0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Как реагираха половинките...
« Отговор #120 -: Декември 05, 2007, 12:04:26 pm »
Към модераторите - не може ли такива въпроси, зависимост от тематиката, да бъдат прехвърляни в Седмичната или в Темата на бременните. С оглед да се запази стегнатостта и подредеността на форума.

Много хубави емоции са това, но не е необходима отделна тема, след като има такива, в които обсъждаме всички тези неща.
Темите са сляти, ориентирайте се по заглавията на постингите.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните-15част
« Отговор #121 -: Декември 05, 2007, 12:17:28 pm »
аз пък си мисля,че и историите ни няма да са много интерсни-като на безпроблемно забременелите.Защото с положителният тест,за нас борбата не е приключила,напротив тепърва започва.След толкова мъки,веднъж усетили живота в нас,така се вкопчваме в него - страховете стават много по-големи и вместо да сме най-щастливите на света,ние изкарваме бременността си със свито сърце дали ще стигнем до края.Това малко хора могат да го разберат.
 Аз съм бременна за 3-ти път,но бебе още нямаме.Как да реагираме на теста,като това за нас явно не означава непременно ,че ще гушнем своята мечта.

:good_post:
Зори  :bighug: :heartbeat: този път всичко ще е наред :balk_104: yahoo_17 :crossfingers:
Re: Как реагираха половинките...
« Отговор #122 -: Декември 05, 2007, 12:20:33 pm »
Момичета, знам че се радвате, ама се съобразявайте малко. Смятате ли че на тез, които още не са успели им е приятно да четат как са реагирали мъжете ви? Доскоро сте били от другата страна, не сте ли мислили дали въобще някога ще можете да изживеете това чувство? Айде сега да не прекаляваме с приказките около бременостите си и да бъдем по-толерантни към останалите.
Тук сме в  "Дългоочаквана бременност и майчинство" така че не виждам какъв е проблема???
*
« Отговор #123 -: Декември 05, 2007, 12:34:33 pm »
Момичета, знам че се радвате, ама се съобразявайте малко. Смятате ли че на тез, които още не са успели им е приятно да четат как са реагирали мъжете ви? Доскоро сте били от другата страна, не сте ли мислили дали въобще някога ще можете да изживеете това чувство? Айде сега да не прекаляваме с приказките около бременостите си и да бъдем по-толерантни към останалите.
Тук сме в  "Дългоочаквана бременност и майчинство" така че не виждам какъв е проблема???
Mari_Pz, според мен коментираш тема, която очевидно е прехвърлена от подфорум,в който не е било особено удачно да се коментира радостта от двете чертички.
« Отговор #124 -: Декември 05, 2007, 13:25:44 pm »
днес си пусках кръв и урина.
албумин в урината- има;седимент-множество бактерии и епителни клетки :(
утре ще пусна пак в стерилно контейнерче,че днес дадох в обикновернна чашка.обаче от известно време все ми се ходи до тоалетна и в момента в който стана от т.чиния и направя 5 крачки пак ми се ходи.парене и такива неща обаче нямам.
хемоглобина пак ми е нисечак и започвам желязо :?

как казах на половинката :wink: ами не както съм си представяла и мечтала.на 10-ти ден от ЕТ пуснах кръвен тест,той отиде на работа а аз на компа да чакам резултата.когато видях-90.8 не можех да си поема въздух от рев,звъня му и рева.милия си беше помислил,че пак не е станало
« Последна редакция: Декември 05, 2007, 13:42:27 pm от kit kat »
« Отговор #125 -: Декември 05, 2007, 14:01:02 pm »
кит кат, пусни утре стерилна както си решила. Аз като имах пиелонефрит, в резултат от ешерихия коли не съм имала нито парене, нито често ходене. Направо си нацели бъбрека тая гад, така или иначе тук сме все параноички "дет си връзваме гащите превантивно". Дано да е замърсяване при взимането на пробата  и не се налага лечение.
« Отговор #126 -: Декември 05, 2007, 14:27:10 pm »
Кит Кат, и аз бях като теб преди 2 седмици. След 2 поредни стерилни урини се изолираха бактерии и след направена антибиограма бях 10 дни на Оспамокс. Дано при теб не се стига до там.
Късмет ти желая!
*
« Отговор #127 -: Декември 05, 2007, 14:30:57 pm »
Момичета има ли някъде тема за раждането/кой къде ще ражда,мнения и съвети/нещо такова...?Аз не можах да открия.
Благодаря ви
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #128 -: Декември 05, 2007, 14:31:59 pm »
Имаше тема-при кои лекар родихте или нещо от тоя род
« Отговор #129 -: Декември 05, 2007, 14:32:31 pm »
Mari_Pz, според мен коментираш тема, която очевидно е прехвърлена от подфорум,в който не е било особено удачно да се коментира радостта от двете чертички.

