0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Графиката на elma
« -: Ноември 19, 2007, 09:06:01 am »
Здравейте, момичета! Бихте ли погледнали и моята графика да изкажете мнение, че вече наистина не знам какво да си мисля 8O! Настоящият цикъл е стимулиран с клостилбегит 2х1табл от 4-ти до 8-ми ден. След това на 13-ти ден прегнил 10 000 Ед. При прегледа след инжекцията прегнил докторът каза, че този цикъл ще е по-къс....обикновено средно при мен е около 33-38 дни. Според вас има ли на какво да се надявам при тази объркана  графика? :( Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Януари 09, 2008, 12:33:40 pm от elma »
*
Re: Графиката на emis
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2007, 12:59:57 pm »
По данните ти за БТ ми е трудно да определя кога е била овулацията, но щом сте проследили цикъла на ултразвук, довери се на лекаря си!
Не ми харесва последното понижение на БТ :( Според мен, ще ти дойде днес или утре :( Много, много съжалявам и дано да греша.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

elma

• 1289
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2007, 14:44:54 pm »
За мое огромно съжаление чувствам, че ще се случи така :( Едновременно ниска температура и болки в корема ми говорят точно за това..... :(
*

elma

• 1289
« Отговор #3 -: Декември 12, 2007, 09:45:04 am »
Здравейте отново, момичета! :) Какво мислите за графиката ми този месец? Този цикъл съм без никакви лекарства, следващия вече ще е отново стимулация и инсеминация (но като си знам късмета ще съвпадне с Коледните празници и ще трябва да го пропусна :( ), но това пък не ми пречи да си се надявам тайничко, че може и да не се стигне дотам  :) Току виж пък станало чудото :lol: Благодаря предварително, успех и много късмет на всички! :goodluck:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Декември 12, 2007, 09:56:22 am »
Графиката ти до тук е добре, но не показва О да е минала.
Ако искаш да не я пропуснеш направи тестове за О.
По БТ ще се разбере, когато тя е минала
Успех  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #5 -: Декември 12, 2007, 10:07:00 am »
Denis, много ти благодаря за моменталния отговор :) Аз също смятам, че все още не е минала О, ако ще има изобщо в този цикъл с тези моите непукащи се фоликули....но аз съм с ПКЯ, а доколкото разбирам в този случай на тестовете за овулация не може да се разчита, заради лъжливото повишаване на ЛХ. А лошото е, че май при мен и температурата не е особено адекватна :(, ако погледнеш графиката ми от миналия месец (http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=66262&userLoginName=emis) ще видиш колко е объркана като цяло, няма особено повишение дори и след проследяване и доказана овулация 8O, ти как мислиш, на какво ли може да се дължи това?
« Последна редакция: Декември 12, 2007, 10:17:42 am от emis »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Декември 12, 2007, 17:54:57 pm »
Denis, ................
Графиката от миналия МЦ - не съм сигурна дали е имало О.
За СПКЯ - причините може да са най-различни - хормонални:тестостерон, пролактин, инсулин и т.н
Трябва да се направят доста изследвания, да се открие причината и да се проведе адекватно лечение.
Диагнозата не е страшна, но без лекар ще е трудно

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #7 -: Декември 13, 2007, 07:43:10 am »

Графиката от миналия МЦ - не съм сигурна дали е имало О.
8O  Мислиш ли? :( Предния цикъл беше проследен с ултразвук, беше стимулиран с клостилбегит и накрая прегнил. Фоликулът след прегнила се беше спукал, поне докторът така каза 8O!
А относно лечението на поликистозните яйчници....да бях се сетила по-рано, когато все още не желаех бебок, сега вече вниманието се пренесе в тази насока....аз също съм си мислила, че може би вместо да страдам от този неуспех е по-добре да започна да лекувам ПКЯ и ако нещата се пооправят всичко ще се подреди от само себе си.......но знае ли човек....посещавам клиника по стерилитет, не ми се иска да се откажа по средата на борбата.... :)
« Последна редакция: Декември 13, 2007, 07:49:01 am от emis »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Декември 13, 2007, 08:40:31 am »
8O  Мислиш ли? :( Предния цикъл беше проследен с ултразвук,   ...........................
Е щом си гледана с УЗ и са казали, че е имало О. - това е вярното.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #9 -: Декември 13, 2007, 09:16:53 am »
Ами ако наистина е имало овулация миналия цикъл, значи все пак е възможно температура да си остане такава шантава, виждали ли сте такива странни графики на други момичета с доказана овулация и настъпване на бременност? :) Аз не спирам да си се надявам...... :D И още нещичко да попитам. Възможно ли е чувство на напрегнатост в гърдите преди евентуална овулация? Или дори и да е имало такава вече е минала? То днес ми е вече 24-и ден......  :? :? :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Декември 14, 2007, 08:02:28 am »
Не съм виждала, съжалявам
Има вариант да е станало и графиката да е такава/шантава/ - но може би проблема е в терм-ра.
Ако е такава графиката - редно е да те види лекар.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #11 -: Декември 14, 2007, 08:40:54 am »
Благодаря, denis! Едва ли нещо е станало и едва ли ще стане :( Също не вярвам и термометъра да ми е виновен.....и май не графиката, а аз съм си "шантава" :(
*
« Отговор #12 -: Декември 14, 2007, 09:59:08 am »
Според графиката, май овулацията не е минала :(
Аз не разбрах, болят ли те гърдите сега или не?
За съжаление и моята графика този месец прилича на твоята :( Днес ми е 26-ти ден, а овулацията изобщо я няма :( Ще се гръмна вече ... :(ж

