0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За чакането пред лекарските кабинети
« Отговор #20 -: Декември 12, 2007, 16:07:43 pm »
Фокс, така е мила, като прибавиш в чакалнята на педиатрите и още поне две "сладурчета" на сходна възраст - съвсем...

Мише, Евро не само че не се е засегнала, а напротив, подкрепя казаното от нас, като казва, че си е зслужавало чакането. Кажи бре, Евро :P

Истината според мен, е, че - да изнервящо е, подтискащо е, гадно е дори понякога, но честно казано малко ми се струва глезотия, да се оплакваме И от това.

Не си струва момичета, да хабим енергия и негативни емоции за такива неща. Горе главите - едното чакане пред кабинетите да е...

Целувам ви всичките  :lol:

П.С.
Щото ние с Фоксчето, можем и за едно чакане прд едни други кабинети да ви разкажем, в сравнение, с което чакането за преглед ще ви се стори градинско увеселение.....
« Последна редакция: Декември 12, 2007, 16:09:24 pm от Fussii »
В очакване ....
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #21 -: Декември 12, 2007, 16:26:21 pm »
Цитат
Мише, Евро не само че не се е засегнала, а напротив, подкрепя казаното от нас, като казва, че си е зслужавало чакането. Кажи бре, Евро Razz
Няма к`во да кажа душа, първата лапароскопия не се осъществи, и се глася за втора, пак съм на кота 0.  :(

Мише, не го приемам навътре, но не се стърпявам на вашия оптимизъм и призоваване към търпение. Повярвай ми аз също си подбирам думите.
Ние изпиталите вкуса на неуспеха, на няколко пъти знаем отлично цената на на този оптимизъм и търпение, и истината е че цента е висока, и няма как да прима с равнодушие чакането пред кабинета, чакането за час, чакането консултация.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #22 -: Декември 12, 2007, 17:01:22 pm »
Евро, извинявай мила не съм те разбрала.  :balk_21:

Това, което исдкам да кажа е следното. Аз съм човек с 6 годишен стаж чакане пред лекарски кабинети и едногодишен стаж в чакане пред едни други кабинети, пред които, уверявам ви чакането е по-отвратително.

Прекалено много са разочарованията, които сме орисани да изпитаме по пътя към желаното ни дете, за да отдаваме негативна енергия на неща като чакането пред кабинетите. Приемаме го, стисваме зъби и карай... Ако за всеки детайл се ядосваме - край с нас. И ние душа носим

Пак ви прегръщам
В очакване ....
« Отговор #23 -: Декември 12, 2007, 17:03:46 pm »
Ами и аз съм пациентка на д-р. Владимиров, вече почти 2 год.
За това време напрвихме 2 инсета, 2 икси, 2 трансфера на сладоледчета(последния за малко да завърши с +резултат- на 7 ден чхг беше 5,18,)
За това време, не съм се изморила да чакам и не ми тежи, тъй като са малко специалистите като него.
Заради некадърни специалисти в провинцията пропилях 5 години.
Също така и пътуването по 3 часа напоследък ми се струваше кратък.
А за стимулацията се ходи през ден в клиниката.И след толкова посещения няма как д-ра да не ни знае имената.
Тръгнала съм по този път и ще бъда достатъчно търпелива, понеже знам, че един ден дай боже и аз ще мога да прегърна свото щастие.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #24 -: Декември 12, 2007, 17:05:31 pm »
Евро, постинга ми беше към момиче което е отишло за първи път.
Поне с такова впечатление останах....
Никога не бих си позволила да призовавам изстрадало момиче към търпение...

:(незнам за вас, но на мен ми е важно да съм позитивна и да вярвам!
Както вярвах, че ще се случи и на мен!
И продължавам да вярвам за ВАС!

Fussii  :balk_21:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #25 -: Декември 12, 2007, 18:50:56 pm »
Истината според мен, е, че - да изнервящо е, подтискащо е, гадно е дори понякога, но честно казано малко ми се струва глезотия, да се оплакваме И от това.
Не си струва момичета, да хабим енергия и негативни емоции за такива неща. Горе главите - едното чакане пред кабинетите да е...
П.С.
Щото ние с Фоксчето, можем и за едно чакане прд едни други кабинети да ви разкажем, в сравнение, с което чакането за преглед ще ви се стори градинско увеселение.....
Глезотия е ако имаш час за 10 часа и настояваш да си влязла за преглед в 10:01, но не може да имаш час за 9:30, а преди теб да влиза човек с час за 11:00 - тогава значи нещо в организацията не е наред. Не може доктора да излиза и да пита пациентите си "Кой е на ред" (те няма начин да знаят кой е с час, без час, кой е по спешност и т.н.). Не е моя работа да казвам какво трябва да се направи, но според мен, това е лесно решимо и би вдигнало нивото и ефективността на клиниката, защото не само доктор Владимиров трябва да е добър професионалист, а и персонала му.
Отностно чакането пред другите кабинети, за които говориш, може да ти разкажа още по-лошо - как не мога да стигна да чакам пред тях поради бюрократични процедури, ама това е друга тема.
« Отговор #26 -: Декември 14, 2007, 04:56:04 am »
Мъжът ми каза нещо страхотно за това чакане

Като чакаш преди (зачеването) всяка минута е мъчителна и непоносима дори, като чакаш след  вече времето няма значение.

