0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Заформяме се вече пролетния отбор и това е супер  :D

*
galian_75,сондажа навсякъде се прави може да не си разбрала при д-р Стеменов минава като обикновен преглед е след това те наболява но при всеки е различно.
*
Стиснати палци и от мен на всички  :D
Сондажа, ако няма проблем, е абсолютно безболезнен. Аз нямах никаква болка след това, явно при всеки е различно.
Вкарва се много тънко катетърче през шийката за да се подготви доктора за трансфера  :D Не се тревожи!

Успех, момичета!
определено не ми е правен сондаж,в прегледите ми нямаше нищо различно всичките бяна само с ултра звук в това съм сигурна .Не съм била при д-р Стаменов.По време на пункцията възможно ли е да се прави сондаж,тогава бян под пълна упойка.

*
Възможно е. На мен ми обясниха, че тогава са ми направили сондаж.
*
Най - после дойде реда и аз да пиша в тази тема.
На 20.04 съм записала час за инвитро в АГ-Варна, а преди това, март месец от първия ден на цикъла, Ани ми каза да започна да пия регулон 21 дни. Не помня обаче на кой ден ми каза да й се обадя след това.
Моля ви кажете ми преди това ходихте ли да се консултирате с лекаря, който ще Ви прави процедурата, защото при мен е малка вероятността да се добера до него.
Много съм объркана, защото днес му звъннах и той ми каза, че бил много натоварен и едва ли щял да има време да се видим, за да ми обясни какво ми предстои. Опитвам се да го разбера, но ...
Ани ми каза, че като отида ще ми правят някакви изследвания и в същия ден ще е и сондажа. Моля ви кажете ми какви са тези изследвания и сондажа с упойка ли се прави и ако не, мога ли да си поискам такава.
Другото е, че вече не може да има престой в болницата. Аз не съм от Варна. Това значи ли, че всеки ден ще ходя до клиниката (в смисъл всеки ден ли се правят изследвания и прегледи). Иначе за биенето на инжекциите разбрах, че може и сама да си ги правя. Ииии, кога ще разбера какви точно лекарства ще ми назначат - след последните изследвания и сондажа ли?
Съжалявам че ви засипвам с толкова много въпроси, но май няма към кого да се обърна за информация, а те извират един след друг.
Неизвестността страшно ме плаши, моля ви помогнете ми.
На всички започнали процедурата и незапочнали ни мислещи да я започват пожелавам успех и късмет.
dori, не се притеснявай.Ани е добре запозната с процедурите ни и можеш да задаваш въпросите си към нея.
Относно сондажа както писа Женя няма нищо страшно.Аз дори не разбрах,че ми направиха такъв.:)За прегледите по време на стимулация е добре да си във Варна от 3-ти ден поне,тъй като започва проследяване ако не всеки ден то през ден на нивото на Е2 и нарастването на фоликулите.Успех!

*
Не е безполезен защото тока се проверява с какъв катетър да ти върнат ембрионите дали ти е наляво или надясно шииката и дължината и др.такива неща защото при трансфера не трябва да има нараняване или трудност която да предизвика свиване или контракция и трябва да мине максимално безболезнено за да не се изхвърлят ембрионите.Поне на мен това ми обясниха.
DORI не се притеснявай , наистина няма нищо страшно.Само като си помисля как ме беше страх и докъде бях стигнала с решенията си , направо се срамувам сега. Убедих се ,че от страха по страшно няма.
Пожелавам ти успех ,мисли позитивно.Наистина е хубаво да си през цялото време във Варна .Моя опит беше в София първоначално мислех да пътувам за прегледите , но се отказах и 20 дни си бяхме там , определено по молко натоварващо е.
МНОГО МНОГО КЪСМЕТ ОТ МЕН

