0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Изборът на имена
« Отговор #40 -: Октомври 12, 2007, 00:15:34 am »
Пожелавам ти да е това, което тайно си мечтаеш :lol: Аз винаги съм била благодарна на родителите си, че ми казаха - за нас няма никакво значение как ще го кръстиш, вие сте родителите, вие имате право да изберете. А и като хора, които са имали точно такива проблеми, нормално е да има повече разбиране. Стискам палци да е нещо, което харесвате и двамата и което ще носи само положителни емоции на детето!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #41 -: Октомври 12, 2007, 00:24:25 am »
Ганка, ако погледнеш в класацията за имена на мама и бебе.ком ще видиш 4е твоето име е с най-голям рейтинг :)
Истината е 4е вси4ки в даден етап от живота си не сме харесвали имената си, или сме били подигравани за тях- ако е Петруна- не4увано било, ако е Мария- всяка втора Мария била...е то угодия няма...
Аз много харесвах името Рая, преди всеки втори да по4на да го прилага :) в което няма нищо лошо, но като му дойде времето бих се спряла на някое прости4ко име, което да носи послание и да не е пре-експонирано, но компромиси винаги бих направила :)
Без да имам бебе, аз също си мисля за любими имена, идват ми наум само женски оба4е  :lol:
Поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #42 -: Октомври 12, 2007, 01:04:17 am »
Без да имам бебе, аз също си мисля за любими имена, идват ми наум само женски оба4е  :lol:
Поздрави
И аз съм така. Нямам дете още, но си имам цял арсенал от имена, които харесвам и те са само женски. :wink: Едно единствено мъжко ми харесва и то е Александър, но на всички ви е ясно как днес всеки втори вече се казва така, иначе името е много хубаво.
А що се отнася до нашите имена, аз съм една от тези, които не харесва името си. В детската градина и доста след това, много са ми се подигравали, защото името ми е Елица и се римува почти с всичко. :? Но това е. Майка все ми казва: "Искам да те видя някой ден, когато твоето дете ти каже, че не си харесва името ти как ще се почувстваш?" И е права. Затова вече винаги се запознавам "Ели" и никой не знае цялото ми име. :wink:
« Отговор #43 -: Октомври 12, 2007, 09:40:25 am »
 8O, ей Елица е прекрасно име според мен :D
Ама и аз съм Мария и бяхме две в класа, три в компанията... и се римува с филия и ютия до колкото си спомням... и как мразя да ми казват Мери :x

Наистина няма угодия...

*
« Отговор #44 -: Октомври 12, 2007, 09:54:53 am »
8O, ей Елица е прекрасно име според мен :D
Ама и аз съм Мария и бяхме две в класа, три в компанията... и се римува с филия и ютия до колкото си спомням... и как мразя да ми казват Мери :x

Наистина няма угодия...

Ужас, на мен ми викаха "Мари" с ударението на А!Умирах от яд!А инициалите ми бяха М.Г.К.|(допреди да се омъжа) и в първи клас мама ми беше написала на раницата инициалите.И всички ми викаха-МаГарКа.Сега всички ми викат Миме, Мимка, а мъжа ми Мимче и съм доволна.Само дядо му на моя ми вика-Марийо, но той на всички така вика-на свекито Марино, на етървата Илияно, та му свикнах.Веднъж само ми каза Маро  и му казах ако иска да ме види пак да ми вика-Мария!Другото, което мразя и заради което съм затваряла телефон (веднъж на шефа си) е Марийка.Е направо започва да ми излиза пара от носа!
А за избора на имена етървата искаше да кръсти племенника Николай (като девера), но той пребледня и категорично отказа, защото в градината му викали "Николай лай-лай, кучето го лай"  :lol: :lol: :lol: :lol:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #45 -: Октомври 12, 2007, 10:11:27 am »

А що се отнася до нашите имена, аз съм една от тези, които не харесва името си. В детската градина и доста след това, много са ми се подигравали, защото името ми е Елица и се римува почти с всичко. :? Но това е. Майка все ми казва: "Искам да те видя някой ден, когато твоето дете ти каже, че не си харесва името ти как ще се почувстваш?" И е права. Затова вече винаги се запознавам "Ели" и никой не знае цялото ми име. :wink:[/color]

ооо ма много си ти е хубаво името даже.На мен само ако някой се опитваше да ме римува с нещо и аз му казвах,че съм :"Зорница умница,неземна хубавица" и млъкваха. :lol:
<br />
*
« Отговор #46 -: Октомври 12, 2007, 10:14:51 am »
 Хахаха уникална римушка си  си имала  :lol:
« Последна редакция: Октомври 12, 2007, 10:43:30 am от ani4ka »
*
« Отговор #47 -: Октомври 12, 2007, 10:24:53 am »
Зори да, браво за римите - наистина с тази реплика повече няма как някой да ти каже "копче" :)

