0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
графиката на saraapl
« -: Октомври 07, 2007, 22:37:42 pm »
как е моята графика..притеснена съм..:( :balk_136: :help1:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: графиката на saraapl
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2007, 06:25:44 am »
За сега горе-долу е добре - О е била вчера или е днес /ако е имало, защото по графика ще се разбере след  5-6 дена/

ПП Малко ме притесняват върховете, които са се образували и в този случай е добре да те видят на УЗ/това е само препоръка, защото не съм сигурна какво става/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2007, 15:38:31 pm »
А нормално ли е да се полу4и един ден положителен тест а след тожа отрицателен...Много ми е странно това denis.Затова ли казваш трябва да се види това.Ама доктора ми каза 4е няма нищо лошо..Оффф и аз не знам...Помогни ми ти моляяя :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2007, 07:45:48 am »
А нормално...
Нормално е само веднъж в целият МЦ теста да е  (+) /в някои случаи и 2, рядко 3 дена, но последователни- дължи се на пика на ЛХ .През останалите дни тестовете трябва да са (-).
Ето схема с пика на ЛХ/лутеинизиращ хормон,пик=най-висока стойност/.

Тестовете за О. отчитат този пик, защото след него трябва да настъпи О./24-48h след пика на ЛХ/

Притесняват ме върховете на графиката - те показват че има проблем с хормоните, а това се получава, когато има или ще има проблем с О.
Общият вид на нормална графика е сравнително хоризонтална преди О., след това спад/около О./после покачване и пак сравнително хоризонтална.
BBT
Върхове се получават при киста- затова е добре да те види лекар.
Другият вариянт е да си болна, или да не правиш нещо както трябва/при измерването/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2007, 20:20:31 pm »
Ходих на лекар преди седмица за всеки случай.По принцип съм много притеснителна относно тези неща.Нямам киста или нещо по яйчниците.Но точно когато бях с тези температури и дните около овулацията не се чувствах много добре.Леко настиване или нещо такова защото тук(живея в испания)имаше някакъв вирус.И досега имам такива моменти а това е именно с такива симптоми.значи мислиш че общо взето всичко е наред :) мерси че ми помагаш denis.Страхотна си наистина :):):)
*

saraapl

• 2009
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2007, 19:10:54 pm »
Оффф малко съм изморена нещо тия дни.Все бързам и бързам и май и на графиката ми се отрази вече...никога досега не съм имала такива темпаратури два дена подред и така да ми е изморено..май още съм болна...мисля че е рано да ми идва все още...някъде към 18 го чакам...мнение по въпроса имате ли мили приятелки :) цунки :bighug:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2007, 20:31:13 pm »
Графиката ти не показва да е имало О.
Сигурна ли си, че терм-ра отчита вярно? Може ли да е повреден?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2007, 23:38:01 pm »
ами.... не знам.Ще сменя термометура още от утре обещавам.ама си правих тестове-около 5.един излезе + а другите бяха -.ама щом мисли6 че има нещо наи-добре да пробвам... мерси  denis.дано няма проблем...:) мерси още веднъж
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2007, 06:23:31 am »
Купи си нов живачен терм-р и измери с двата едновременно/под мишниците/- виж дали има разлика. Ако новият показва по-висока стойност, това означава че старият не работи както трябва.
Ако измерват точно и двата - отиваш на лекар /за да те видят на УЗ/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2007, 19:00:38 pm »
с нов термометър съм ама има разлика.моя ми показа 36.55 а новия е 36.сега коя стойност според теб да приемам за вярна...нещо не е наред знаех си.да имам положителен тест а пък по графика да съм нямала ову...според теб какво да правя.значи все пак ако сметнем че е имало грешка значи наистина е имало ову нали така...само дето тъпия терм е прецакан.Абе най-хубаво си е със старите,ама ние все дигитални,модерни искаме...тцтцтцтцтцт  :balk_144:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2007, 07:45:14 am »
Този, който отчита по-висока стойност/36.0/- мери с него.
Купи си нов живачен термометър.
Дигиталният дори и да е нов, ако е стоял по складовете 1 год. може и да не отчита вярно /ако батерията се е изтощила/.
Според графиката ти - дори и да има малък проблем с терм-ра- нещо не е наред- отивай на лекар. Така само чакаш и губиш време.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2007, 21:15:14 pm »
 ами не знам какво да направя.бях на лекар и според него имам проблем с термометъра ..защото каза че вси4ко е наред и че имам нередовен цикъл е пречило на ову..ама сега и той ми гледа графиката и теста му носих...мн съм притеснена...според него е ок и ми трябва още време защото един месец е много малко време да се каже че има проблем,а според теб има проблем....страх ме е :(
*