Мисля, че е прав. последния път чаках 3 часа при Стаменов. По тази причина като имаме излишни списания ги нося в чакалнята и ги оставям там.   Един ден прекарах 6 часа в чакалнята
8.30 - изследване за кръв
10.30 - записан час запреглед
13.00- трябваше да ми сложат инжекцията.
Как реших проблема ли? Лаптопа, мишката и след сутрешния сандвич и кафе превърнах чакалнята в топъл и уютен офис. Свърших доста работа този ден.
Важно е да има с какво да се занимаваш докато чакаш. Аз дори питам акушерката или някой от пациентите, който го викат как са с графика и ако са много назад излизам навън за 40-50 минути. 
« Отговор #27 -: Декември 14, 2007, 12:33:37 pm »
Ето това е темата,
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=18346.0;topicseen
където подобни въпроси се обсъждат и разбира се , че с един добър мениджмънт може да се постигне доста добра организация и това да не са единствените специалисти, които да могат да ти помогнат в областта или в конкретната клиника, дори се чудя на моменти - абе тези хора освен, че не почиват, дори и не боледуват....разбира се да са живи и здрави да ни помагат! И да кажа ДА - ходила съм в клиниката на  Владимиров, въпреки че съм пациент на друга клиника и определено разбирам за какво сатава въпрос. Това за столовете, Джам, беше шега в смисъл , че от клиниката трябва да помислят да облекчат създалото положение с правостоящите, а не ние, които разбира се сме отворени към всякакви добри дела  :D
« Последна редакция: Декември 14, 2007, 12:36:13 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #28 -: Декември 15, 2007, 12:06:06 pm »
На мен ми се е случвало да чакам повечко в МЦРЗ. Обаче имаха някакъв ред - поне имат доста немедицински персонал, от вратата, като се обадиш, че си дошъл, някак следят този ред и лекарите извикват струва ми се по него. Спешните случаи са ясни, но като цяло не ми се е случвало да ми направи лошо впечатление липсата на ред. Висяла съм много обаче да чакам лекарите да свършат някой колегиум :x

Много проблеми - най-вече, малко добри АРТ специалисти и при всички се чака много. Дано се подобри организацията, доколкото може, във всички клиники. Дано добрите АРТ лекари успеят да си направят хубави клиники с достатъчно място. Дано има все повече добри лекари за нас.
Поне при обективните възможности дано се вземат субективни мерки за подобряване на организацията :D
Мисля обаче, че човек като посвикне с клиниката и персонала и те посвикнат с него, някак нещата по-нормално вървят.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #29 -: Декември 15, 2007, 13:45:35 pm »
Редовно следя темите по този въпрос и няколко пъти съм споделяла мнението си, че не е нормално чакането с часове, ежедневно, и не мога да се съглася с обратното.  И по повод казаното от Фреш, че с времето посвикваш с клиникиката, практиките, персонала, а и те с теб, мисля си, че именно заради опознаването мислим, че сме свикнали.  Да, лекарят ми знае името (или поне ме разпознава сред чакащите и знае каква съм и за какво) и някак по-бързо става от опознаването до сега, отколкото в началото.  Но пък, има момичета, както става ясно от по-ранни постове, които усещат, че познатите пациентки минават наистина по-бързо, за сметка на тях.  Което пак ни връща към основата, че в общия случай организация по-скоро няма.  Не зная как е в МЦРЗ, но при д-р Владимиров ред няма.  Не секретарка, не друг персонал, никой не въвежда ред.  За една година ходене това съм установила.

И в тази връзка, чела съм стари мнения на момичета, които са правили процедури в Якентро в Солун.  Там чакане с други хора няма и не създаваш нови приятелства с посестрими.  На страницата на клиниката пише, че следващата година ще откият клиника и в София.  Интересно ми е дали ще се справят със стълпотворението или нещо в нашата народопсихолгия води до пълните чакални, и не са всъщност виновни във вече съществуващите клиники за феномена.

За себе си зная, че последните дискусии по темата ме отчаяха и вече не чакам с нетърпение часа си за друг лекар в София.  По-скоро няма да отида, за да не губя отново време, а просто ще се насоча към Солун...
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #30 -: Декември 15, 2007, 21:10:47 pm »
Да си кажа и аз. Е полудявала съм от нерви. Ама найстина съм полудявала. Сто неща са ми висяли на главата, телефона не спира да звъни, отлагаш важни неща и висиш като паяк 3-4-5 часа в жегата със минимум 20 човека вътре.  Ама гадно е да му се не види. Сякаш само това имаш да правиш цял ден.И най-накрая като видиш че те и претупат  картинката ти идва в повече. Аз съм си невротик де и обичам подредените неща. Хауса ме дразни.  Фуси за висенето пред другите врати думи нямам. В клиниките са претрупани, а на онез девойки каква и е толкоз работата да им се не види. Там със сигурност ще ползвам валерян :rockon:. И изобщо в нашата държава имам чувството че всичко е наопаки. По цял ден ходя и викам как може. Как може наше съседче на 18 години да кара като лудо и да убие дядо на спирка. Как може да не сложат в магазина хляба в торбички и мургава ксиерка да го пипа с ръце. А на стилажите няма да казвам колко хора са го пипали. Как може в студентски град пухкав арабин да ми слага нещицата в дюнера с ръка 8O. Щипки няма ли?
Как може да спрът мъжа ми със 90км в час в София и да мине с 10лв 8O. Щях да го убия, него не полицая. Полицая ще си намери майстора някой ден, може и аз да съм майстора :bonk: Направо някой път имам чувството че ще превъртя, чесно ви казвам.
Ако видите блондинка с два вида кичури да бие полицай с палката му или арабин с готварска щипка да знаете аз съм :lol:
А ако пише жена обеси надолу с главата мъжа си заради подкуп на полицай, да знаете съпругът ми е минал пак с 10 лв :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #31 -: Декември 16, 2007, 22:55:45 pm »
ауу,тази тема не ми харесва :(...предлагам модераторите да взимат мерки,защото не ми харесва,когато се манипулира аудиторията и се цитират имена на известни специалисти....а иначе се оплаквате когато някоя нетактична бабичка ви пита колко дечица имате?...като чили цял свят трябва да се съобрази с нашия проблем 8O...не е ли същото?...откъде закъде са длъжни дори и нашите майки да разберат нашите проблеми за стерилитет когато те са ни родили без никакви подобни проблеми и НА ВРЕМЕ?
Кратко и без извинение ще кажа само,че който не го устройва по-принцип си смени доктора,но не разбирам защо да се манипулира аудиторията с тъпи съпоставки от вида Владимиров или Стаменов? 8O...толкова ли не можете да си жалите едни пари ,край на сметка за да ги посетите и двамата или ако щете и десетината,за да можете да напрвите най-добрия избор за вас?...какви са едни пари или едно "губене на време"в сравнение с това което всяка от нас може да получава точно благодарение на такива доктори? 8O...край на сметка кого вините вие,че се намирате в това положение? :?...и какви са тези претенции за менижърски изяви и не знам какви други екстри като ние сме българини и си знаем дириджето....ами предлагам,който не го устройва да ходи кдето иска да си пуска фиша...или да взима да стане един специалист по ин витро :wink:..може да се окаже,че за да събере поне половината от клиентелата на другите специалисти от бранша ще е необходимо да им пробива цената и за мен като краен потребител това ме устройва :),но ще видим дали вие тогава ще ви стигат парите от печалбата за глезотии и дреболии от вида на столчета и не знам какв усмихнат персонал и не знам колко персонал който така или иначе няма да ви помагат :lol:...друг е проблемът дали още ще желаете да обучавате друг колег,който в последствие да ви изяде хляба :wink:....
Тази тема е срамота :oops:

*

evro

• 5167
« Отговор #32 -: Декември 16, 2007, 23:00:30 pm »
Аууу, какъв правопис...

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #33 -: Декември 16, 2007, 23:06:39 pm »
Аууу и каква мисъл...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #34 -: Декември 16, 2007, 23:09:24 pm »
Тази тема е срамота

Магдалена, ще прощаваш, но мнение като твоето отнема и малкото свобода на словото, което имаме ние, нещастните бройлери!!! Все пак е началото на 21 век, а не на тъмното средновековие, защото мислите, които излагаш в постинга си, призовават да се връщаме назад във времето, към непросветеност и към природата. Вярно, че може и без столчета, но ако сме мечки и раждаме сред природата! В такъв случай няма да имаме нужда и от инвитро, то ще е  наистина супер екстра за нас, мечките!
С най-добри чувства!
« Отговор #35 -: Декември 16, 2007, 23:20:07 pm »
Аууу, какъв правопис...
да,не ми е срам от това,защото българския език не ми е майчин,но въпреки това съм българка по народност и се гордея с това кдето и да живея сега или в бъдещето :)
евро,не си ли забелязвала,че бъркам често времената на глаголите? :lol:
*

evro

• 5167
« Отговор #36 -: Декември 16, 2007, 23:33:20 pm »
Не, Маги не съм забелязала.
И тъй като българският ти не е майчиният ти език - ти поднасям извиненията си, но мислите които споделяш са абсолютно неадекватни и ме обиждат. Ако дори и в телеграфен стил ти опиша за колко процедури и колко дълго чакам, и колко болка сме преглътнали и колко надежда сме загубили, ще си помислиш дали да ме призовеш да си сменя клиниката или да си си пусна тото. :x