На мен пък в училище ми казваха Татяна Лолова и аз умирах от яд :x А сега на работа Татянке още повече побеснявам  :x :x и им го казвам на колежките и те пак си налягат своето.
По-късно в средното ми излислиха името титка, защото бяхме 2 Татяни и 1 Таня и така ни различаваха, та титката си остана и до сега. Домашните ми казват Тане, Тането или малката Таня (защото зълвата се казва Таня) - ей такива милички :)
А на мен само мъжки Калоян, Теодосий (като първото е с буквата на свекървата, а второто е комбинация от имената на моите родители) Женско име не мога да харесам. Тя рибата е още в морето, ама аз си подгрявам тиганчето  :lol: :lol: :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #48 -: Октомври 12, 2007, 11:42:02 am »
Стана ми смешно! Как една по една започнахме да излизаме от псевдонимите във форума и се оказва че имената ни са много по- хубави от измислените форумски абривиатури!
Целувки на всички! Много сте сладки!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #49 -: Октомври 12, 2007, 11:47:56 am »
То по тази логика с римата, аболютно на всяко име може да се измисли някоя глупава рима, така че това не е важно, важното според мен е името да ви харесва, да подхожда и на фамилното и най-важното, да си го изберете вие, да се порадвате на възможността да изберете най-хубавото и никой да не ви натрапва мнение. :wink:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #50 -: Октомври 12, 2007, 14:37:19 pm »
Ганка, ако погледнеш в класацията за имена на мама и бебе.ком ще видиш 4е твоето име е с най-голям рейтинг :)

Кажи,скъпа,къде е тая класация да погледна и аз  :|
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #51 -: Октомври 12, 2007, 15:23:32 pm »
:secret:Ето Ле, мисля за това става дума!

http://www.mamaibebe.com/names.php
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #52 -: Октомври 12, 2007, 15:23:44 pm »
*
« Отговор #53 -: Октомври 12, 2007, 15:24:38 pm »
ХА!Мише, по едно и също време сме пуснали постингите си.
Линка ми е конкретно за буквата Г! :wink:
*
« Отговор #54 -: Октомври 12, 2007, 15:27:04 pm »
Ураа, аз съм номер едно с мойта буква  :P
*
« Отговор #55 -: Октомври 12, 2007, 16:03:43 pm »
Мерси,Мише и Миме  :grouphug:

Но защо ми се струва,че тази класация е за всички живи хора в България,а мен ме интересува класацията за през последните няколко години,защото за идното поколение е все едно кое име е популярно сред 60-годишните,например.
  А не мога да намеря такава класация...сигурно сега ще сметнете,че се занимавам с незначителни неща,но пък гледам да не мисля за разни те си страхове...
   :)
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #56 -: Октомври 12, 2007, 16:18:09 pm »
Мерси,Мише и Миме  :grouphug:

Но защо ми се струва,че тази класация е за всички живи хора в България,а мен ме интересува класацията за през последните няколко години,защото за идното поколение е все едно кое име е популярно сред 60-годишните,например.
  А не мога да намеря такава класация...сигурно сега ще сметнете,че се занимавам с незначителни неща,но пък гледам да не мисля за разни те си страхове...
   :)

Ле, я да се стягаш, че ще дърпаме ушите!!! :balk_21: Имаше мисля в бг-мама класация на най-предпочитаните имена :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #57 -: Октомври 12, 2007, 17:44:12 pm »
Еййй, Ганее,  :balk_70:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #58 -: Октомври 12, 2007, 19:31:10 pm »
Това за римите ме развесели. Ами на мен ми викаха жираф в началното училище. Това не се римуваше с мойто име, ама бях много по-висока от тях. Така че каквото и име да измислите винаги ще има прякор.

И май е по-добре да ти викат "Борис с ориз" отколкото "Кольо Бизона" или "Митьо Очите".
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #59 -: Октомври 12, 2007, 20:49:08 pm »
Хехе по тази таблица и моето е първо в списък със С :lol: :lol:
И аз като Гането не си долюбвам съвсем името, е вече свикнах, ама като бях по-малка не ми беше любимо :wink: Кръстена съм на дядо ми Стефан (хубаво име), той е много готин, със страхотно чувство за хумор и много се забавляваме като се дракаме с него, та той милия все си сменяше името, че не искал да се казва като мен, че съм била едно малко зло :lol: :lol:

А Деси не е кръстена на никой, исках да не е трибуквено име, че на последък все такива ги кръщават, но пък в същото време исках да има и хубаво кратко, та така стигнахме до царското име Десислава :D Е и тати е с Д и двамата дядовци, та има и щастлива рода от цялата работа :wink:
За статистиката, никой от бабите и дядовците не е имал грам притенции за име.