0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните-16част
« Отговор #60 -: Декември 21, 2007, 19:25:50 pm »
Поли, добре дошла при нас! :D Много ви се радвам на всииичкиии бъдещи майчета!
Дали някой от вас може да каже колко близнаци чакаме през 2008-а година?  :D
« Последна редакция: Декември 21, 2007, 19:28:46 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #61 -: Декември 21, 2007, 21:07:15 pm »
Честито на новите бременелки и от мен!Ей,ама те близнашките наистина се увеличават  :balk_46: което си е супер! :balk_600:
« Отговор #62 -: Декември 21, 2007, 21:35:07 pm »
Дали някой от вас може да каже колко близнаци чакаме през 2008-а година?   :D

Аз лично знам за 5 двойки, за които се сещам на прима виста. Но ми направи впечатление, че термините на забременелите от лятото и есента ги няма в закованата тема. Тя е заключена и не знам какъв е редът там.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #63 -: Декември 21, 2007, 22:59:52 pm »
Дали някой от вас може да каже колко близнаци чакаме през 2008-а година?   :D

Аз лично знам за 5 двойки, за които се сещам на прима виста. Но ми направи впечатление, че термините на забременелите от лятото и есента ги няма в закованата тема. Тя е заключена и не знам какъв е редът там.

О, аз на прима виста се сещам поне за 7!   :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #65 -: Декември 21, 2007, 23:50:15 pm »
Вера, темата е заключена, тъй като в нея се попълват само термините на бъдещите дългочакани бебоци, а не да се поздравяват примерно или неща от сорта, има си друга тема в която се записват момичетата. Отделянето на термините се наложи, тъй като в настройките на форума някъде има опция, която за сега не се е установила, забраняваща постването на повечко динамични линийки /каквито са тези с термините/.
Обещавам тази седмица да допълня с новите чакащи своето щастие момичета.
Хубава и лека бременност на всички.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #66 -: Декември 22, 2007, 09:13:13 am »
mini, благодаря ти!
Преди, когато само надзъртах мисля, че съм я виждала темата със записването на термините. Чудех се къде да попитам и го направих тук. Моят термин е 15.04.2008 г.
За празниците ще си ходим при мама и ще се появя чак догодина :wink:
Вълшебна Коледа на всички!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #67 -: Декември 22, 2007, 15:20:14 pm »
Аничка аз също слагам Полижинакс в момента изписаха ми го насляпо, но аз се доверявам на гинката си. Бях правила микро преди време и беше чисто, но забелязах промяна в течението. Нямаше нито сърбежи нито силна миризма просто стана по-обилно и жълтеникаво. Явно е често срещано. Слагай без да се притесняваш. На мен ми каза да го слагам през вечер така и правя.
Вера до нови срещи догодина  :wink:.
poli74 добре дошла и лека бременност  :D.

Аз имам вече подготвителни контракции някакви, но не се шашкам 8). Вълнувам се, а и малката не спира да ритка. Вече й е тесничко, но аз се кефя много.
Има ли някои, който е решил да ражда нормално и да е без упойка?   :wink:
« Последна редакция: Декември 22, 2007, 15:24:41 pm от naha »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #68 -: Декември 22, 2007, 18:02:34 pm »
честито на новите бременелки-лека и безпроблена бременност!

Наха,аз съм я замислила такава,ама да видим.Една приятелка роди миналата седмица-тя искаше нормално без упойка,обаче не е издържала и по някое време си е поискала.
<br />
*
« Отговор #69 -: Декември 22, 2007, 18:21:05 pm »
Аз като си поисках упойка, доктора каза,че няма за кога.И така си и беше :).
« Отговор #70 -: Декември 22, 2007, 18:25:49 pm »
Здравейте мили момичета,
Страхотна нова темичка. Честито на всички нови бъдещи мами.
Аз искам да се извиня, че зададох въпрос в предишната тема относно втвърдяването ми ниско доло в коремчето и неможах да благодаря и да ви отговоря момичета за вашите съвети. Говорих пак с Док за това и той каза да не се тревожа изобщо, а и втърдяването се случва по рядко сега и то все само ниско доло. Тук в Канада, докторите нямат практика да изписват нищо просто профилактично.
В понеделник бях на фетална морфология, бебо е добре и даже видяхме пола. Ще си имаме момченце  :D
Също пуснах изследвания на кръв и урина. Кръвните са добре, но се оказа, че имам бактерия в урината, без да имам никакви симптоми и сега се черпя с антибиотик Пеницилин 3 пъти на ден за 7 дни. Страхувам се, че приемам антибиотик, но в този случай май е по добре за да не стане по лошо. Док. каза че този антибиотик е безопасен, но аз с мойта параноя си се тревожа. Чудно ми е как без да имам никакви симптоми, но явно се случва. Моето притеснение сега е това, че докато антибиотика унищожава лошите бактерии, знам че убива и добрите бактерии и така съм изложена на риск да получа друг вид бактерии като Кандида например, което ме притеснява. Вие какво мислите момичета, задължително ли е след прием на антибиотик да се случва така или не? И друго се сещам може ли да имам някакви лоши бактерии във влагалището без никакви симптоми? Имам си нормално течение. Незнам вече и аз от всичко се тревожа и се ме е страх от всичко.
Лек съботен ден от мен момичета. Прегръщам ви.
*
« Отговор #71 -: Декември 22, 2007, 22:37:57 pm »
здравейте моми4ета ,може да ви се стори малко странен моят въпрос но да попитам.Ва6те пъп4ета какви са на цвят?За6тото моето ве4е е много тъмно и това ме притеснява.Благодаря за отговорите предварително.
*
« Отговор #72 -: Декември 23, 2007, 08:18:21 am »
Здравейте мили ммами,

