0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инфекция в Т. Киркова?
« -: Октомври 20, 2007, 12:27:17 pm »
Току-що една приятелка, наскоро родила, ми се обади и ми каза, че снощи в Календар (по НТВ) са съощили за инфекция, от която едно бебенце в момента е в кома.
Ако някой знае нещо по-подробно, нека да каже, може да е от полза на жените.
Надявам се да не стряскам прекалено, по-важно е да се знае истината.
Re: Инфекция в Т. Киркова?
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2007, 12:34:46 pm »
Доколкото разбрах 8 бебенца са се разболели, няколко от тях вече са добре.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2007, 12:56:15 pm »
Аз доколкото разбрах, става въпрос за вирусен менингит.
Инфекцията се е развила, точно преди да ни изпишат и нас
от болницата. Рая я сваляха долу в родилното отделение/2 ет./ за да
слагат на фото лампа заради жълтеницата, и слава богу се е
разминала с този ужас.
Жената, която вчера даваше интервю, и която май е извикала Нова ТВ,
лежеше с мен в резнимацията, родихме в един и същи ден. Нейното дете
беше недоносено/2300кг/ и го оставиха на системи, след което се е
разболяло от тази инфекция. Само не разбрах, добре ли е вече бебенцето.
Дано всичко да е наред и да се оправят всички мъничета.
*
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2007, 13:05:05 pm »
В днешния ТРУД пише, че става дума за рядка бяктерия Серация. Предположенията са зараза чрез апарата за аспирации след раждане.
Това вече окончателно ме води към коридорите на Токуда и болницата на Мазнейкова...
Дано само бебчо се оправи (все още е в кома) и да няма последствия.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2007, 13:19:41 pm »
Интересна тема, мога да добавя някои неща,,,от разказ на лекар от Тина Киркова имам информация и то от преди години , че болницата е зааразена със стафилококи и затова и правили ремонт няколко пъти , но заразата си оставала и по-стените , та във годините от познати майки , които са раждали там ми казват , че при изписване от там им казвали да не къпат бебетата в коритце , а под течаща вода, без да обясняват защо( а именно да не се разпространят стафилококите), след това  на тези , които са раждали секцио им се възпаляват операциите и става весела работа..(знам за поне 4 случая в последните 5 години).На 20-ти този месец роди жената на бративчед ми -точно в Тина Киркова ,,за сега няма никакви оплаквания , нито тя нито бебето! Просто какзвам какво знам за там
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2007, 13:26:25 pm »
Момичета съобщиха за инфекция и в "Св. София" 8O. Какво става егати???????? Аз дето хич не ми се пътува да раждам в София сега още повече се разколебавам :?.
Надин страшно се радвам, че сте се разминали, голям кошмар.
*
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2007, 13:28:04 pm »
Наха, Св. София е бивщата Тина Киркова. За едно и също място става дума.
Стафилококите се влачат от десетилетия във всички АГ-та, ама вече сме в 21-ви век...

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2007, 13:51:11 pm »
И ние с майка ми също следихме вчера емисията на Нова. Май от общо 8 бебета - 2 са се разболели, а останалите 6 - са носители на тази инфекция.

А майка ми като се шашна вчера, защото аз лежах в болницата на Мазнейкови, а тя е МБАЛ Св. София. И едва ли не ми се накара, в каква опасна болница съм отишла.
Трябваше да и обяснявам, че незнайно защо и двете болници носят едно и също име, но аз бях в частната, която е строена преди година и половина.

Да се помолим дружно и за Касси, че и те са там в момента.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2007, 13:54:33 pm »
В днешния ТРУД пише, че става дума за рядка бяктерия Серация. Предположенията са зараза чрез апарата за аспирации след раждане.
Това вече окончателно ме води към коридорите на Токуда и болницата на Мазнейкова...
Дано само бебчо се оправи (все още е в кома) и да няма последствия.

Да, и моята приятелка това е подочула - от апарата, не се почиствал достатъчно добре, но докато се заслуша и преминали на друга тема.

По-добре да се знае, особенно пък от жени, които с години си чакат бебетата... не знам, направо все едно живота ти свършва... стомахът още ми е свит и ме боли! Дано й се оправи бебенцето!
« Отговор #9 -: Октомври 20, 2007, 13:58:47 pm »
Момичета съобщиха за инфекция и в "Св. София" 8O. Какво става егати???????? Аз дето хич не ми се пътува да раждам в София сега още повече се разколебавам :?.
Надин страшно се радвам, че сте се разминали, голям кошмар.

Бившата Тина Киркова сега се казва Св. София, но се използват и двете имена.

Моля ви, момичета, само не се паникьосвайте!
Не за това поставих темата!

На мен шева ми зарсна просто перфектно.
Но бебето ми имаше стафилококи в едната ноздра, от тия новите, златистите.
Аз до края на втори месец го къпех на мивката в банята, без корито. Лицето му само с преварена вода съм мила.
Може ремонта да е до тухла, да се прави два пути годишно, но като не се поддържа необходимата хигиена на инструментите.... Това е!
« Последна редакция: Октомври 20, 2007, 14:03:19 pm от korinka »
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #10 -: Октомври 20, 2007, 14:02:24 pm »
Наха, Св. София е бивщата Тина Киркова. За едно и също място става дума.
Не знаех  :oops:.
Дано с Каси всичко да е наред :crossfingers:
*
« Отговор #11 -: Октомври 20, 2007, 16:15:45 pm »
Дано Каси и всички останали бебета са добре и да няма нови разболели се!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #12 -: Октомври 20, 2007, 16:59:27 pm »
Дано с Каси всичко да е наред :crossfingers:

това беше първото за което се сетих и много се уплаших за нейните мишлета.Дано всичко е наред!
 Както и с всички бебенца в болницата!
<br />
*
« Отговор #13 -: Октомври 20, 2007, 17:11:24 pm »
Дано всички мъници,които са се разболяли да се оправят бързо.
Но бебето ми имаше стафилококи в едната ноздра, от тия новите, златистите.

Кори,това какво ще рече?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #14 -: Октомври 20, 2007, 17:22:20 pm »
Аз също бях там преди 3 месеца...Честно да си призная изобщо в нашите болници няма никакъв ред. И аз се възползвах от това, че посещенията бяха разрешени и при нас с бебето идваха близки, но ако не беше разрешено не бих имала против. Огромно текучество на хора, всеки влиза излиза, достатъчно е само да каже, че е за ВИП-а и никой нищо не проверява, по всяко време лудница. Трябва да е забранено да се пускат външни лица, все пак при едно нормално раждане се излиза след три дни. Занам, че вълнението е огромно, но емоциите не са най-важното. Да влизат предимно лекари и други по изключение и хигиената да е драконовска. Лошо впечатление ми направи, че една от педиатърките толкова много парфюм си слагаше, че като влезеше на визитация и аз се задушавах, за бебето незнам. Не е нужно да смърди на пор, но това беше прекалено, все пак е в болница, не моден подиум. Абе като цяло хигиената е катастрофална. И влизането на толкова хора в родилно - ненормално е това за мене.
Ние изследвахме за стафилокок и не се изолира, сега започвам да се чудя дали да не изследвам пак в друга лаборатория  :?
Дано всички бебенца се оправят и да излязат живи и здрави.
Дано и Касси да е Ок и нейните бебета.

« Отговор #15 -: Октомври 20, 2007, 18:02:11 pm »
Златистият стафилокок е вид стафилокок от по-ново поколение, ако може така да се каже Забравила съм останалото. В случая е важното, че при тях май стафилококите санещо доста често срещано.
Преди малко писах до БТВ - новините и репортерите дали не могат да проверят каква е точно работата с тая болница.

Някой дали се е обадил на Каси? Че аз не смея, не знам как възможно най-деликатно да представя нещата... не е лощо да настоява за изследване...ох, знам ли...

« Последна редакция: Октомври 20, 2007, 18:06:59 pm от korinka »
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #16 -: Октомври 20, 2007, 18:10:01 pm »
Ужасен кошмар. Направо настръхнах от ужас. Дано Каси и нейните мишленца да са добре. Както бях писала и аз преди месец и половина раждах там - раната ми зарастна перфектно, но пък бебка имаше стафилококи в носленцето. Иначе като цяло отношението и чистотата в болницата, дори и във ВИП-а сериозно куцат. Дано всички бебчета и мами да са добре и да не се случват повече такива страшни неща, а за бебчето, което е в кома силно стискам палци да се оправи и всичко да е наред. 

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #17 -: Октомври 20, 2007, 20:03:51 pm »
:(Моля ви, ако някой чуе Каси, нека пише!
Много съм притеснена за тях!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #18 -: Октомври 20, 2007, 20:04:12 pm »
Момичета чух се с Каси току що. Каза, че бебетата са добре,
за сега няма никакви оплаквания. Назначен им е антибиотик,
но и тя не знае защо, само предполага, че може да е превантивна мярка.
Това е за сега инфото от нея.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #19 -: Октомври 20, 2007, 20:09:23 pm »
ох, слава на бога, че бебчетата и каси са добре, дано всичко да е наред и скоро да си се приберат в къщи.