0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните-16част
« Отговор #180 -: Януари 07, 2008, 11:42:25 am »
marbi ,
Мен отсега ме е обхванала леко треската, пък мога да си представя на теб какво ти е! Какво ли не ми ми нава през главата, а най-вече ме е страх от преждевременно раждане и се моля да устискаме до датата на секциото, че иначе не си представям в каква паника ще изпадна (чук чук чук).
« Отговор #181 -: Януари 07, 2008, 12:22:54 pm »
Честита Нова година и от мен! Спорна и щастлива!
Добре дошли на новите момичета. Ставайте все повече!

На мен в последните дни най-много ми тежи, че времето застудя, ужасно се пързаля и не мога да мръдна от вкъщи :(. Останаха ми още няколко неща, които исках да си набавя за бебо преди да се роди, но сега с това време нищо не мога да направя. Знам, че е глупост да се терзая за такива несъществени неща, но колкото повече наближава края, толкова повече ме "стяга шапката".

Аз изпих само една опаковка на Матерна и ядях много плодове и зеленчуци. Сега през зимата е малко по-трудно да се набавят минерали и витамини по естествен път. Все пак има цитруси, а от една седмица всеки ден си правя сок от червено цвекло и ябълки. Хубаво е и моркови да се добавят, но като знам, че произхода им е Турция и предпочитам да ги пропускам. Фолиева киселина пих до 4месец включително. После си я набавях от Матерната, а след това от цитрусовите плодове.

Успех на момичетата, които скоро ще гушнат своите бебковци!
« Отговор #182 -: Януари 07, 2008, 12:45:17 pm »
Добре дошли на новите бременелки и от мен!!! Лека бременност и здрави бебчета на финала!
Леко раждане на всички , на които им предстои! Стискам палци!

Съни, не се терзай за тези капки, миличка. Със сигурност доктора знае какво прави и не е подценил състоянието ти. Отпусни душичката малко!  :D Не се притеснявай за всяко нещо, че и бебчо се притеснява с теб.

sindarella, защо не се обадиш и на лекаря, който ти следи бременността за сиропа? Да видиш той какво ще каже.Кашлицата е хубаво да бъде излекувана адекватно.

За мазането, аз се мажа със св. мас. Майка на близнаци ми я препоръча. Тя не е получила нито една стрия. Реших че ако нещо помогне или намали стриите то ще е св. мас. 
« Отговор #183 -: Януари 07, 2008, 17:10:39 pm »
Момичета, днес бях на лекар  :D Док каза, че бебока е добре, но главичката е по-голяма /BPD = 38 mm/. Аз съм 16 г.с., а тя отговаря на 17 г.с. Малко се стреснах, но док каза, че не е проблем. При вас случвало ли се е?
« Отговор #184 -: Януари 07, 2008, 17:48:48 pm »
Stivarip , на феталната в 21-а г.с. на едното бебе главата отговаряше на 24-а. Чак доц. Томова се стресна още щом я видя, преди да я измери. После се оказа, че е много кръгла. Даже е идеално кръгла :D Аз имам кръгла глава. По принцип трябва да е малко елипсовидна. Мери се диаметъра. Нали се сещаш че има разлика между диам. на елипса и кръг. Томова я мери и по друг начин и се оказа че си отговаря.
Не се притеснявай, разлика от 1 седм. е нормална.

Момичета, някой има ли връзка с Вера? Дали е добре, че нещо изчезна отпреди Коледа.
« Отговор #185 -: Януари 07, 2008, 21:17:11 pm »
Илианка, Вера беше казала, че ще пътува на гости при родителите си. Може би още не се е върнала. Иначе и аз я мисля тия дни, доста време я няма.
  09.11.2007
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #186 -: Януари 07, 2008, 21:18:47 pm »
Благодаря за пожеланието kassi ,но колкото повече наближа момента ме обхваща все по-голяма предродилна треска. :D

Това е абсолютно нормално! Все пак си човек, нали :lol: :wink:?
Ние бяхме в ремонт до последно и аз не усетих кога дойде деня на секциото. Дори поспах 3-4 часа ноща, като се има предвид, че тръгнахме за болницата в 4.30 сутринта. Но е много странно усещането, че отиваш, за да родиш, а не се случва внезапно, имам предвид когато си секцио. Аз тръгнах в 04.30 с мисълта, че след два часа ще съм видяла вече бебетата си и с молитва да са живи и здрави! Така че, смело напред, чакате най-вълнуващото и безценно нещо! Късмет, Марби!
Ани4ка, ти имаш време, стискай още!  :D

