0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните-16част
« Отговор #140 -: Януари 03, 2008, 10:47:55 am »
Кали, не се притеснявай. Аз започнах да пия витамини чак в края на 6-ти месец. Дори и за тогава док каза, че не са необходими, ако се храниш нормално и с повече плодове и зеленчуци.
Можеш да опиташ с течните витамини за бременни на Хип. Аз съм много доволна от тях. Навремето от мултивитамини на таблетки ми ставаше лошо и дори не съм пробвала такива за бременни. Има и вариант на Милупа, които са с допълнителна капсула Омега киселини.
Все пак имай предвид, че от много витамини бебето трупа доста кг.
Трябва ти да се чувстваш добре. Бебчо си взима необходимото от теб. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #141 -: Януари 03, 2008, 11:01:49 am »

Леле, как лети времето, скоро ще станем на три месеца.

Боже, кога мина толкова време! Да са ти живи и здрави юнаците - сега това им е работата да трупат килца ;)

Честито момче на мама Нивеар.

Ами ако е вярно - да са живи и здрави и много да си се радват един на друг :)
« Последна редакция: Януари 03, 2008, 11:12:15 am от ani4ka »
« Отговор #142 -: Януари 03, 2008, 14:29:37 pm »
Здравейте момичета!Честита Нова Година на всички!Нека ни носи радости и хубавинки!И много бебета!Не съм заставала пред компа дълго време-пак имах кървене и трябваше да пазя леглото.
Да попитам и аз за витамините.Все още се учудвам,че Док не ми предписва никакви витамини,все си мисля,че бременните повсеместно не могат да си доставят всичко с храната.Не съм си взела никакви още,но косата ми много,МНОГО капе.Явно нещо не достига.

Честито на всички родилки-не упоменавам имена,да не пропусна някой,но виждам,че са доста и това ме изпълва с щастие.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #143 -: Януари 03, 2008, 14:34:28 pm »
Честита Нова Година - да сте здрави,щастливи и всички да имаме здрави бебенца!

За витамините - аз съм вече 7-ми месец и не пия ,нито ще пия витамини - само фолиевата си пия още.

Честито бебче на Нивеар,да расте здраво и умно!

Пипи , Наха -ваш ред е ,стискам ви палци.

Аз днес съм на преглед-дано бебчо е добре и е пораснал.Вече се престраших и му купих и няколко дрешки. :D
<br />
*
« Отговор #144 -: Януари 03, 2008, 15:12:42 pm »
Теоха,
На ЖК ми казаха да не пия витамини до 3 месец. Започнах ги след това, тъй като все пак сезонът е по-беден на качествени пресни плодове и зеленчуци, а и не съм 100% сигурна, че си набавям по естествен път нужното количество от другите необходими на бебето микроелементи. Това с косата обаче според мен не е свързано с липсата на нещо, а със състоянието ти като цяло. Нормално е да капе, както и след раждането, която и фризьорка да питаш, би трябвало да го потвърди  :wink:
« Последна редакция: Януари 03, 2008, 15:21:14 pm от ani4ka »
*
« Отговор #145 -: Януари 03, 2008, 16:54:43 pm »
Утре сме на консултация и може да ни е последната. Така се надявам всичко да е наред с малката и скоро да се гушкаме  yahoo_17.
Пипи нямам търпение да чуя вече новината от вас  :bighug: и да пишеш за кураж  :wink:. Как се чувстваш инъче сега? Какво каза д-ра за околоплодните води(до колкото помня май беше споменала, че са намалели)? Всичко ок ли е?

наде, и аз вече нямам търпение :) вчера бях при док, каза, че е нормално водите да намалеят при доносена бременност и, че организмът непрекъснато произвежда нови. не го гледахме на УЗ, но каза, че тоновете му са добри. вчера имах много контракции, но нерегулярни. мислех, че се почва, ама днес нямам :) на бебока явно му е добре на топличко, или пък е твърде стриктен :) може и да ме изпревариш :lol:
важното е бебчо да е добре и всичко да е наред, пък ще си чакам колкото е необходимо.

кали, аз съм пила витамини на хип само веднъж за 10 дни, и то защото ме беше хванал гастрита и не можех да ям разнообразна храна. иначе док каза - витамини на пазара.

теоха, и моята коса капеше много в 4-5 месец някъде. после спря и оттогава досега да са ми паднали 10-тина косъма общо :) чела съм, че след раждането си навакса окапването на неокапалите навреме косми :)

« Отговор #146 -: Януари 03, 2008, 17:09:33 pm »
Кит Катче, големи сладурковци са племеничетата!!! Да са живи и здрави!
Ама каква мъжка рода ще станете, а-а-а?  :lol:

Да попитам и аз за витамините.Все още се учудвам,че Док не ми предписва никакви витамини,все си мисля,че бременните повсеместно не могат да си доставят всичко с храната.Не съм си взела никакви още,но косата ми много,МНОГО капе.Явно нещо не достига.