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #13 -: Декември 14, 2007, 10:14:01 am »
зеленоочке,emis :bighug:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

elma

• 1289
« Отговор #14 -: Декември 14, 2007, 11:59:13 am »
Според графиката, май овулацията не е минала :(
Аз не разбрах, болят ли те гърдите сега или не?
За съжаление и моята графика този месец прилича на твоята :( Днес ми е 26-ти ден, а овулацията изобщо я няма :( Ще се гръмна вече ... :(ж
Гърдите ме наболяват от около седмица, но по-скоро са само чувствителни засега, не е силната и нетърпима болка дори при докосване както преди цикъл...Та затова ми беше интересно възможно ли е да болят преди евентуална овулация. Просто за да знам дали да се надявам на нещо изобщо този цикъл или отново ще е луф :(
А, зеленоочка, твоята температура е доста ниска спрямо моята 8O
*
« Отговор #15 -: Декември 14, 2007, 12:44:18 pm »
Моята БТ не я гледай ... Меря я в устата с дигитален термометър и отчитам веднага след звуковият сигнал. Естествено след това държа още малко и в „бележки” си записвам и другата стойност - около 36.3 - 36.4.
Гърдите по принцип мен винаги ме болят след овулацията и никога преди това.
Да разбирам ли че при теб в дните с висока БТ са те болели гърдите? Оххх ако се беше задържала висока БТ, колко по - хубаво и ясно щеше да е всичко :(
Ти с ЛУФ синдром ли си или за сега е само предположение ....

*

elma

• 1289
« Отговор #16 -: Декември 14, 2007, 13:32:12 pm »
Моята БТ не я гледай ... Меря я в устата с дигитален термометър....
Ахам, ясно :)
Да разбирам ли че при теб в дните с висока БТ са те болели гърдите?
Тогава бяха много леко, ама много леееко чувствителни. А по принцип понеже никога не знам дали е имало овулация и кога точно е била тя (ако е имало изобщо) не знам и кога е нормално да заболят гърдите (дали преди или след нея), аз започвам да ги усещам  обикновено 10-12-15 дни преди цикъл, но е толкова различно, че не мога да си уточня нищо :( А иначе почти изключвам да е имало овулация, когато се е повишила температурата, просто е абсурдно рано за мен :( :( :( А лошото е, че щом досега не се е спукал вероятно ще си стане киста :(
Ти с ЛУФ синдром ли си или за сега е само предположение ....
Последните 3 цикъла - да :( Просто само за тях знам, защото оттогава се проследяват. За преди това нямам идея, но може да разгледаш графиките ми от година насам, вероятно положението не е било по-различно :(
*

elma

• 1289
Re: Графиката на elma
« Отговор #17 -: Януари 16, 2008, 10:22:12 am »
Здравейте пак от мен!
Аз отново...ако може да задам някое от моите тъпички и нестандартни въпросчета :oops:
Че няма да има ову И този месец...хубаво...примирих се вече :( Явно и през почивката този месец от лекарства, която реших да запълня с билколечение ефектът ще е нулев :balk_145: Но...не е ли прекалено ниска тая температура? 8O Меря сутрин в 05.50, анално.
Благодаря ви предварително!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Януари 16, 2008, 11:05:56 am »
Къде мериш БТ?
Провери си термометъра.
До тук графиката ти показва че няма О.
Графиката ти е като при ановулаторен МЦ /т.е без кисти и т.н/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

elma

• 1289
« Отговор #19 -: Януари 16, 2008, 11:19:25 am »
denis, меря анално, термометъра е ок, преди 2-3 дни го сравних с последователно измерване с друг термометър, показанията бяха същите.
А какво имаш предвид под: "без кисти", изменя ли се по някакъв особен начин графиката, когато има кисти? Питам, защото точно такъв чай пия цял месец (за премахване на кисти - с ПКЯ съм).
Много ти благодаря! :bighug: