0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Жени, :hug2: Дано съмнението на докторката си остане само такова и всичко да е наред! Стискаме палци,нали знаеш! :crossfingers: :crossfingers:

Renive,цигарите честно казано е трябвало месеци преди това да се спрат,за да се "поизчистиш" така хубаво.Но ако не си,както в случая,е хубаво поне през стимулацията да не запалваш - влияят зле на качеството на яйцеклетките и изобщо пречат на стимулацията...Е,не е "фатално",както казваш,но не е и хич хубаво.
Иначе за други забранени неща - не се сещам,освен едно - като наближи пункцията(тоест като понаедреят фоликулите),най-вероятно ще ви забранят половите контакти до пункцията.
Успех!

Counterfeit аз съм пушачка и съм говорила с пулмолог за цигарите и бременноста.Според пулмолога мръсотията от цигарите се изчиства за цели 8 години. Все още пуша и то по 2 кутии.Ако забременея сигурно ще ги спра от раз.Правила съм го и друг път. На стимулациите не пречат, освен ако те са причината да реагирам бурно в момента с 23 фоликула които дори ме притесняват.Гадна работа са и трябва да ги махаме,но за съжаление част от проблемите ми деиствително се дължат може би на цигарите.понеже при мене така и не се откри причината за незабременяването ми, го приписвам на цигарите.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Да питам д-р Стаменов утре дали е на работа?
Доколкото ми е известно - да.
Мерси за подкрепата, милички  :D

*
Чета,че някои от момичетата пият селен,витамин Е,магнезий и желязо.Може ли да ми обясните за какво са те по-точно.Знам само за вит.Е.Късно ли е да започна да приемам някои от тях-стимулацията ми започва в понеделник.
*
Все още пуша и то по 2 кутии.Ако забременея сигурно ще ги спра от раз.Правила съм го и друг път. На стимулациите не пречат, освен ако те са причината да реагирам бурно в момента с 23 фоликула които дори ме притесняват.Гадна работа са и трябва да ги махаме,но за съжаление част от проблемите ми деиствително се дължат може би на цигарите.понеже при мене така и не се откри причината за незабременяването ми, го приписвам на цигарите.
Бъди сигурна,че многото фоликули не са благодарение на цигарите.А да твърдищ,че не пречат на стимулациите, е меко казано наивно.Пречат и то много - не си го измислям,казвал ми го е д-р Александров. Но ти си знаеш най-добре все пак. :wink: Аз също съм пушач, но от месеци наред гледам да пуша възможно най-малко, най-много 1-2 цигари на ден,а в някои дни дори и не паля.
Както и да е,малко се отклонихме от темата - сори за което! :oops:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Правилно ти е казал Александров.Естествено че цигарите пречат на всичко.И не си мисли че многото фоликули са плюс.Написах го в отрицателния му смисъл.Ако влезеш в двете теми за цигарите ще видиш,че доста съм писала против тях.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Златулка    .Успех ! :crossfingers: :crossfingers:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Чакаме хабер от Златето! :ask:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Благодаря ви за отговорите!
*
Да се включа и аз. И при мен нещата не вървят. На 2-ри ден от цикъла (със седемдневно закъснение) имам доминантен фоликул от 12 мм! Как е възможно това? Сега ще пия Марвелон - 2 пъти по 1. Това противозачатъчно ли е? И защо трябва да го пия по 2 пъти на ден, не разбрах много - ама ще го пия, какво да се прави. Освен това и хемоглобинът ми е много нисък. Можете ли да ми кажете как мога да го вкарам в норми?
Жени, стискам ти палци! Дано всичко е наред с теб! 
:crossfingers: :bfp: :goodluck:
 ...ти си знаеш!
Чакаме добри новини от Златулка!

*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
Скъпа Душка! Отдавна се опитвам да разбера как вървят нещата при при теб и днес с тъга открих, че не всичко е както трябва. За съжаление не мога да отговоря на поставените от теб въпроси, но искрено се надавям и от все сърце ти пожелавам всичко съвсме скоро да се подреди благоприятно за теб и скоро да ни зарадваш с добри новини. Искам да ти благодаря, тъй като ти беше първата, която ми вдъхна кураж и надежда в началото на моя път към зачатието. Прегръщам те силно и стискам палци за скорошна и успешна развръзка на твоята дългогодишна битка.   :thankyousign: :crossfingers: :bighug:
Душе,да, марвелона е противозачатъчно, не се притеснявай, че д-ра ти го е назаначил 2*1.
И на мен досега д-р Владимиров ми го е назначавал 3 пъти така- двата пъти месеца преди двете иксита, и един път имах и аз задържан фоликул от предния цикъл. Всичко ще е наред и следващия цикъл няма да имаш такива.Относно хемоглобина нямам опит, но би трябвало д-ра да знае с какво може да се повиши.
Желая ти успех, и само напред! :bighug:
*
Gea, Еverton, благодаря ви, момичета, за пожеланията!  :bighug:

