0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните-14 част
« Отговор #160 -: Ноември 22, 2007, 14:05:27 pm »
Абе момичета, какво ли са правили нашите майки при такива болежки и притеснения, като едно време не е имало нито нет, нито УЗ? Чак не мога да си го представя  :oops:

Да бе и като не са гледали бебетата изобщо до раждането. Малйии.....
Сега сме с много големи предимства в това отношение, чак понякога като започна да си говоря с жени раждали в по-дълечно и не до там минало ми става неудобно и глупаво като си представя те как са били. Питам се дали им е било по-добре??? Дали параноите им са били по-малко от нашите??? И дали защото ние знаем толкова много неща тези същите неща ни побъркват допълнително и обременяват психиката ни??? Много въпроси без отговори :). Да сме живи и здрави всички пупупупуп.
« Отговор #161 -: Ноември 22, 2007, 14:09:33 pm »
Момичета, току що си полчих резултатите от двете стерилни урини. Изолирани са бактерии, правена е антибиограма и сестрата, която ми ги даде каза, че най-вероятно ще пия антибиотик. :(

Някоя от вас била ли е на такова лечение по време на бременност???
Умрам от притеснения.

Правих изследванията тук - в Козлодуй, но задължително ще изпратя резултатите на д-р Алкан Емин в Плевен /той следи бременността ми/.

Така се надявах, че ще ми се размине, защото последните дни наблягам на чайчета от липа и шипка, пия и повечко вода и не съм имала кой знае какви оплаквания от често пишкане или парене при уриниране...

Имам и някакво бяло течение. Възможно ли е и то да е причината за изолираните бактерии?
« Отговор #162 -: Ноември 22, 2007, 14:15:51 pm »
Надя,
аз спя предимно на лявата страна, но най-вече заради киселините и оригванията, които ми се случват. Те се облекчават, когато съм на лявата страна. Но пък в съня си се въртя и в крайна сметка, спя и на дясната, че на моменти и на гръб.

Аничка,
ами нашите майки, май, далеч не сатолкова просветени, колкото ние.
Моята например, като ме види да пия вода и ме казва да престана да се наливам с вода. 8O Иди, че и обяснявай, че е важно да помагам на бъбреците си. А и аз не се наливам, просто пия. Всеки случай дори не стигам до 1.5л на ден.
А на времето, като е нямало УЗ, са ги гледали на Рентген.
И не са страдали от толкова паранои като нас. Тук познавам майка на тризначки /20и няколко годишни/. Ами тя, горката, въобще не е знаела, че е бременна с тризначки. Чак на раждането е разбрала.
« Последна редакция: Ноември 22, 2007, 14:55:43 pm от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #163 -: Ноември 22, 2007, 14:24:59 pm »
Милена, това с водата ми е едно от любимите. Другото любимо е, че "Трябва много да се движиш, на ден по няколко километра да изминаваш, а и до вас пеша по стълбите да се качваш (ние сме на десетия етаж).". А аз съм на системи за задържане и лежа по цял ден :lol:. Като й обяснявам, тя ми вика "Тогава трудно ще родиш.". Хахахахах аз ще раждам секцио.

Много по-добре са си живели, изкарали са си бременностите без проблеми никакви и не са се и замисляли, че може да имат проблем със забременяването или с износването. А ако някой не е можел да забременее, пред тях не са стоели въпроси за инсеминация, инвитро, донорски яйцеклетки... или оставаш без дете или осиновяваш - няма какво чак толкова да избираш. Чак малко им завиждам.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #164 -: Ноември 22, 2007, 14:59:02 pm »
Ей, Фоксче,
ми ти като лежиш сега има ли кой да ти помага за Исак? Как я карате с грижите по него и бременността ти?

Пък и това със стълбите ме заинтригува. Имам по-добра идея. Що не отидеш на паметника Шипка? Охооо, стълби да искаш!!! :lol: :lol: :lol: Пък ти само до 10ия ет. ще ми се качваш!
Майка ми все се изтъква, че до последно е ходела на работа, и нощни смени даже. А мен все ме е страх да не я разочаровам.
« Последна редакция: Ноември 22, 2007, 15:02:21 pm от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #165 -: Ноември 22, 2007, 15:17:00 pm »
За Исак точно майка ми ми помага, цял роман мога да напиша, повярвай ми.
Това с работата и аз го знам, ехххх и трудна била, не като на днешно време, пък и с градския транспорт се движела, не като нас сега с коли. И през цялата бременност кървяла, ама те й били една инжекция и й минало  :D (не ми е много ясно, как през цялото време хем е кървяла, хем й е минало, ама хайде) :).
Най-големият бисер е - "Ти нали вече влезе в осмия месец, защо се притесняваш?", ама си го пазя за специални случаи като този  :D.

