0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Изборът на имена
« Отговор #20 -: Октомври 10, 2007, 11:14:01 am »
Ми ние името сме го измислили още преди 7 години като започнахме с опитите.Кармен или Калоян.Само дето не виждам кого ще кръстя така.Освен да си вземем още едно кученце и да го кръстим Кармен, друг вариант нещо не виждам.... :(
Мимка,ше имаш детенце,което да кръстиш както си искаш :bighug:.
Относно въпроса поставен в началото на темата-мисля,че детето е по-логично да се кръсти на твоите родители,отколкото на неговите пра-родители.Бъди по-твърда.
*
« Отговор #21 -: Октомври 10, 2007, 11:18:14 am »
Ох, при нас името въобще не беше лесна работа. Още отдавна знаехме, че детето няма да е кръстено на дядовците (защото са починали) и на бабите (защото едната е с моето име). На шега измислих името Марганас - на баба си Маргарита и баба си Анастасия. :lol: :lol: :lol: Голям смях падаше щом го кажех на някого. Пък ставаше и за момче, и за момиче.  :lol: Няма да се спирам на всички имена, които обсъдихме, избягвайки дори първите буквички на бабите. Накрая като ми я показаха току що извадена от коремчето ми, просто знаех, че ще се казва Александра - това беше първото и единствено име, което измислих и което харесвах. Таткото тържествено обеща по телефона да не й казва Сашка и така взехме решението в последния момент, въпреки, че аз още от петия месец знаех, че тя си е Александра. :D
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 11:24:14 am от sia »
« Отговор #22 -: Октомври 10, 2007, 11:20:54 am »
Аз много искам да носи името на баща си...

:balk_46: :balk_47: :balk_50: съм ЗА! Ясно е защо, нали :balk_602:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #23 -: Октомври 10, 2007, 11:23:36 am »
Освен да си вземем още едно кученце и да го кръстим Кармен, друг вариант нещо не виждам.... :(

не виждам защо трябва да сме толкова саркастични, както казва Рали. А и защо трябва да е кученце... 8O

В постинга ми няма грам сарказъм!Говоря за себе си.Който искаше разбра какво съм имала предвид.
А кученце, защото ако е котенце няма да се погодят с Тедка.
 :lol:
Не виждам ти пък какво толкова го взе присърце.
« Отговор #24 -: Октомври 10, 2007, 11:36:33 am »
аз пък си имам един фаворит - Боян, и един гравитиращ около него - Кристиян, като второто става и за момиче, Красимира също харесвам от малка, и Ирина, Анна и много други...
Е,аз измислих имената, само да има на кого да ги давам вече деее  :wink:...
Има хубави сайтове , които изясняват и произхода на името, и значението, и дали си има имен ден.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #25 -: Октомври 10, 2007, 11:52:27 am »
Аз честно казано не мога да спра да се учудвам на егоизма на хората -защо бабите и дядовците, които дълго са чакали внучето ще се месят в избора на име и ще се сърдят,че не е точно тяхното?! Не мисля, че това е редно. При нас нямаше такива проблеми изобщо. Още преди да забременея, понеже все не се получаваше и нямаше открита причина за това, мъжа ми беше казал, че ако Господ все пак ни дари с дете то ще се казва или Христо или Мария, а аз обещах да го кръстя в църква както си му е редът. Така че си имаме Мария. Кръстена е на Богородица. Докато бях бременна само мислех как да избегнем галеното Мими, че хич не го възприемах и понасях, та стигнах до Мия, което супер ми хареса. когато се роди девойката просто помолих всички роднини и приятели да не я наричат Мими и това е. Важното е детенцето да се роди живо и здраво.
<br />[link=http:
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #26 -: Октомври 10, 2007, 11:55:35 am »
Освен да си вземем още едно кученце и да го кръстим Кармен, друг вариант нещо не виждам.... :(

не виждам защо трябва да сме толкова саркастични, както казва Рали. А и защо трябва да е кученце... 8O
Няма сарказъм в думите на Мимка, Солейче. Само Болка  :(
И ние с милото отдавна сме измислили имена за трите ни мечтани бебчета. Но кога ще ги дадем :(

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #27 -: Октомври 10, 2007, 12:00:02 pm »
Цитат
Аз честно казано не мога да спра да се учудвам на егоизма на хората -защо бабите и дядовците, които дълго са чакали внучето ще се месят в избора на име и ще се сърдят,че не е точно тяхното?! Не мисля, че това е редно.