*

eganeva

• 4584
Душе,  :bighug: :balk_5:
*
   Душе, за хемоглобина хапвай повече месце (за предпочитане телешко) и повече шоколад.  :bighug:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Да се включа и аз. И при мен нещата не вървят. На 2-ри ден от цикъла (със седемдневно закъснение) имам доминантен фоликул от 12 мм! Как е възможно това? Сега ще пия Марвелон - 2 пъти по 1. Това противозачатъчно ли е? И защо трябва да го пия по 2 пъти на ден, не разбрах много - ама ще го пия, какво да се прави. Освен това и хемоглобинът ми е много нисък. Можете ли да ми кажете как мога да го вкарам в норми?
Жени, стискам ти палци! Дано всичко е наред с теб! 
:crossfingers: :bfp: :goodluck:
 ...ти си знаеш!
Чакаме добри новини от Златулка!

du6ka, съжалявам за лошите новини.  :(

Малвелона е противозачатъчно, явно имаш задържан фоликул. В такъв случай предпологам знаеш,че не може да започнете стимулация (ако планирахте такава този цикъл!)

Отностно ниския хемоглобин, ако е твърде нисък може да направиш консултация с Хематолог. В доста голям процент при жените се среща желязодефицитна анемия и се налага прием на  желязо на таблетки.
Ниския хемоглобин е един от признаците за  такъв проблем, обикновено е с ниво под 120g/l.

Успех!
« Последна редакция: Януари 27, 2008, 16:02:28 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Извинете, че ви накарах да чакате, мацки, но си почивах. При мен нещата не се получиха, за съжаление  :( Оказа се, че във фоликула няма яйцеклетка. Док каза, че се случва понякога.. Иначе пункцията ми беше без опойка и не болеше въобще. Само едно леко боцване се усеща. За капак ми засегнаха и някакво съдче та все още кървя леко. Та това е. Разбрахме се да опитаме от следващия цикъл с лека стимулация от 4-ти ден за да разполагаме с около 5 яйцеклетки. Не може да се каже, че съм се отчаяла или че ми е кой знае колко кофти за разлика от мъжа ми. В нашия съвместен живот много често нещата се случват от втория път, пък и винаги съм имала усещането, че ще са близнаци.  :D Така че след 2 седмици ме чакайте пак в предните редици :D
Имам и едно въпросче- да очаквам ли някакво закъснение на цикъла от прегнила или всичко трябва да си е както обикновено?
Мерси на всички вас за подкрепата :bighug:

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Извинете, че ви накарах да чакате, мацки, но си почивах. При мен нещата не се получиха, за съжаление  :( Оказа се, че във фоликула няма яйцеклетка. Док каза, че се случва понякога.. Иначе пункцията ми беше без опойка и не болеше въобще. Само едно леко боцване се усеща. За капак ми засегнаха и някакво съдче та все още кървя леко. Та това е.

Съжалявам много.  :( :( :(
:bighug:

Разбрахме се да опитаме от следващия цикъл с лека стимулация от 4-ти ден за да разполагаме с около 5 яйцеклетки. Не може да се каже, че съм се отчаяла или че ми е кой знае колко кофти за разлика от мъжа ми. В нашия съвместен живот много често нещата се случват от втория път, пък и винаги съм имала усещането, че ще са близнаци.  :D Така че след 2 седмици ме чакайте пак в предните редици :D
Това първа ин витро процедура ли ти беше? Поради каква причина док. ти предложи ин витро с лека стимулация?

Цитат на: Zlatulka link=topic=22965.msg340125#msg340125
Имам и едно въпросче- да очаквам ли някакво закъснение на цикъла от прегнила или всичко трябва да си е както обикновено?
Мерси на всички вас за подкрепата

Не би трябвало да има закъснение  на менструацията от прегнила.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Да се включа и аз. И при мен нещата не вървят. На 2-ри ден от цикъла (със седемдневно закъснение) имам доминантен фоликул от 12 мм! Как е възможно това? Сега ще пия Марвелон - 2 пъти по 1. Това противозачатъчно ли е? И защо трябва да го пия по 2 пъти на ден, не разбрах много - ама ще го пия, какво да се прави.
Душе, момичетата са ти го казали - противозачатъчно, и се пие 2 по 1, за да се изчисти задържания фоликул... Имай предвид, че специално при мен от марвелона се появи световъртеж, кръвното ми играеше, имах отвратително главоболие... Така че миличка, ако нещо не ти понася, веднага звъни на док, или да ти промени дозата, или да ти смени противозачатъчното...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

eganeva

• 4584
Златулка, съжалявам!!! :(
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Zlatulka,  :bighug: съжалявам, че не се е получило, но не се притеснявай, ще стане 2-ия път.
За цикъла - не би трябвало да ти закъснее от Прегнила, поне така беше при мен.
:balk_104: