Каси, съчувствам ти, заради свекито. Не стига, че за две дечица се грижиш, ами и с нея да се ядосваш и то не на шега!!!
При мен и майка ми и свекървата ми живеят на далеч от тук. Засега съм се разбрала, когато живот и здраве се роди нашето бебе, да дойде майка ми. То се знае, че и свеки и мъжа й ще цъфрнат, и аз от сега се нервя като си представя как ще искат да идват при бебето (+ лели и братовчеди). Но понеже живеем в гарсониера, освен да ги наредя на един крак в кухнята и да им показвам бебето за една-две минути, друго не смятам да им позволявам.
По принцип под помощ разбирам, да оставя бебето при която и да било баба (но си предпочитам моята майка), а аз да изляза по работа, или да се видя с хора, или просто да подишам въздух. Също един ден, когато децата пораснат - да мога да разчитам на някого, че ще вземе детето от градина/училище, когато аз/мъжът ми работим до късно.
Не мога да си представя например свекито да е у нас уж, за да ми помага, а аз не бих могла да я помоля нито да изчисти, нито да сготви, нито да купи нещо (просто не мога да я карам), а в същото време присъствието й, ще ме разсейва да се грижа за бебето - да кърмя, да сменям памперси, да гладя и т.н