Ми щото това една стара българска традиция с дълбоки корени и лесно не се отхвърля и от млади и от стари. Макар че и аз съм против тези за мен остарели традиции, все още чувам как моите родители правят намеци...даже и с роденото дете на брат ми, което е взело само първата буква от името на баща ми, са недоволни.... Та, така....
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #28 -: Октомври 10, 2007, 12:10:53 pm »
И на нас свекърите много ни се месиха, натякваха, недоволни...бяха изпилили нервите на мъжа ми, докато бяхме в болницата, защото не искаха името, което си бяхме избрали - руско било! Предадох се, защото не исках разправии, не съм им ядосана отдавна, защото гледам бързо да се разделям с негативните емоции, но още им се чудя, как за такива дребни неща се захванаха, след като имаше едно чудесно, доносено, здраво родено и толкова очаквано бебе! И така, и аз като Мини имах резервен вариант, който стана актуален - Симона. Но се радвам все пак, че е и на майка ми и на баща ми ( въпреки, че не е имало идея да носи буквичката на някого, но така съвпадна), защото те ясно показаха, че както го кръстим, така, за тях друго е важно.

По време на бременността си често, да не кажа постоянно, ме гонеха някакви параноии, че и този път нещо ще се случи лошо. Моя доктор накрая ми каза - успокой се, ще имаш бебе, живо и здраво, а от името и пола, все ще има недоволни :lol:
« Отговор #29 -: Октомври 10, 2007, 13:17:44 pm »
Благодаря на всички за мненията и препоръките! Радвам се, че се включиха повече дами!
Наистина смятам, че подфорумът е точно този, защото мисля че тук сме от другата страна т.е. настоящи и бъдещи мами, затова си позволих точно тук да обсъдя тази тема!
Ситуацията не е фатална и наистина се надявам с моя съпруг да говорим разумно и компромисно! Желая успех на всички и благодаря отново за мненията ви!
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #30 -: Октомври 10, 2007, 13:52:44 pm »
Момичета, не сте ли чували, че прекален светец и богу не е драг??? МММ???

Я ми обяснете тая работа - значи в една съседна тема може да си обсъждате на воля кой как си почиства триъгълника, дали коламаската е полезна или не по време на бременност, а тук, заради това че момичето е попитало за съвет как избирате име (и то в точния подфорум) и хайдеееее ... дайте да го изядем....

Хайде моля малко повече толерантност, а?

:good_post:  Рали:balk_21:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #31 -: Октомври 10, 2007, 14:01:27 pm »
И аз си мечтая за едно хубаво, звучно българско име, но не знам как ще се преборим с родите :( В смисъл с другата, щото с моята нямаме проблеми за това... :?

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #32 -: Октомври 10, 2007, 16:37:46 pm »
а и за капак на всичко забременях, след като пих от чашата с вино на СтефиЗ

СтефиЗ, следващият път да напиеш всички чаши с вино!
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #33 -: Октомври 10, 2007, 17:07:50 pm »
За момиче харесвам името Емма. Мъжко още нямам фаворит. Абсурдно е темата да се възприема за обидна, защото ние не сме обречени да нямаме деца, те просто временно се бавят. А междувременно можем да използваме паузата, за да измислим най-подходящото име за бъдещите си дечица. Няма по-нормално нещо от това. Мен лично не ме обижда. По същата логика ще е обидно да се обсъжда и раждането, защото на някои от нас може никога да не ни се случи да преживеем това. Но няма по-нормално вълнение за бременните момичета от това и аз лично четейки, го съпреживявам заедно с тях. Така, че благодаря и на авторката на тази тема, че ми припомни сладкото време преди 4 години, когато бях за кратко бременна за първи път и първото нещо, което направихме, като разбрах, че съм бременна (даже преди да съобщим тържествено на всички  :D), беше да харесаме заедно името Емма. Аз все още вярвам, че моята Емма пътува към нас. 
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 17:22:36 pm от DivaRoza »
*
« Отговор #34 -: Октомври 10, 2007, 18:03:38 pm »
На нас пък никой не ни се е месил.Ни баби ни дядовци.Още като забременях с мъжа ми се бяхме разбрали че ще го кристим на майка му.Ако е момиче Ива ако е момче Иван.Хич не го харесвах това Иван ама за хатъра се съгласих да е така.Като се роди момиченце и си го писах Ива аз самата това име много го харесвам му казах на моя:видя ли щот не исках да е Иван за това женско го родих.В интерес на истината на никой не бяхме казали предварително как ще се казва бебето.Тази тема не сме я коментирали нито с моите нито с неговите родители.За мен родителите са тези които си решават как ще се казва детето им и нокой няма право да им се меси.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #35 -: Октомври 10, 2007, 18:10:15 pm »
Аз все още вярвам, че моята Емма пътува към нас. 