Имам нужда от помощ от Варненските мами.

Неколкократно съм споделяла в други теми че цялата ми бременност я следи д-р Александров, от когото съм изключително доволна до момента. Винаги когато съм ходила на преглед сме говорили за раждането и аз винаги съм заявявала желанието си да раждам при него. Бебето върви по голямко според ехографа и лекаря и вероятно ще се роди над 4 кг. Та по този повод док ме убеждава да раждам с цезарово. Да, ама аз бих искала да опитам нормално - аз не съм с тесен ханш, 175 см съм висока.

Вече съм в 38 г.с., вчера говорихме по телефона за да се уточним за преглед другата седмица по празниците - и той категорично ми заяви че с нормални раждания не се занимава. Ако искам секцио, ок ще ме оперира. Но с нормални раждания посред нощ не се занимава.

И сега съм в огромна дилема - при кого да раждам? И къде? Бях решила да е ВИП-а в АГ заради неонатологията и Александров. Сега вече разглеждам и вариант МД - особено ми харесва идеята че бебето е с майката през цялото време и таткото може да остане с тях.

Нямам време - бебко може да тръгне да се ражда всеки момент...и тогава не знам при кога да отида...

Моля ви мами от Варна споделете при кого вие бихте раждали отново.

*
« Отговор #73 -: Декември 23, 2007, 08:37:48 am »
 Nivear, аз нямам още опит с раждането, но имам мнение, тъй като моя близка приятелка ражда в МД. Да там всичко е супер, бебето е при теб, бащата може да идва и т.н., но ако бебето не дай си боже се нуждае от по-специални грижи го слагат в кошницата и право в АГ-то. А и при нормалните раждания, тъй като моята приятелка и тя роди нормално, в МД не е участвала лекарката при която е била, въпреки, че работи там, а я е израждала само акушерка. Което мен много ме учуди.
Мисля, че пак можеш да отидеш в АГ Вип-а и да си намериш друг доктор да раждаш нормално, там има специалисти. Но трябва да питаш някой запознат, аз съм чувала за един, че е много добър, но го знам само по външен вид, а името-не. Успех ти желая!
« Отговор #74 -: Декември 23, 2007, 09:19:53 am »
Ганка,благодаря за съвета!Мисля да го направя този тест,като говорих с лекаря и той ми каза същото като теб!Аз успях да се уредя с преглед на 21.12 при моят лекар в Пловдив,но съм доста притеснена за бебо, оказа се че задържа урина в двата бъбрека  и доктора каза,че от тук нататък трябвало много внимателно да се следят,а след раждането задължително да се направи ехографско изследване на пикочната система,за да се изключат аномалии Успокоини,че това се срещало често при момчетата но, трябвало по обстойно да се следи.Каза ми също,че ще раждам секцио най-вероятно, защото бебо е седалищно разположен.Това никак не ми хареса,все пак съм все още в седми месец и до края има много време,но явно той ме подготвя психологически още от сега ?

*

naha

• 1474
« Отговор #75 -: Декември 23, 2007, 10:27:37 am »
Аз питам за упойката не за друго ами да се настройвам психически, че моето раждане ще е без, и да искам, и да не искам няма кои да ми сложи :lol:. Така се случват нещата в малките градове. Питах дали мога да си закупя, но ми казаха, че не слагат заради по трудното изгонване на плода, в което има резон като се замисля.Сигурно ако съм по-настоятелна ще мога да ползвам, но май и аз самата не намирам смисъл( малее дано не се мразя много като започне раждането :lol:, че съм мислила така :wink:). Уж не съм от страхливите :lol: ама нещо взе да ми потреперва  :oops:. До колкото знам упойката се слага на 5см разкритие, а повечето жени изтрайват до него след това е "истината", но и е късничко за упойка 8).
joshi ти сигурно си била вече с по-голямо разкритие и за това не са ти сложили :). Но в крайна сметка всичко минава нали :D. Една новоизлюпена мама(:kiss:) ми каза на скоро, че се оцелявало  :lol:
sunnyflower ти пусна ли си стерилна урина преди да пиеш антибиотик? По принцип се изписват и противогъбични някакви глобулки, за да се предпази жената от вериатността да се сдобие с гъби. Не знам какви симптоми трябва да имаш за бактерииките  :wink:, такива се появяват след не лекуването им . А относно влагалището ако нещо те тревожи си пусни МБ няма смисъл да го мислиш.
*
« Отговор #76 -: Декември 23, 2007, 12:14:27 pm »
наде, и аз смятам да раждам нормално без упойка. просто, много противоречиви мнения изчетох за упойката и като че ли предпочитам без. мен не ме е страх от болката, въпреки че са ми казвали, че това е болка, която не си изпитвал досега. но си мисля, че е сладка болка :) знаеш каква е целта и това те крепи. така си мисля де... иначе аз питах и ми казаха, че мога да си поискам ако не издържам, ама дали няма да е късно, заради разкритието... иначе четох, че страхът усилва болката, затова е добре да мислим позитивно :wink:
иначе аз не бих те посъветвала да си купуваш сама - за епидуралната упойка е много важно правилното й поставяне и дозиране. ако при вас не правят принципно такива упойки, значи нямат и много опит, по-добре не рискувай.

