортръп, заглавие "Женски тела ; женска мъдрост; цялостно ръководство по въпросите на женското здраве и благополучие", изд. Кибеа, 2002
*
Благодаря и аз ще я прочета ако я намеря
Дано да не е само поредната реклама с цел закупуване на стоката,  :wink: надявам се някой ак я има, като я прочете да напише мнение.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
абе моми4ета,каква реклама??..аз нямам нищо общо с америка:)
ако някои е с генети4но  заложени проблеми-пак има решения,защото писателката не сьветва 4итателките да използват само силата на самосьзнанието.напротив,кара ги да погледнат дьлбоко в себе си.ли4но аз открих много наложени от мен мисли още от детството ми.тя не отри4а стандартната медицина,напротив ,даже сьветва,4е в някои слу4аи това е наи-доброто решение.ли4но на мен  ми помогна с доста инфо.аз сам с ниськ прогестерон и нередовен цикьл и поликистоза.от книгата нау4их,4е има такова 4удо като натурален прогестерон,които лекарите не предписват,защото никоя фармацевти4на компания не иска да произвежда.защото просто не могат да патентоват лекарството,защото е от естествени материали.а което е от природата,как да го патентоваш?сьответно-пак се опира до вьпроса с парите,за сьжаление.аз ве4е ползвам натурален прогестерон и се 4увствам зна4ително по-добре.да не говорм,4е открих много неща за себе си.важното е да вярваме!вси4ко е в нас.и знам,4е ако сме достать4но упорити да вярваме и тьрпеливи да 4акаме-може да се слу4ат 4удеса!просто исках да бьда полезна на някои,които иска да вярва!в себе си!ние можем ,скьпи моми4ета!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
от книгата нау4их,4е има такова 4удо като натурален прогестерон,които лекарите не предписват,защото никоя фармацевти4на компания не иска да произвежда.защото просто не могат да патентоват лекарството,защото е от естествени материали.а което е от природата,как да го патентоваш?

Не съм чела книгата, но това твърдение като цяло е невярно и далече от реалността. Точно обратното е, има огромен брой лекарства, които са патентовани, произвеждат се, продават се в аптеките и се предписват от лекарите и тези лекарства са от естествен произход. В това число са както най-популярни и често предписвани лекарства, така и много силни отрови. За целта се отглеждат сериозни масиви от лечебни растения, включително и в България.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
добре,защо тогава не мога да си намеря натурален прогестерон(при положение,4е деиства),в никоя аптека.а е открит преди доста години(не си спомням 98-а?)като казвам никоя аптека,имам предвид в бг и в 4ужбина.щом е естествен продукт,защо не се предлага в аптеката? и защо пове4ето лекари не споменават, 4е има алтернатива на синтети4ния?аз това го нау4их от книгата.не от моя лекар ,които ми изписа дуфастон за поне 6 месеца..а би трябвало да казват 4 има алтернатива.дори да не помогне ,е някаква надежда,нали? азпредпо4итам да ползвам естественият.за изкуствения винаги има време.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Няма никакво значение от какъв произход е дадено активно вещество, то е еднакво химическа като формула, като биологично действие и каквото се сетиш, може би само като цена синтетичните препарати са по-скъпи, защото по-трудно се произвеждат. И в някои случаи препаратите, получени като извлек от естествено срещащи се продукти, са по-лошо пречистени, съответно имат повече странични действие. Но пък са по-евтини.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Между другото, в чужбина наистина не знам как е, но в България си го има по аптеките свободно. Възможно е да си улучила период на нередовни доставки или някакво временно прекъсване на снабдяването.

Димитър Кудоглу
*
Какъв е този натурален прогестерон?
От къде се снабдяваш с него?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Утрогестан, има го в аптеките.

Димитър Кудоглу
*
Благодаря!
Чувала съм го но не знаех че става въпрос за нега.
Мисля че не става дума за Утрогестан, не зависимо че и той е естествен, в първия момент си помислих за нещо смешно, но после се сетих че може би става дума за сладък картоф или казана на български диалект гулия, незнам по другите краища на българия как му се казва. Та ако не правиш просто реклама на книгата т.е. купете си я и ще разберете, сподели нас, какъв е този естествен прогестерон,
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
А, не се сетих за него, ама нали момичето пише, че го търси в аптеките.

Димитър Кудоглу
*
Аз мога да кажа от личен опит, че книгата не е лоша, купих си я преди време от линка на Мобилис. Има наистина полезни неща в нея (стига човек да умее да отсява полезното, защото има и неща звучащи леко паранормално :lol:), преди време съм цитирала някои от тях във форума (по специално за хиперплазията).

Относно прогестерона - самата авторка казва, че обикновено предпочита да предписва естествен пред синтетичен, защото втория има странични ефекти като главоболие, подуване на корем и напълняване. Въпреки че съм чела книгата не успях да намеря къде се твърди подобно нещо:

от книгата нау4их,4е има такова 4удо като натурален прогестерон,които лекарите не предписват,защото никоя фармацевти4на компания не иска да произвежда.защото просто не могат да патентоват лекарството,защото е от естествени материали.а което е от природата,как да го патентоваш?

и смея да се съглася с Мели напълно.

Дала е също така и една схема на прилагане на прогестеронов крем ProGest, който според мен е разумно да се употребява след консултация с гинеколог, а не след прочитане на книгата. :!:

Но като цяло мнението ми за книгата е добро. :)
Така написано, лекарката предпочида Утрогестан. До колокото аз знам, има го по аптеките. За напълняването задържането на вода, главобола и други екстри мога да кажа, че при мен няма разница, кой от двата продукта използвам дали дуфастон или утрогестан, за цикъл съм + 2 оки отгоре.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Мели,вземи да учиш малко химия и после казвай ,че няма разлика между синтетичен и естествен прогестерон.НАй-малкото разликата е в структурата.МОже да действат сходно,но не са еднакви.

Дайте някой съвет от този книга ,че нещо не мога да я намеря.??
*
Леле, с това последното направо ме събори от смях. Ние на този прекрасен лекар доверяваме здравето си, а пък тя не била учила химия. Нема начин! Направи някое друго проучване преди да даваш съвети, моля те!