От това кратко изречение ми се напълниха очите....
Желaя ти много скоро да прегърнеш твоята ЕММА!!! preggo :sleepingbabygirl: yahoo_17 
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #36 -: Октомври 10, 2007, 20:23:17 pm »
Не съм кръщавала на никой.
Моето дългоочаквано дете носи името на ангел.За мен тя е моята сбъдната мечта, моя ангел.
Другата ми идея за име беше Алегра ( щастлива), ама туй вече никой не го прие от нашите  :lol: а и на когото кажех, всички падаха да се смеят  :lol:
Само да вметна, че никога не съм била привърженик на чуждестранни те имена, ама съдба  :lol:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #37 -: Октомври 11, 2007, 00:21:48 am »
Елинеа, аз имах доста сериозна битка с моя мъж за името на детето. В техния род традиция е да се предава името на дядото, та моя мъж е Ангел на дядо си, моя син трябваше да е Атанас на дядото. Да, ама докато бях бременна и видиш ли моите "съкровища" не спряха да ме учудват с подвизи. Да не говорим, че за времето брак не са ми помогнали дето се вика и с една добра дума. А за капак свекървата реши, че ще гони брат ми посред зима от нашето жилище. Е, това преля чашата. Както ме убеждаваше майка ми да се преклоня, да се съглася - аз балкански и водолейски инат казах не. Не са заслужили и не смятам такъв жест да правя. Реших, че детето ми ще носи собствено име. След дълги препирни и обяснения стигнахме до името Александър. Направих компромис само за буквата. Опита се моя да ми обясни, че не може така. В един от пристъпите си на бяс не издържах и казах, че като иска да кръсти дете ще трябва да си го роди. Чух го в един разговор да пита майка си и баща си дали са съгласни да е Александър 8O Е, това ме разби, честно :x
Аз като малка съм си страдала от това, че не са ме кръстили както трябва. Дядо ми се карал с родителите ми и от звучното българско име Гергана, нашите ми сменили името на третия ден след раждането на Ганка. Не че не си го харесвам, ама що подигравки съм отнесла и за какво??? Да се задоволи една болна амбиция на човек, който никога не ми е бил дядо :x
Та според мен - каквото ти хареса на теб, което ти звучи добре - това трябва да е.
За второто бебе, когато го загубихме, моя мъж ме пита дали съм мислила за имена - знаех, че ако е момиче ще е Радмила, моята Мила, моето злато, а ако е момче - ще е Радослав... Да, но Господ не ми даде... Сега чакам да видя ще ми подари ли този шанс отново...
Така че, ако искаш нещо ти самата, бори се да го постигнеш!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2007, 09:46:21 am »
Мили момичета,
от сърце ви  пожелавам скоро да се сбъдне мечтата ви...

А като си мислих по темата вчера намерих някакъв изход...
Като няма кой да ми предложи брак, бебока ще носи тяхната фамилия а името ще трябва да оставят на мен... :lol:

« Отговор #39 -: Октомври 11, 2007, 16:51:26 pm »
благодаря на ганка за откровения постинг!
надявам се да не водя чак такава битка - тома което изчаквам в момента е да видя какъв пол ще е... пъко след това ще видим. както вижадм малко или много това се оказва важен въпрос когато времето дойде дано и аз избера педходящото име за моето дете!
Благодаря на всички включили се към тази тема!