И аз не разбрах защо ви подразни тази тема. Когато аз я видях си беше в този форум, но като самостоятелна тема, не беше преместена от друго място?! Страховете са големи и преди и след настъпването на бременността, а моят опит показа, че кошмарът може да настъпи и след безпроблемна бременност и безпроблемно раждане, Но това не означава, че не можем да споделим и хубавите неповторими емоции.
<br />[link=http:
*
« Отговор #130 -: Декември 05, 2007, 14:37:46 pm »
Момичета има ли някъде тема за раждането/кой къде ще ражда,мнения и съвети/нещо такова...?Аз не можах да открия.
Благодаря ви

Кали, има! Даже няколко, но сигурно са изпаднали много назад, потърси ги, Сещам се за една на White, която беше направена като анкета кой къде е родил, по какъв начин и други въпроси, свързани с раждането. Имаше още и една на Marie за грешки по време на раждането. Със сигурност има и други.
*
« Отговор #131 -: Декември 05, 2007, 14:46:34 pm »

И аз не разбрах защо ви подразни тази тема. Когато аз я видях си беше в този форум, но като самостоятелна тема, не беше преместена от друго място?! Страховете са големи и преди и след настъпването на бременността, а моят опит показа, че кошмарът може да настъпи и след безпроблемна бременност и безпроблемно раждане, Но това не означава, че не можем да споделим и хубавите неповторими емоции.

Не ме е подразнила темата сама по себе си. Но нали има седмични теми и теми на бременни, където споделяме именно тези неща. Толкова са много радостите, страховете, емоциите около бременността и отглеждането на децата ни, доколкото аз разбирам идеята на седмичната тема е да ги споделяме там, за да не се пуска отделна тема за всяко нещо.

А иначе това, от което наистина ми е писнало е винаги един и същия сценарий, след като се пусне една тема от сорта "кога ви пролича", "как да си запазя гърдите след кърменето" и в случая - "как реагираха половинките". А именно:
-съответното питане
-възмущение от това колко несъобразителен и неделикатен е питащия
-възмущение от това колко нетолерантен и тънкообидчив е направилия горната забележка
-възмущение от трети каква злоба има в този форум
-редовната констатация - който му е неприятно, ми да не чете
-заключване на темата от модератор

Затова си позволих да предложа подобните въпроси да се отнасят към съответните теми, за да е по - подреден форумът ни, за да не се получават конфликти, и за да могат все пак всички да споделят емоциите си.
*

ZozoLet

Планина по време на бременност
« Отговор #132 -: Декември 05, 2007, 18:35:03 pm »
Често съм с вас, но до сега само четейки.  :oops:
Радвам се, че ви има и мога да си задам въпросчето!

След 2 години опити най-после чудото стана и съм щастлива с 2те си чертички. Но и много притеснена какво може, какво не може... в 4 г.с. съм и в понеделник ще е първият ми преглед.
Какво инфо и опит имате за ранна бременност и ходене на планина? Как се отразява високата надморска височина? Рискувам ли, примерно, с 3 часа лек преход до 2000 метра надморска височина?

Поздрави! :bighug:
Re: Планина по време на бременност
« Отговор #133 -: Декември 05, 2007, 18:50:01 pm »
Поздравления!
Ето с кой ще ходя на планина, стига да си от София, де. Със сигурност преди да тръгнеш на някъде трябва да е 100% ясно, че бременността не е извънматочна. Те това ще го установят при преглед до 6-7 г.с.
Аз също ще питам доктора за тези неща в събота, че месец и половина планинарско въздържание ми взе здравето и силите.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #134 -: Декември 05, 2007, 19:04:31 pm »
Аз лично не бих рискувала с преходи пък то били и леки :). Инъче няма лошо да се иде на планина ..... с кола 8) и да се подиша свеж въздух, както и лека разхода не пречи ама чак преходдд.... Ние го правехме това с разходките и нощувки на виличка по в началото на бременността ми, а и смятам живот и здраве като се роди детенце ни да водим и него пролетта честичко :). Да се калява :wink:.
*
« Отговор #135 -: Декември 05, 2007, 19:46:14 pm »
Аз ходих на Мальовица, но в 30 седмица, а и беше лято.Бяхме избягали там от жегите в София. Идеално ми се отрази разходката, ама беше само час по едно леко баирче, не съм се правила на велика туристка. :lol:
*
« Отговор #136 -: Декември 05, 2007, 20:41:41 pm »
Аз също бях в Родопите през лятото. Тогава съм била около 24-25 г. седмица. И си позволявах разходки в планината, отрази ми се добре, но не съм прекалявала с ходенето пеш
« Отговор #137 -: Декември 06, 2007, 08:54:38 am »
Вчера бяхме на преглед и слава Богу всичко е наред. Доктор Стаменов прегледа шийката - стегната и затворена, премери бебовците. Момченцето е вече 417 гр, а момиченцето 362 гр. Направи ми впечатление, че драстично са се въртяли и са си сменили позициите, та може и това да е провокирало тези странни болки. Увеличи ми дозата магнерот отново на 3*2 и се разбрахме, ако имам отново болки пак да се видим. Както и да пусна ПКК, урина и стерилна урина за да изключим евентуална бъбречна инфекция.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #138 -: Декември 06, 2007, 10:25:14 am »
*vera ,страхотни новини-много папкат тези сладури.Аз съм с едно и беше по-малко в твоите седмици.Само така да наддават и за напред!
<br />
*
« Отговор #139 -: Декември 06, 2007, 10:27:18 am »
Какво инфо и опит имате за ранна бременност и ходене на планина? Как се отразява високата надморска височина? Рискувам ли, примерно, с 3 часа лек преход до 2000 метра надморска височина?

Поздрави! :bighug:

Честно казано аз не бих рискувала. Не и след двугодишни опити, но ти си решаваш :)