Те осмислят живота ни!

« Отговор #37 -: Декември 16, 2007, 23:47:00 pm »
Приемам извинения и нека ги приемаш и ти моите,ако съм те обидила с нещо.Колкото до това кой мисли адекватно или неадекватно времето ще покаже :wink:...за себе си знам ,че няма да отида там кдето не ми харесва,но няма и да цитирам имена по форумите :x
а на теб ти пожелавам да сбъднеш мечтите си!
*
« Отговор #38 -: Декември 17, 2007, 01:48:33 am »
...но няма и да цитирам имена по форумите :x

Кажи поне една причина, поради която не трябва да се споменават имената им?! Хората си имат и сайтове, на някои от тях има и форуми или гест бук (цените също са споменати, поне на чуждите клиники), където да се оставят мнения, какъв е според теб смисълът на тези форми на обратна връзка, ако не да споделиш мнението си, което може да бъде както положително, така и негативно. Не приемам, че прикриването на проблемите, ще помогне те да се решат, напротив само ще нагнети още повече напрежението и недоволството у потребителите на услугата им. Това не е глезотия, а наше право и така им правим услуга, като назоваваме нещата, които те пък може и да не са забелязали. Нищо чудно да е и така. В такъв случай това ще им помогне да се ориентират за потребителското мнение и предложения. На теми като тази трябва да се търси положителното и рационалното, което може да се приложи и да промени нещата. Вярно, че  в нашата страна се чака  и на много други места, но това не означава, че е правилно и че трябва да си мълчат хората. В случая покорството не е в услуга на потребителя. Колкото повече изискваме, толкова повече ще дават отсреща. Защото в този процес има две страни и едната, т.е. нашата, не бива да е пасивна. Друг е въпросът дали те обръщат внимание на такива мнения, но това ще говори и за отношението им към потребителите. А че се късат и нерви така, то нали затова сме живи, все да се вълнуваме за нещо. Не приемам обаче вътрешната емиграция, като реакция на случващото се за правилна, защото това не е в наша услуга и защото не можем цял живот да сме все вътрешни емигранти и да се ограждаме от случващото се около нас. Това, разбира се, е мое мнение и не ангажирам останалите да го споделят.
« Последна редакция: Декември 17, 2007, 01:50:23 am от DivaRoza »
*
« Отговор #39 -: Декември 17, 2007, 08:21:58 am »
...но няма и да цитирам имена по форумите :x

Кажи поне една причина, поради която не трябва да се споменават имената им?! Хората си имат и сайтове, на някои от тях има и форуми или гест бук (цените също са споменати, поне на чуждите клиники), където да се оставят мнения, какъв е според теб смисълът на тези форми на обратна връзка, ако не да споделиш мнението си, което може да бъде както положително, така и негативно. Не приемам, че прикриването на проблемите, ще помогне те да се решат, напротив само ще нагнети още повече напрежението и недоволството у потребителите на услугата им. Това не е глезотия, а наше право и така им правим услуга, като назоваваме нещата, които те пък може и да не са забелязали. Нищо чудно да е и така. В такъв случай това ще им помогне да се ориентират за потребителското мнение и предложения. На теми като тази трябва да се търси положителното и рационалното, което може да се приложи и да промени нещата. Вярно, че  в нашата страна се чака  и на много други места, но това не означава, че е правилно и че трябва да си мълчат хората. В случая покорството не е в услуга на потребителя. Колкото повече изискваме, толкова повече ще дават отсреща. Защото в този процес има две страни и едната, т.е. нашата, не бива да е пасивна. Друг е въпросът дали те обръщат внимание на такива мнения, но това ще говори и за отношението им към потребителите. А че се късат и нерви така, то нали затова сме живи, все да се вълнуваме за нещо. Не приемам обаче вътрешната емиграция, като реакция на случващото се за правилна, защото това не е в наша услуга и защото не можем цял живот да сме все вътрешни емигранти и да се ограждаме от случващото се около нас. Това, разбира се, е мое мнение и не ангажирам останалите да го споделят.
Много добре казано! :D