Теоха и аз мисля, че не можем всичко да си доставим с храната. Особено през зимата, когато плодове има , но зеленчуци....? Че аз пресен зеленчук не съм хапнала откак съм забременяла (имам и проблеми със стомаха,де).
Пия Хип натал от средата на 4-и месец, но половината доза.
За твое успокоение попитай си док. какво мисли по въпроса. На мен единия не се сещаше да ми изпише, а другия ми изписваше само желязо, въпреки че аз почти не се хранех.
Косата на мен ми падаше зверски до преди 1м. Даже се промени: остана наполовина и се изправи. Добре че имах в повечко.  :D
« Отговор #147 -: Януари 03, 2008, 18:11:09 pm »
и аз започнах витамините преди месец.преди това док каза,че нямам нужда,хранех се добре :lol:и не съм повръщала.честно казано понякога ги забравям,защото ги пия точно след ядене иначе ми става кофти на стомаха.
*
« Отговор #148 -: Януари 04, 2008, 09:12:17 am »
Честита Нова година на всички!
На мен док ми каза да започвам центрума още на първия преглед като разбрах, че съм бременна. Пия го вечер след ядене и не ми става лошо от него. А това ми беше едно постоянно състояние допреди 2 седмици. Вече само от време на време. учудвам се дори, че не съм повръщала  :wink:. Явно бандата е кротичка  :lol:
« Отговор #149 -: Януари 04, 2008, 09:36:00 am »
Благодаря,момичета!
Отговорът на Док като го питам за витамини е все един и същ- НИЩО.Но и аз като теб,Илианче,зеленчук почти не съм хапнала,освен моркови,ряпа и разни туршии. Ще си взема по малко за мое успокоение.И ще пия малки дози.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #150 -: Януари 04, 2008, 09:43:09 am »
Значи вашата препоръка е да си взема само фолиева киселина?Претеснявам се,защото пиех комбинирани витамини с фолиевата вътре,а сега дефакто и нея не я пия от месец
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #151 -: Януари 04, 2008, 10:14:43 am »
След като си изпих Матерната на Центрум и отидох в аптеката за нова опаковка, ми препоръчаха Пренатал формула – 60 таблетки / опаковка, струват 17 лв и имат малко по-ниски количества от всички елементи. Вероятно поради това се пие по една таблетка сутрин и вечер. Ти можеш да вземаш само по една (както правя аз).
П.С Не се шашкай от размера на капсулите  :wink:
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #152 -: Януари 04, 2008, 15:16:20 pm »
Здравейте мили дами , нека късметът и здравето да бъдат постоянен спътник в домът ви, през цялата 2008

Поздравления на новите бременелки :cloud9: и леко раждане на тези който като мен са ве4е на финала
 :crossfingers: :goodluck: :babyflips:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #153 -: Януари 04, 2008, 16:11:14 pm »
елеонор,верно,че наближило :lol:
леко раждане и стискам палци
« Отговор #154 -: Януари 04, 2008, 17:21:53 pm »
kali76 , как така не пиеш фолиева от месец!!?  8O Гледам че си в 11-а г.с.
Нямаше ли кой да ти каже че се пие най-малко до 12 г.с.?

елеонор, леко раждане и от мен!
« Отговор #155 -: Януари 04, 2008, 18:50:13 pm »
Честита Нова Година! Нека още много момичета имат повод да се включат в тази темичка през 2008 година  :D
Аз най-сетне се престраших да се запиша  :oops:
Като стана въпрос за Фолиевата киселина, аз се чудя до кога да я пия. Вие кога я спряхте, момичета?
« Последна редакция: Януари 04, 2008, 18:57:18 pm от Stivarip »
« Отговор #156 -: Януари 04, 2008, 19:36:23 pm »
Поздрави на всички момичета!!!
Ние сме в 37 седмица. Витамини започнах да пия от шестия месец - сиропа на Хип, а от средата на седмия минах първо на Пренатал по 2 на ден, а после Центрум Матерна. И в двете се съдържа фолиева киселина, така, че нея си я пиех ща не ща. Тя не вреди, даже и да я пиеш до края. Но за витамините знам, че между всяка упаковка трябва да си даваш малко почивка, поне 10 дни.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #157 -: Януари 04, 2008, 22:03:36 pm »
Навсякъде на запад се препоръчва да се пие фолиева киселина даже по време на кърмене. Така че не вреди ако я пиете дълго време, може да ви бъде само полезна. Аз я спрях когато спрях да кърмя бебчо.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #158 -: Януари 04, 2008, 22:49:05 pm »
Елеонор, стискам ралци да родиш леко и приятно.  :D Потърсиме на скайпа отново, защото преинсталираха уиндоуса ми и ми изтриха всички абонати  :x.

Аз спрях фолиевата ако не се лъжа в 4-ия месец. Тъпото преинсталиране изтри и дневника ми по време на бременността и съм направо меко казана бясна. Сега съжалявам, че не си го преписах в дневника тук :(, защото щях да съм полезна на други бъдещи майки. Пък и с толкова любов си го пишех :(. Хайде и на вас си помрънках.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #159 -: Януари 05, 2008, 22:19:32 pm »
Честита нова година, пожелавам на всички слатки здрави бебоци на финала.
За витамините аз пия от 1 м. Значи от 6м. Но хич неги пия редовно.
Витамините ,който ми исписа доки са Центрум Матерна имало в тях всичко необходимо. :wink:
Фолиева не пия от 4м.