saraapl

• 2009
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2007, 21:18:11 pm »
забравих да спомена и друго.не съм написала правилно.Новият терм беше измерил 36.80 докато стария беше 36.55.на кои да вярвам.днес съм с живачен....съвпада с данните на новия дигитален..с много много малки отклонения...какво мислиш???приемам всички решения и съвети.... :oops:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2007, 08:02:13 am »
Продължавай да мериш с новият живачен и нанасяй новите стойности. На графиката отбележи от кой ден мериш с нов и всеки път ми го напомняй.
След като лекарят е казал, че всичко е наред - явно е така и всично идва от термометъра.Той те гледа на УЗ, нали?
Какво каза - колко фоликула вижда и според него има ли вече пукнат?
36,85 е добре за след О. Има време още да се повиши БТ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2007, 19:13:55 pm »
ами да ти кажа според него има 2 и доколкото разбрах не е пукнат нито един...ама ме попита за течението ми.и при мен почти 80 % е белтъкообразно...според него това е добре..и аз четох обаче някои неща.И именно за тях искам да попитам.След като съм пила доста време противозачатъчни(8 месеца)възможно ли е да имам проблем с температурата?Т.е. да се покача рязко и обратно-да се понижава рязко..и друг въпрос имам-колко време приблизително е нужно след като не пия вече противозачатъчни да имам нормален цикъл и нормална оулация?този месец според теста за ову имах...ама след като терм-ра е бил повреде ти се усъмни ..сега я подържам по-висока.това добре ли е?мерси денис.тея доктори ще ме побъркат казвам ти...:)целувки...
*

saraapl

• 2009
« Отговор #15 -: Октомври 14, 2007, 11:55:17 am »
денис все пак с новия терм-р темературата е добре а :) Стои по-висока...супер.:)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Октомври 15, 2007, 08:02:47 am »
ами да ти кажа според него има 2  .........
Според мен точно това че има 2 фоликула объркват графиката. Т.е не може да се разчита на нея.
Може 1 да се пукне и по графика да не се разбере.
Метода на БТ не се прилага при ПК- а в момента при теб е точно така.
След Противоз-те МЦ може да се нормализира веднага, а може и да трябва време за това /2-3 месеца/.
Бт показва какво е нивото на хормоните в момента - твоята показа че нещо не е наред - и това е че има повече от 1 фоликул, което не е нормално.Но не е и толкова страшно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #17 -: Октомври 15, 2007, 18:18:41 pm »
мн ми е нервно нещо...и днес целия ден ми е мн лошо.така ми се вие свят...искам да си легна защото имам чувството че ще припадна...трябва да ми дойде сега на 17/18..възможно ли е заради това да ми е толкова лошо тия дни..?а ако трябва да изчакам 1/2 месеца няма проблем.важното е че няма сериозен проблем...благодаря денис.а какво ще кажеш за темп?защо е все така висока...?
*

saraapl

• 2009
« Отговор #18 -: Октомври 15, 2007, 19:26:44 pm »
Denis може ли да съм бременна??????  8O
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2007, 07:33:20 am »
По принцип може - стига да се е пукнал поне 1-я фоликул.
Това, кога трябва да ти дойде - не го гледай- след като има проблем с О./нали има 2 фоликула/ МЦ се обърква. М ще дойде или когато фоликулите претърпят обратно развитие или когато поне 1-я се пукне и минат 10-14 дена/-това е ЛФ.
Ако имаш възможност може пак да отидеш на лекар - за да се види как се развиват нещата.
И означи кога е бил първият преглед /когато са установени 2-та фоликула/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум