И да нямахме финансови затруднения, пак бях решила, че няма да стоя дълго вкъщи, повече от година и половина. Не ме разбирайте погрешно, но всички майки, които са стоели 3 години вкъщи да си гледат децата от моите познати, са адски досадни и абсолютно неспособни да проведат нормален човешки разговор извън бебешката тема. Не исках да се превърна в такава изнервена и досадна майка. Все пак освен майка, аз съм и човек и жена. Сега като прекарвам по-малко време с Мия, го използвам максимално и никога не си позволявам да й се разкрещя за нещо, само защото съм се изнервила.
Мешко, никак не те разбирам погрешно
Притесненията да не се превърна в изнервена, пооглупяла и позапуснала се във всички отношения майка при едно по - дълго заседяване в къщи, са и мои.
Но ще рискувам
Мислила съм по въпроса доста и реших, че имам шанс да не стане точно това от мен. Сигурно твърде самоуверено звучи от моя страна, но има някакво обяснение, свързано с различни фактори. На първо място, факторът финанси - засега не сме притеснени особено. На второ място е това, че аз имам голяма физическа помощ при гледането на детето в лицето на свекърва ми. Помага много жената, да е жива и здрава, благодарение на нея у нас е чисто, сготвено и всякакви други неща, за които 24часа просто не ти стигат, както и с мъжа ми може да излезем някъде вечер. Но на мен по-скоро ми липсват вижданията с приятели, както и разни други неща, които обичам да си ги правя сама, като ходене на кино, мотаене по любими улици и места и мъжът ми го разбира и винаги измисляме варианти да го имам това време за себе си.
На трето място, организирахме как да му помагам в работата и вече малко поработвам от вкъщи, та сега се чувствам много полезна
И не на последно място, но вярвам или ми се иска да вярвам, че съм по-малко предразположена към такова изглупяване. За тези осем месеца не успях да се запозная с нито една майка по градинките, не се получи химия
Но затова пък съм си намерила други неща, от които черпя вдъхновение, бутайки количката в парка. Продължих си курсовете по италиански, пуснах си кабелна, която за мен е една голяма глупост, а и ние не гледаме много тв, но ей така, за фон през деня си пускам историческите и документални програми и малко VH 1 вечер
И разбира се, общуването с всички вас напълно отговаря на вътрешните ми потребности за такова - просто тук съчетавам полезното с приятното и мога с едни и същи хора да водя разговор както за памперси, така и за всичко друго.
Разбира се, нямам намерение завинаги да остана в нас, но си мисля че три - четири години няма да са фатални за мойта личност
И така, вярвам в себе си в това начинание, дано да не се проваля