Шипка е много добра идея :lol:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #166 -: Ноември 22, 2007, 16:15:25 pm »
моята мама пък е в другата крайност - по 5 пъти на ден ми звъни да ме пита как ми е кръвното,дали лежа,колко извара съм изяла и т.н.
<br />
*

naha

• 1474
« Отговор #167 -: Ноември 22, 2007, 16:30:37 pm »
Аз откачам като започнат да ми правят съпоставки с други бременни.
Ами тея дето спортуват по време на бременност, ами аз до последно си ходех на работа, ами аз не ползвах асансьор (това свеки, живеем на 6-ти ет.) и безброй много други. Ей направо откачам  :x. Същото беше и преди да забременея с разните примери- еди коя си нямала 10г деца пък станало...успокои се и ще стане ааааа кошмар :x. Изобщо не си правят сметка, че може да имаш усложнения, че може да не се чувстваш добре.....ама аз все си замълчавам до сега, но не знам до кога ще изтрая обаче :lol:. Или на скоро ми казаха- ако излизаше толкова лесно колкото влиза ехеее колко щеше да е хубаво- пфууу като знам колко лесно е "влязло" и ми иде да хвана картешницата :lol:.
И много подобни ежедневно се намира някои които да изръси нещо такова.
*
« Отговор #168 -: Ноември 22, 2007, 17:10:40 pm »
и моята майка е в другата крайност. като се разболя преди около месец една колежка от хепатит и тя такъв скандал ми дръпна - защо ходиш на работа, като искаш бебе, ще си седиш вкъщи и ще се пазиш и няма да поемаш излишни рискове, ако трябва 9 месеца няма да ходиш никъде (тва на репликата ми, че в магазина или на улицата може някой да ме зарази с нещо).
сега и друго я е зачоплило - защо трябва да купуваме всякакви неща за бебето, че да ни е удобно (примерно кенгуру). човек като има бебе не му е удобно и трябва да се съобразява с това. да кажеш, че й искам пари за нещо... абе луда работа...

за спането - аз се бях притеснила, че спя по гръб, заспивам наляво, но като спя не се усещам и почти винаги се събуждам легнала по гръб. споделих с док тези притеснения и той каза, че на някои жени им става зле като лежат по гръб, но след като на мен така ми е удобно, хич да не се притеснявам.
иначе аз надясно не мога да лежа много много, щото на бебчо не му е удобно и много блъска и ръга, докато не се обърна нанякъде другаде не мирясва :)

« Отговор #169 -: Ноември 22, 2007, 17:21:22 pm »
Моята майка все казва, че през бременността била "здрава като кон". Че едно време нямало такива болнични и т.н, поради бременност.
За спането и аз имам угризения. Четох, че при задна плацента било препоръчително да се лежи наляво. Добре, обаче аз не мога да заспя наляво. Изтръпвам, получавам яко сърцебиене и по някое време се врътвам по гръб или надясно. Но ми е съвестно, ако съм будна.
« Отговор #170 -: Ноември 22, 2007, 17:30:05 pm »
Момичета, току що си полчих резултатите от двете стерилни урини. Изолирани са бактерии, правена е антибиограма и сестрата, която ми ги даде каза, че най-вероятно ще пия антибиотик. :(

Умрам от притеснения.
Можеш да пиеш определени антибиотици-аугментин, зинат. На мен в първия триместър ми се наложи да пия антибиотик и ми изписаха зинат.
По-опасно е, ако инфекцията се задълбочи и не се лекува.
*
« Отговор #171 -: Ноември 22, 2007, 17:32:47 pm »
За спането и аз имам угризения. Четох, че при задна плацента било препоръчително да се лежи наляво. Добре, обаче аз не мога да заспя наляво. Изтръпвам, получавам яко сърцебиене и по някое време се врътвам по гръб или надясно. Но ми е съвестно, ако съм будна.

на теб ти е още рано да го мислиш това :) това важи към 6-7 месец, като порасно корема и матката вече е достатъчно тежка да може да притиска органи. така че няма нужда да се мъчиш отсега, спи си както ти е удобно.