едно въпросче и от мен - за положинакса. дали мога да си го самоназнача? от 3-4 дни имам леки сърбежи, смо понякога, т.е. доста рядко, обикновено нощем. същите са като при гъбички, но са съвсем рядко и минават бързо. не знам дали не съм се паникьосала нещо и да се самонавивам, ама... нещо ме е хванал страх... в тези почивни дни няма как да си пусна микробиология, а не знам дали имам време да чакам до след празниците, тя и докато стане... може бебчо да се роди. а не знам, ако случайно има нещо, какво може да му стане на бебчо? и дали всъщност да не си взема полижинакс и да си слагам? по 1 през ден ли? вечер, нали?

« Отговор #77 -: Декември 23, 2007, 17:59:56 pm »
Здравейте момичета,
Как сте днес в неделния ден?
Naha[/b ами мисля че урината която пуснах беше стерилна,защото пишках не в обикновенна чашка а стерилна и след това прехвърлих малко от урината и в една епроветчица с капаче която ми дадоха допълнително, но преди това ми дадоха някаква специална медицинска кърпичка напоена със специален разтвор да си почистя влагалището преди да се изпишкам. Седмица по късно Док.ми се обади, че имам бактерии в урината и да пия Пеницилин за 7 дни. Това е практиката тук. Аз по принцип му вярвам, защото се води специалист по рискова бременност, но исках да знам и вашето мнение. А относно за изписване профилактично на глобулки против гъбки докато си на антибиотик,тук нямат такава практика да изписват нищо профилактично докато не се налага. Аз просто се притеснявам да не развия гъби защото съм на антибиотик, но дано ми се размине. Иначе за сега нямам оплаквания от течението си,което за сега е нормално. Микробиология и да искам немога да си пусна без назначение от Доктор, това е практиката за което ме е яд, но нищо немога да направя. Дано ми се разминат гъбките.
Лека неделна вечер от мен момичета.
*
« Отговор #78 -: Декември 23, 2007, 19:00:00 pm »
Nivear , аз раждах в АГ Варна. st е права, много е важна неонатологията, а такава има само в АГ.
Аз, лично съм много доволна от лекаря при когото раждах - Николов. Той в момента е шеф на ВИП-а.
Аз не бях на 7ми етаж, но пак съм много доволна от всички в АГ.
Между другото там също детето е постоянно с майката :wink:
Леко раждане на всички, на които предстои!
*

naha

• 1474
« Отговор #79 -: Декември 23, 2007, 21:13:53 pm »
Pippi няма ли кои поне да те погледне ако не може да се направи МБ? До колкото знам не е добре да има гъбки-мъпки по време на раждане, за да не се зарази бебето. За Полижинакс-а нищо не мога да ти кажа макар и аз в момента да си слагам. На мен ми го изписаха без МБ, но гинката ми направи преглед със спектрум (май-така се казваше :oops:) по други причини та ми провери и шииката м/у другото и видя там каквото е видяла  :lol: и каза да го слагам. Ти къде ще раждаш??? И не може ли там да питаш? Леко раждане ти пожелавам и дано не се стигне до искане на упойка :). После ще разказваш как е било 8). Вие да не направите работата за бебе-2008 :wink:. Мен ме бъзикат френдовете да не взема да родя на новогодишната трапеза :lol: :lol:, но се съмнявам де. Успех! :D
sunnyflower извинявай не съм разбрала явно от предния ти постинг. Щом седят така нещата значи трябва да се пие антибиотика. А за МБ защо да не можеш да си самоназначиш само трябва да има кои да ти вземе секрет, което даже не е задължително да е следящия ти гин. Аз съм го правила :D. Дано се разминеш с гъбките. Инъче не е закон да се получават след всеки прием на антибиотик. Ама превантивна мярка е особенно за бременни :) дето ние сме податливи на какво ли не.