И аз се сетих за Вера, дано да са добре с бебетата.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #187 -: Януари 07, 2008, 21:57:27 pm »
Marbi, в ТК ли ще раждаш секцио и при кого?!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #188 -: Януари 08, 2008, 12:33:08 pm »
В Стара Загора в АГ-то,защото докторката с която имам уговорка е завеждащ отделение там.Аз съм от Стара Загора.Планувана съм за следващата седмица,но е възможно малкия човек  да избърза.Затова сега си стоя на топло в къщи,колкото и неприятно да ми е.Вече нямам търпение да  видя дребосъка ,който неспира да се движи в корема ми .
Благодаря за успокоението kassi. :D
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #189 -: Януари 08, 2008, 12:48:26 pm »
Оооооооо, май доста голяма групичка се е заформила.

За да не пропусна някого, няма да изброявам.
Късмет на всички и успешно раждане!
*
« Отговор #190 -: Януари 08, 2008, 12:52:19 pm »
Ами тя и пролетната сесия на заченалите мами не беше малък. :D
« Отговор #191 -: Януари 08, 2008, 16:22:30 pm »
Искам да попитам момичетата, на които предстои секцио - каква упойка избрахте?

Вчера бях на преглед при Д-р Емин /ще раждам във Втора клинична база - Плевен/ и той ми препоръча обща анестезия. Най-вероятно секциото ще е седмицата 04.02.-08.02. Има почти цял месец, но аз започнах вече да се притеснявам...
« Отговор #192 -: Януари 08, 2008, 16:32:26 pm »
Аз предпочитам спинална упойка. Не виждам защо трябва да ме приспиват напълно. Искам да съм в съзнание и да преживявам случващото се.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #193 -: Януари 08, 2008, 17:01:38 pm »
Синдерела, късно се включвам, но дано съм от помощ.
Ехинацеята Е ОТРОВНА и не се пие по време на бременност!
Момичета, винаги търсете информация преди да пиете някакво лекарство или билка. Билките съвсем не са безвредни. Някои предизвикват контракции, други са токсични за ембриона.
Пожелавам леко, бързо и безболезнено посрещане на Малките човечета на мамите ,които са наред. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #194 -: Януари 08, 2008, 17:10:52 pm »
Аз пускам една малка виртуална почерпка- вчера станах госпожа  8)

Искам да благодаря и за пожеланията  :bighug:
Сега само за това мисля и нямам търпение да гушна съкровището си, което м/у другото си кротувааа в корема и не бърза да излиза  :lol:. И аз пожелавам на другите, на които им предстои раждане да е леко и изпълнено с вълшебство изживяване.  :rainbow: На останалите спокоина бременност  :crossfingers:
*
« Отговор #195 -: Януари 08, 2008, 17:12:46 pm »
Честито!
Чакаме да се похвалиш и с бебче в скоро време! :)
*
« Отговор #196 -: Януари 08, 2008, 17:34:11 pm »
Честито госпожо! И тук да ти пожелая дълъг семеен живот! Щастие, здраве и любов да ви съпътстват през годините.
Ех, ама хич не зачитате традицията "Таз тодина булка, догодина люлка" :wink:
Всичко наведнъж, а?
*

naha

• 1474
« Отговор #197 -: Януари 08, 2008, 18:20:12 pm »
  :lol: Сия има нещо такова.
Обаче казаха, че високосната година била подходяща за сключване на брак и за раждане на рожба. Радвам се, че и двете неща ще ни се случат  yahoo_17. Мерси за пожеланията  :pipy_longstocking:
*
« Отговор #198 -: Януари 08, 2008, 18:30:34 pm »
Честито на новата Госпожа :)!
Момичета предполагам,че вече четете за кърменето на бебетата,ако не сте,времем ви е :wink:.Ако имате време не е лошо да почетете и в темичката на д-р Бърди.Сега въпросите ни там ще са ви доста далечни,като нямате практика,но може някои неща да са ви от полза.Там има доста съвети и за кърменето.
*

naha

• 1474
« Отговор #199 -: Януари 08, 2008, 19:55:10 pm »
joshi :balk_602:
Аз се възползвам от гостуването на братовчедка ми (на гости на свекърва си е) и понеже има 3 месечен син с интерес наблюдавам кърмаческия процес  :D. Вие мажете ли зърната с нещо? Аз почвам от утре с Гармастан.
joshi ти мажеше ли с нещо и как са нещата при вас с кърменето??? :)
Инъче четох на доста места и от цялата работа като че ли най-важно е правилното поставяне на бебето. Всичко друго е индивидуално и зависи и от самото бебе. Тъй мисля аз  8).