0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните-16част
« Отговор #40 -: Декември 20, 2007, 17:58:45 pm »
И аз приветствам с добре дошли новите бъдещи мами  :D. Успешни бременностти момичета и гледам, че близнашките мами са се увеличили :). Късмет момичета.
За кръвната захар даже знам, че е хубаво не само да е на гладно и жадно, а и  вечерта преди изследването да не се яде нищо сладичко  :wink:.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #41 -: Декември 21, 2007, 01:52:23 am »
Станкова, поискай да ти направят обременяване с глюкоза. Желателно е да те изследват. Наличието на захар в урината може да бъде предпоставка за гестационен диабет. Като гледам ти си в 26 г.с., а изследването се пуска от 24 нататък. Хубаво е да ти направят профил и да видят как са нещата при теб. Желателно е преди самото изследване, ако е в 8 сутринта например, да не ядеш нищо не по-късно от 8 вечерта. Изследването се прави в рамките на 3 часа, като се взима първо кръв, проверява се, след това ти се дава глюкоза да се изпие, чака се 1 час, взема се наново кръв и се чака още един час, за да се види как организма ти реагира на глюкозата.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #42 -: Декември 21, 2007, 09:02:58 am »
на мен до сега не са ми правили преглед(на магарето)дали се вижда как е шииката на матката с видеозона

Аз вчера бях на преглед и ми казаха, че в тази седмица (29-30) шийката вече трудно се вижда, та ми се наложи да "пояздя". Слава Богу всичко е ОК, ама страх лозе пази  :lol:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #43 -: Декември 21, 2007, 10:10:46 am »
като глдам накрая ще останем само чакащи близнаци :lol:

Чудесни новини, наистина! Малена, добре дошла в близнашкия отбор.  :D
Аз имам предложение, но не знам дали модераторите ще се съгласят. Да направим подфорум БРЕМЕННОСТ С БЛИЗНАЦИ. Наистина много станахме, бременните и родилите близнаци. Какво ще кажете?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #44 -: Декември 21, 2007, 10:17:55 am »
Аз имам предложение, но не знам дали модераторите ще се съгласят. Да направим подфорум БРЕМЕННОСТ С БЛИЗНАЦИ. Наистина много станахме, бременните и родилите близнаци. Какво ще кажете?[/b]

Аз съм ЗА.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #45 -: Декември 21, 2007, 10:41:06 am »
Момичета помагайте! Вчера ми предписаха Полижинакс, тъй като от 1-2 дена имам бледо жълто-зеленикаво течение. Последната микробиология от преди месец и половина беше чиста, предполагам заради това този път не ми беше направена такава, а директно ми изписаха Полижинакс. Разбрах, че не се препоръчва за бременни и кърмещи жени и се чудя какво да правя! Някакви съвети?
« Отговор #46 -: Декември 21, 2007, 11:09:09 am »
Аз имам предложение, но не знам дали модераторите ще се съгласят. Да направим подфорум БРЕМЕННОСТ С БЛИЗНАЦИ. Наистина много станахме, бременните и родилите близнаци. Какво ще кажете?[/b]

Аз съм ЗА.

и аз съм ЗА
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #47 -: Декември 21, 2007, 12:57:40 pm »
Аничка, веднага си пусни МБ!
не са шега тези течения и не се лекуват на сляпо!
*
« Отговор #48 -: Декември 21, 2007, 13:16:48 pm »
Веднага е добре казано, но няма как да стане един ден преди празниците. Първо няма кой да ми вземе материал, второ -няма кой да ми го изследва  :?
« Отговор #49 -: Декември 21, 2007, 13:27:45 pm »
като глдам накрая ще останем само чакащи близнаци :lol:

И още има, дето се спотайват  :wink:
Аз днес ходих на ЖК. Добре са дечковците, растат. Разположили са се диагонално и сега на едно място ме риткат два чифта краци :D
Теглиха ме и се втрещих, страшно много съм качила от началото +14. Интресното е, че не ги усещам, не се и виждат толкова - корем и гърди. Но не съм нарастнала драстично. Добре поне, че съм висока и кг не ми личат.
... А чак сега открих темата 8)
« Отговор #50 -: Декември 21, 2007, 14:02:27 pm »
Аничка, при това положение слагай Полижинакса, той е широкоспектърен. И на мен ми направи впечатление, че пише да не се ползва при бременност, но понеже ми го изписа д-р Стаменов слагах без да се замисля.  :oops: Иначе ми го изписа при подобно положение - засилващо се течение, а микробиологията щеше да излезе след 3 дни.

Верка, няма да усетиш как ще ги свалиш после в грижите по двамата дечковци.  :bori_007: :bori_004:
  09.11.2007
« Отговор #51 -: Декември 21, 2007, 15:02:31 pm »
И аз съм за подфорум за близнаците. Увеличаваме се осезателно чакащите двойно щастие.  :D
Верчеи аз до момента съм качила 12-13кг и то само за 1 месец, че преди това не хапвах много. И на мен не ми личат. Явно на корем отива всичко.

