Пък аз откакто решихме да пробваме да си направим бебе, разправям, че на моето дете ще му викат Ники. Много харесвам името на свекъра, пък и той си заслужава тази радост. Така че за мъжкото име нямам проблем - Никола ще е. Виж за женското ми беше малко трудно - Николина не ща. За Николинка не ща и да чуя. Никол вече е много употребявано, а за Николета още съм в чуденка голяма. И накрая кумата предложи Никита - нали те за това са кумите да съветват . Не че ми е спешно, ама какво ще кажете вие за момичешките имена.
Peshek, моята баба се казваше Николина. Когато съм се родила, голяма чуденка е била, за моето име. Мама не искала да ме пише Николина и за онова време, варианта е бил Николета. НиколЕта ми е било името няколко дни. Но баща ми не мирясал, тогава не можело и да си кръстиш детето както искаш. Намерил някаква връзка и ми дал името Никол
Ита(било по-близо до Николина). С уговорката, ако ги хванат да кажат, че е правописна грешка. Майка ми е била втрещена, кръстницата ми трудно го приела. Сега съм му много благодарна. Името ми е уникално и смея да кажа единстевно. Където и да се регистрирам в нета, винаги е свободно.
В сегашната ми работа, всички ми казват цялото име, което е елексир за душата ми. Имам колеги с името Николай, Николина, Николета и Николетка. И като кажат Ники, става мазало.
Пожелавам ти съвсем скоро да се наложи да мислиш име на детето си. А може и Никол
Ита да я кръстите