0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Темата на бременните-16част
« -: Декември 19, 2007, 08:13:26 am »
Добро утро момичета! :D
Видях, че старата тема е заключена и имам удоволствието да започна нова тема на  бременните.
Снощи бях на консултация-бебчо се е заклещил вече с главата надоло и дано остане така. Доктора каза, че бебчето е едричко и едва ли ще може да се върти повече. Нямам албумин-как само се бях притиснила заради оттичането на краката. Но по всичко личи, че нещата вървят добре в момента и дано да края да е така. Аз вероятно в тази тема ще се включвам за още малко като бременна. Скоро пътувам за моето село и ще чакам да родя там(в Плевен) и чак след това като се прибера вкъщи при интернета ще мога да ви пиша отново. Все още се страхувам да не се наложи да ми правят секцио-много ме е страх, защото никога не съм оперирана. Но то както и да се роди бебето най-важното е да е живо и здраво. Пък аз-страх не страх-ако се наложи няма на къде да "ходя".  На всички ви желая леко бременеене и лек ден!

Милена б, благодаря ти са помоща и информацията. До 1-2 дни ще видим какво може да направим с моята неразбория. Лек ден!
« Последна редакция: Декември 19, 2007, 08:40:02 am от janeta »
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Темата на бременните-16част
« Отговор #1 -: Декември 19, 2007, 10:23:55 am »
Здравейте в новата тема и от мен!
Janeta,  радвам се, че всичко при теб и бебчето е наред!Стискам палци да е така и до края - да изкараш последните седмици от бременността спокойна! Ще ни липсваш тук във форума, но ще те чакаме с добри новини :D.
Поздрави от мен! :crossfingers:
*
« Отговор #2 -: Декември 19, 2007, 10:29:04 am »
Тъкмо си бях казала, че предната темичка доста дълга стана...
janeta , не се притеснявай от операцията! Аз зад гърба си имам една преди 5 г. ,при това с пълна упойка и трябва да ти кажа, че всичко се забравя. Болката най-вече ;) А и всичко е въпрос на нагласа. Ето аз например, като знам, че ще съм секцио, се страхувам да не решат в последния момент да ме засилят за нормално раждане  :lol: Стискам палци всичко да мине успешно!
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #3 -: Декември 19, 2007, 10:32:17 am »
Айде и аз да се разпиша в новата тема!
Janeta,много се радвам,че при вас с бебчо всичко е наред.Ще стискаме палци за раждането да мине гладко,в това може да си сигурна от сега :balk_21:.
Хубав ден от мен!
*
« Отговор #4 -: Декември 19, 2007, 12:44:15 pm »
Честита нова тема с пожелания за нови момичета да се включат в нея :)

Каси, мисля, че бъркаш нещо с майчинството. 45-те дни преди раждане + още 9 месеца се плаща 90% от осигурителния доход през последните 6 месеца, които си работила, като сумата не може да надвишава нетната ти заплата през тези последни 6 месеца. демек - плаща се 90% от нетната ти заплата, грубо, щото НОИ смятат всичко на дневна база и е малко по-сложно, но в най-общи линии е това. ако решиш да си ползваш останалият отпуск по майчинство до навършване на 2 години на детето, след деветия месец - по 220 лв. на месец.

« Отговор #5 -: Декември 19, 2007, 13:06:47 pm »
Честита нова тема с пожелания за нови момичета да се включат в нея :)

Каси, мисля, че бъркаш нещо с майчинството. 45-те дни преди раждане + още 9 месеца се плаща 90% от осигурителния доход през последните 6 месеца, които си работила, като сумата не може да надвишава нетната ти заплата през тези последни 6 месеца. демек - плаща се 90% от нетната ти заплата, грубо, щото НОИ смятат всичко на дневна база и е малко по-сложно, но в най-общи линии е това. ако решиш да си ползваш останалият отпуск по майчинство до навършване на 2 години на детето, след деветия месец - по 220 лв. на месец.

Не и ако заплатата ти надвишава максималния осигурителен праг, който е 1 400 лв. за 2007, тогава се плаща 90% от максималния осигурителен праг, но това отново е грубо, защото се смята на дневна база.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #6 -: Декември 19, 2007, 13:13:01 pm »
Момичета, а знаете ли как ще стоят нещата през 2008, след като промениха максималния осигурителен праг на 2000 лв, вместо досегашните 1400 лв? Правя си тук едни сметки и все не мога да разбера дали са верни  :?
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #7 -: Декември 19, 2007, 13:14:11 pm »
И аз мисля, че е както казва Pippi.
janeta пожелавам ти до края седмиците да минат неусетно и спокойно и раждането да мине гладко и бързо. Нормално е да те е страх ако не ни беше страх нямаше да сме хора  :wink:. Аз също се старая да мисля позитивно и да не се отдавам на страха. Даже мога да кажа, че се вълнувам повече. За добро или лошо реших да остана тук да си раждам и да е нормално раждането (:crossfingers:). За сега всички предпоставки са за нормално, но нали казват нищо не се знае. Стискам палци на всички, на които им предстои раждане в скоро време. На останалите приятно чакане на момента   :rainbow:
*

janeta

• 272
« Отговор #8 -: Декември 19, 2007, 13:38:14 pm »
Момичета благодаря ви на всички за милите думи и хубавите пожелания. Из форума ще се подвизавам още малко и като си отида на село няма да има как, защото там няма как да се докопам до интернет. Ще ми е много гадно без да мога да пиша тук и да споделям. Но пък после ще имам да разказвам.
naha, и при мен за сега предпоставките са за нормално раждане-стига бебчо да не риши да се прави на акробат и в последния момент да се завърти с дупето напред. Леко раждане ти желая-гледам че ти остават няколко дни до началото на 9-я месец. А като дойде 9-я вече може всеки момент бебчо да се роди.
Успех и леко раждане на тези, които са на финалната права.
dekiki, аз твърдо съм решила да раждам в Плевен-във Втора клинична база. До тук чук много добри отзиви за базата и персонала. И ако моя мъж е при мен(а не по служебни пътувания) може и да го огрее да присъства в родилното(той изявява огромно желение и интерес да е там с мен). Да видим дали би устискал мъжки :lol:

Pippi, Фоксче лек финал и на вас, които също сте вече на финалната права. Леко раждане и бързо възстановяване и най-вълшебната среща в живота ви.
« Последна редакция: Декември 19, 2007, 13:47:38 pm от janeta »
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #9 -: Декември 19, 2007, 14:12:29 pm »
Момичета, а знаете ли как ще стоят нещата през 2008, след като промениха максималния осигурителен праг на 2000 лв, вместо досегашните 1400 лв? Правя си тук едни сметки и все не мога да разбера дали са верни  :?
И мен ме интересува това  :?

*
« Отговор #10 -: Декември 19, 2007, 14:22:15 pm »
Здравейте!Имам следния проблем-бременна съм в 4 мес.и коремът ми започна леко да се издува вече, и тъй като кажата ми е доста суха реших да си купя олио на Нивея за мазане.Ползвам го от около 10 дни и от 4 имам сериозен сърбеж по корема.Днес съм и с лек обрив.Някой ползвал ли е това олио и дали обрива може да е от него при положение че на етикета пише, че е специално за бременни и не е минал срока на годност.
« Отговор #11 -: Декември 19, 2007, 15:12:04 pm »
И мен ме интересува това  :?
Ами смятате - ако не ползвате болничен по време на бременността, в майчинство се излиа 45 дена преди термин, т.е. взима се осигурителния праг от последните 6 месеца преди да излезете в майчинство. Грубо Аничка ще има и от двата прага, т.е. ще е нещо смесено, Малена май ще хване все 2000-те лева. Обаче - осигурителния праг за тези последни 6 месеца се сумира и се дели на броя на работните дни през 6-те месеца. Така се получава среднодневно възнаграждение. От него се взима 90% - това служи за изчисляване на обезщетението. След това гледате вече календарния месец - колко работни дни от него ви влизат в майчинството, умножавате ги по дневната база и получавате, колко ще ви преведе НОИ за месеца. Ох, дано съм била ясна  :D
Жанета, мерси за пожеланията, да ти се връщат, ама на мен ми се ще да устискам до догодина - не ми се ражда по празниците ама хич  :D
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #12 -: Декември 19, 2007, 15:44:02 pm »
 Здравейте момичета,

и аз ако може да се запиша в тази така мечтана темичка  :D.
Искам да пожелая на всички, на които им предстои така дългоочакваната среща с малките съкровища, леко раждане и всичко да бъде наред.

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
« Отговор #13 -: Декември 19, 2007, 17:07:56 pm »
Ассс, добре дошла при нас! Желая ти лека и безпроблемна бременност. :crossfingers:
*
« Отговор #14 -: Декември 19, 2007, 17:15:07 pm »
Добре дошла, Асс. :flower:
Леки и безоблачни 9 месеца.

Мими, писах отговор, но не го е публикувал. :x Опитай да спреш за ден-два Нивеята. Аз лично хич не харесвам формулата ОЛИО, а Нивея доста често дават алергични реакции. Аз лично ползвам Percutalfa и съм много доволна. Попива лесно, мирише приятно и нямам нито една стрия (кожата ми е много фина и имам стрии още от ученическите години).

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #15 -: Декември 19, 2007, 17:45:36 pm »
Pippi, Фоксче лек финал и на вас, които също сте вече на финалната права. Леко раждане и бързо възстановяване и най-вълшебната среща в живота ви.

Мерси, Жанета! успех и на теб!

Мими, напълно е възможно. както е казала white, спри го за няколко дни да видиш как ще е. аз също имам стрии отдавна - по бедрата, сега се мазах с мустела и с мама дона и не са ми се появили стрии по корема и гърдите.

Ассс, добре дошла и леко бременеене!

« Отговор #16 -: Декември 19, 2007, 19:12:01 pm »
А пък аз дасе похваля днес ходихме на преглед-ве4е сме цели 30 мм.  :D а предния бяхме 13мм. вси4ко е нормално и сме добре и ни гони въл4и глад!!! :wink:
  Ассс добре дошла и от мен леки 9 месеца!!!
« Отговор #17 -: Декември 19, 2007, 19:35:23 pm »
много се радвам за новите попълнения :P
дано има много нови мами,а забелязвам,че и чакащите близнаци сме много :wink:
*

janeta

• 272
« Отговор #18 -: Декември 19, 2007, 19:51:51 pm »
Asss, добре дошла в редиците на бременните. Желая ти лека и безпроблемна бременност. И най-незабравимата и вълнуваща среща на финала през 9-я месец. И дано се увеличават новозаписалите се бременелки!
фоксче, разбира се че ще държим "фронта" за след нова година :D. Но е по-добре да пожелая на всички ви от рано вместо да пропусна. Ние ще сме след Нова година-нова година-нов късмет и бебче у дома.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #19 -: Декември 19, 2007, 20:09:18 pm »
Честита ни нова темичка :) дано я напълним само с хубави новини и много новопопълнения :)