Ман, аз също си мисля, че е от соковете-по-скоро комбинация от соковете, променената урина и памперса...Направо ми се плаче, 6- месечна почти и никога не сме имали такъв проблем. В Чехия мажех с Бепантен и предпазваше страхотно, но тук май го няма. Взех Ексипиал по препоръка на Фуси, ползвах го аз по време на бременността си в Чехия и бях много доволна, облекчи за един ден и след наакване (хавнато на секундата) работата се задълбочи. Детето ми е много бяло, с много нежна кожа. Явно е от крушата! Да слушам аз майка ми-давай сок, та давай!
Може ли да си порева малко тук? Ходих при педиатърката още на най-първите пъпчици. Е, присмя ми се, че от 5 пъпки съм търчала при нея. Нищо й нямало, контактен дерматит от памперса (за тъпите сокове не се споменава, все едно не ми бяха натресени от нея), да свиквала, да не съм се панирала за най-малкото. И на следващия ден стана по-зле. Аз имах надежда в Ексипиала, но не е достатъчно мощен явно. Днес ми е изпратена рецепта-да съм си изберяла препарат (без да е виждала дупето на детето наново)...Фунгостатин, който е за уста, ще го мажа на дупето и баня с тетра...Милото ми дупе, дано бързо да му мине!