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Обещавам тия дни - ще събера всички теми за сондажа и ще помоля някой мод да ги ковне.
С оглед на моя "опит" ще каза че, сондажа е изключително важна стъпка от Ин витро ЕТ. Ембрио трансфера е най-деликатната част от целия цикъл!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Евро, 
*
Обещавам тия дни - ще събера всички теми за сондажа и ще помоля някой мод да ги ковне.
С оглед на моя "опит" ще каза че, сондажа е изключително важна стъпка от Ин витро ЕТ. Ембрио трансфера е най-деликатната част от целия цикъл!
:good_post:  И много добра идея също - това за темите за сондажа.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
На мен не ми е правен сондаж.Но и нямах проблем при трансфера.
*

evro

• 5167
На мен не ми е правен сондаж.Но и нямах проблем при трансфера.

Това само може да те радва!  :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Много ви благодаря за съветите. Аз болката ще я изтърпя, знам, че от това не се мре, само страха май е в по-голяма доза  :oops:
За пътуването - аз съм от Добрич, така че не е много далеч, а и времето се оправя вече ... Не ми е удобно да оставам през цялото време в приятелите си.
Аааа и друго да питам. Възможно ли е да се ползват хормони с минала годност? Питам ви, защото имам позната, която ми каза, че може да ми даде 10 ампули пурегон, но годността им е изтекла 10.2007г.
Благодарим Ви Д-р Александров!
Аз го докарах до отрицателен тест на 15-ти ден, кръвен не съм пускала, защото имах и едно кафяво зацапване, спрях си лекарствата и добре, че ги спрях, защото и зацапването ми спря. Според мен е бил някакъв по-оскъден цикъл. Вече толкова съм претръпнала, че даже и не страдам, ще ходя на преглед другата седмица, дано се възстановя бързо и хайде пак отначало.

Момичета, дано имате повече късмет от мен и само положителни тестове! Отрицателният аз го прибрах вече, а положителните останаха!
Не трябва да спираш лекарствата по своя преценка това зацапване може да говори точно за това че си бременна При мен беше точно така имах зацапване към 7 ден след това на 18 ден направих теста беше++ и към 20ден отново зацапване което спря до 7г.с.когато имах доста по обилно ръждиво течение продължило около 10 дена.Чета редовно и следя внимателно всички момичета тук знам мъките трудностите през които минаваме всички аз имам 3 опита ин витро за съжаление и 3 тия завършил с неуспех в 14г.с.но знам че борбата трябва да продължи до крайния резултат.Желая на всички момичета тук успех и здрава психика.Продължавам да ви следя и да стискам палци :D!!!
*
Аз не бих ползвала лекарства с минала годност. Самата стимулация си е сериозна травма за организма,а и инвестицията не е малка.Но ти решаваш.

Извинява се за гафа Не съм отделила побликуваното от an2006 от моя отговор.Не знам как съм го постигнала ама е факт още един път приемете моите извинения :oops:
*
Аааа и друго да питам. Възможно ли е да се ползват хормони с минала годност? Питам ви, защото имам позната, която ми каза, че може да ми даде 10 ампули пурегон, но годността им е изтекла 10.2007г.
Мисля, че не е проблем до около 6 месеца след изтичането на срока. Ама опитай поне цената да бутнеш.
Аз съм ползвала лекарства Пурегон 2 месеца след упоменатия срок, знам и за момиче, бременно след стимулация с Пурегон 6 месеца след изтичане на срока му на годност. Но ти си решаваш...
*
Там е работата, че тя ми ги подарява тези пурегончета. Мисля да питам Александров и той да си каже тежката дума :) Представям си го пак как клати глава :lol: и казва "не". :)
Но пък април са 7 месеца, така че май няма да мине номера :) Пуф
Благодарим Ви Д-р Александров!
*

evro

• 5167
Там е работата, че тя ми ги подарява тези пурегончета. Мисля да питам Александров и той да си каже тежката дума :) Представям си го пак как клати глава :lol: и казва "не". :)
Но пък април са 7 месеца, така че май няма да мине номера :) Пуф
Аз не бих ги ползвала.

Те осмислят живота ни!