И аз ходих на ЖК днес. Мериха бебоците и ги изкараха едното 700гр , а другото 600гр. Не е ли много тази разлика? И мойте са се врътнали и сега са се разположили напречно.

Момичета, да ив питам ядете ли сладки неща. На мен ужасно ми се яде сладко и не мога да се въздържам. Добре че глюкозата ми е ниска, под долна граница.

Аничка, полижинакса Гергов в  Тина Киркова  например го изписва като бонбонки. На мен при изобщо неустановен микоорганизъм ми каза да го слагам. Така че слагай спокойно. По-добре с него отколкото без него.
« Отговор #52 -: Декември 21, 2007, 15:06:57 pm »
Илиянка, въздържам се. Гледам непрекъснато да имам една купа мандарини под ръка, да посягам към тях, не към сладкото. Но последната седмица ми се ядеше и то доста. Особено като стане три-четири следобед, от тогава все нещо ми е в устата до към седем. Старая се да са плодове, но не винаги се устисквам.
*
« Отговор #53 -: Декември 21, 2007, 15:07:52 pm »
Жабче ,
и аз досега мислих, мислих и реших, че най-добре да послушам гинеколога си. В крайна сметка жената си знае, че съм бременна - едва ли ще ми предпише нещо опасно. А и като спомена Стаменов ми вдъхна кураж  :wink: Прочетох някъде, че прием не се препоръчва в началните, да се надяваме, че в късните месеци не е толкова страшно!
Иначе течението ми изобщо не се засилва, даже е по-слабо от преди, само където цветът ме притеснява… :?
« Последна редакция: Декември 21, 2007, 15:15:10 pm от ani4ka »
*
« Отговор #54 -: Декември 21, 2007, 15:13:22 pm »
Ехх...като бързам да натисна бутона "Публикувай"!
*vera ,
и аз съм така с мандаринката и помага  :wink:
« Отговор #55 -: Декември 21, 2007, 15:40:05 pm »
Илиянка, въздържам се. Гледам непрекъснато да имам една купа мандарини под ръка, да посягам към тях, не към сладкото. Но последната седмица ми се ядеше и то доста. Особено като стане три-четири следобед, от тогава все нещо ми е в устата до към седем. Старая се да са плодове, но не винаги се устисквам.

И аз преди гледах да са плодове, ама пусто не устисквам.  :o Иначе сладкото в никакъв случай не ми повлиява на основното хранене, винаги е за десерт.
Като си спомня колко дълго гладувах от началото на бременността, сега някакси не мога да си забраня каквото и да е.

Аничка, стискам палци да помогне полижинакса и всичко да е ок.
« Отговор #56 -: Декември 21, 2007, 16:29:56 pm »
Ето от къде са ми килограмите - аз пия толкова желязо на ден :lol: :lol: :lol:
Намерих си оправданието :wink:
« Отговор #57 -: Декември 21, 2007, 17:06:45 pm »
Момичета помагайте! Вчера ми предписаха Полижинакс, тъй като от 1-2 дена имам бледо жълто-зеленикаво течение. Последната микробиология от преди месец и половина беше чиста, предполагам заради това този път не ми беше направена такава, а директно ми изписаха Полижинакс. Разбрах, че не се препоръчва за бременни и кърмещи жени и се чудя какво да правя! Някакви съвети?
Аничка, не се плаши :), аз също съм много предпазлива с всякакви лекарства и на мене ми го изписаха така на "сляпо" заради силно течение и аз влезнах веднага в немски сайтове, за да чета за всички съставки една по една, няма противопоказания може да го взимаш спокойно, аз до сега 2 пъти го слагах /втория път бях пила антибитик за настинка/, но и мене много ме беше ад на лекарите, като кажеха "силно течение, сигурно имаш гъбички" 8O, а всички МБ бяха чисти, да не говоря, че от както съм женена /за 12 години/гъбички съм имала само 1 път и то от антибиотик, но лекарите предпочитат да се застраховат.

За темата с близнаците и аз се замислях да го предложа и винаги съм се чудела как е възможно :ask:,
точно тук в "зачатие",
където със сигурност сме най-много  newsm06   newsm05 да няма фиксирана такава темичка;
« Последна редакция: Декември 21, 2007, 17:10:35 pm от mari73 »

« Отговор #58 -: Декември 21, 2007, 19:03:15 pm »
Да се включа и аз към вашата темичка.Вчера разбрах,че ще имам не едно,а две бебета.Видяхме две плодни сакчета:едното 7.8мм и 7.5мм.
« Отговор #59 -: Декември 21, 2007, 19:21:31 pm »
Да се включа и аз към вашата темичка.Вчера разбрах,че ще имам не едно,а две бебета.Видяхме две плодни сакчета:едното 7.8мм и 7.5мм.

:lol: :lol: :lol:
честито поли и лека бременност от мен!

иначе за килограмите аз водя класацията,от 48-68  :P