*
« Отговор #172 -: Ноември 22, 2007, 17:42:41 pm »
Мерси много за отговорите. :D
Аз утре ще се кръвоточа в Бодимед за щитовидни хормони, захар, инсулин, ПКК и урина. :D Да се надяваме, че няма да има изненади.
WHITE,този тест за гестационен диабет ли е?
Точно затова е теста. Аз съм го правила и преди и имаше проблеми с инсулина след обременяване, та сега трябва да правя контрола.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #173 -: Ноември 22, 2007, 17:44:15 pm »

Умрам от притеснения.
Можеш да пиеш определени антибиотици-аугментин, зинат. На мен в първия триместър ми се наложи да пия антибиотик и ми изписаха зинат.
По-опасно е, ако инфекцията се задълбочи и не се лекува.
Така е, по-опасно е без антибиотик, отколкото със. Аз лично боря някакви бактерии във влагалището и вече втопи път пия антибиотик. Бактериите възкръсват след време, но поне венците ми се оправят :D.
За спането - според мен то си показва само - на мен например най-удобно ми е на дясно, но пък така ми се запушва носа, наляво бебето ме побърква от шутове, а по гръб вече определено ми тежи... Всяка вечер се въртя като бормашина преди да заспя.

Хайде аз да задам един въпрос - Момичета, какво мислите за кърменето "На поискване"?
*

naha

• 1474
« Отговор #174 -: Ноември 22, 2007, 17:51:16 pm »
Аз като легна на ляво и ме ръчка малката едно нежничко такова :). А също и по гръб ми е удобно. Не знам какво общо има плацентата с това, моята е предна. А инъче сме се обърнали с главата надолу вече, а ръчичките й са до главата и като ги размърда имам усещането, че ей сега ще ми ги подаде :lol: (пупупу дано да не избърза де). Уайт успех на изследванията :crossfingers:.
*
« Отговор #175 -: Ноември 22, 2007, 17:55:49 pm »
Хайде аз да задам един въпрос - Момичета, какво мислите за кърменето "На поискване"?
Аз засега (да не ни мине котка път) смятам да го практикувам, докато си направим режим.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #176 -: Ноември 22, 2007, 18:02:55 pm »
pgzenga, и аз съм на антибиотик(за 4 път :()
както ти е казала Фокси, по добре с него, отколкото без него.
Не се тревожи, имай доверие на лекаря си.

Уайти,успех с изследванията.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #177 -: Ноември 22, 2007, 18:14:20 pm »
И аз съм сигурна, че майките ни са били много по-облагодетелствани от към липса на осведоменост. Честно казано предпочитам да родя неочаквано близнаци, отколкото при всяко неразположение или болежка да изтръпвам и да ровя по форуми.
Това с връх Шипка ми хареса – току виж, така си се раздвижила с цел по-лесно раждане, че си изтървала някъде по стълбите бебето  :wink:.
pgzenga – ако става дума само за цистит, аз лично бих опитала без антибиотик. Така след първия цистит, като отново ми се появиха симптомите си казах, че не може карам само на антибиотици (въпреки, че още не бях бременна) и преминах на илачи от Билковата на Поп Богомил. Коса от царевица и дръжки от череши. Паралелно пих и Цистон. При последните  случаи, още при първите признаци изпивах само по една дозичка чай от дръжки от череши и всичко отшумяваше. Е... да чукна на дърво оттогава не съм имала оплакване, въпреки че преди това в продължение на половин година не е имало месец без цистит  :oops:.
« Отговор #178 -: Ноември 22, 2007, 18:19:32 pm »
моята мама пък е в другата крайност - по 5 пъти на ден ми звъни да ме пита как ми е кръвното,дали лежа,колко извара съм изяла и т.н.
и моята  :lol: :lol:
сега са в щатите да гледат на брат ми бебетата,но пак няма мира :lol:всеки ден ми звъни да пита как съм.аз обаче съм си свикнала и ако несе обади ми е криво

моите изследвания са супер,нямам албумин и белтък в кръвта.намалих солта(ям много солено)и сега нямам оттоци,чак не мога да повярвам.даже тежа 0.5кг по-малко.явно задържам вода

за кърменето на поискване,аз съм за,макар че е по-изморително за майката
*

naha

• 1474
« Отговор #179 -: Ноември 22, 2007, 18:55:58 pm »
Аз също искам да кърмя било на поискване, било на режим, но не винаги нещата се развиват според нашите желания. Живи и здрави да ни се родят бебоците пък ще видим как ще е и ще се настройваме според ситуацията :).