0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Успех на всички с инсеминации през януари и февруари!
« Отговор #340 -: Февруари 07, 2008, 11:50:09 am »
Геа утре чакаме отчет след тестчето. Аз съм сигурна че ще е положителен!

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
 И аз ще стискам палци !
 Желая ви успех , момичета! Вдъхвате ми много надежда и се надявам скоро и аз да вляза във вашия отбор  и всички да сме победители! :wink:
*
« Отговор #341 -: Февруари 07, 2008, 13:34:09 pm »
Gea, хайде повеждай хорото, че колко има зад теб, на които да дадеш тон за ...preggo
« Отговор #342 -: Февруари 07, 2008, 17:28:06 pm »
Аз не мога да ви зарадвам, момичета :( Правихме нестимулирано инсе на 24.01, фоликула го спукахме малко преди инсето, но не стана работата. Тази сутрин правих кръвен тест - ЧХГ 1.53.
« Отговор #343 -: Февруари 07, 2008, 17:36:49 pm »
Съжалявам  Grizkata,
а на biserche стискам силно пации..имаш идеални условия за успех
*

minesota

• 239
  • Всичко е възможно!!!
« Отговор #344 -: Февруари 07, 2008, 17:38:44 pm »
Съжалявам мн мила , не се отчайвай!
Ще успеем все някога !
« Отговор #345 -: Февруари 07, 2008, 17:55:37 pm »
Благодаря ви, момичета! Стискам и аз за вас палци!

Искам да попитам - на някой да са му слагали антибиотик преди инсе или реинсе? На мен преди инсето не ми сложиха, но преди реинсето сестрата ме "пресрещна" и каза, че трябвало да ме боцне. Сложи ми окситоцин, което толкова ме изненада, че не реагирах. Не бях чувала преди за подобна практика.
« Отговор #346 -: Февруари 07, 2008, 18:01:33 pm »
това го чувам за пръв път..интересно..това за какво е било?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #347 -: Февруари 07, 2008, 18:03:01 pm »
Grizkata, съжалявам! :(

окситоцин не е антибиотик!погледни в google
« Отговор #348 -: Февруари 07, 2008, 18:09:28 pm »
Ади ме накара да го търся, ето какво намерих:
Окситоцинът е хормон, който се секретира от паравентрикуларното ядро в хипоталамуса,а оттам се складира в задния дял на хипофизата, откъдето се и секретира. Секретира се по време на раждане, тъй като предизвиква ритмичното свиване на матката по време на родилния процес. Неговата секреция се потиска от половите хормони, за да се осигури безпрепятсвено вгнездяване на яйцеклетката в матката. Той има и отношение и за установяване на положително социално поведение майка-дете. Също така спомага и за по-бързото възстановяване на матката след раждане. Счита се че при мъжете окситоцина е свързан с емоционалното обвързване.
« Отговор #349 -: Февруари 07, 2008, 19:35:56 pm »
  При нормално раждане окситоцина го слагат венозно по време на пред-родиния период за да подсилат контракциите на матката и самото раждане да стане по-бързо. Ако след това раждането не започне вече се подготвя жената за секцио.
 А на теб Grizkata за какво са ти го слагали немога да разбера.
Има антибиотици ОСПЕН ,АМОКСИЦИЛИН... да не би да бъркаш нещто?
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #350 -: Февруари 07, 2008, 19:43:27 pm »
Аз не мога да ви зарадвам, момичета :( Правихме нестимулирано инсе на 24.01, фоликула го спукахме малко преди инсето, но не стана работата. Тази сутрин правих кръвен тест - ЧХГ 1.53.

Grizkata, съжалявам за неуспеха ти. Не се отчайвай! Това, че си изгубила битката не означава, че няма да спечелиш войната. Пожелавам ти съвсем скоро да сбъднеш мечтата си и да гушнеш своето бебче.  :balk_103:
*
« Отговор #351 -: Февруари 07, 2008, 21:45:07 pm »
При мен при последната инсеминация също ми сложиха окситоцин преди самото инсе, което много ме учуди. 8O Аз също знам, че се слага след раждане за възстановяване на матката.
*
« Отговор #352 -: Февруари 08, 2008, 07:31:37 am »
Добро утро, момичета. Вчера беше първата ми инсеминация, стимулирана с клостилбегит от 4-ти до 8-ми ден сутрин и вечер. На 6-ти ми биха прегнил 10000. Инсеминацията ми беше на неспукани фоликули и док ме вика в събота, ако се наложи да повторим. Това което ме безпокои са болките в корема от снощи, които не спират. През нощта взех нош-па и ме облекчи, но тази сутрин се събуждам пак с болки. По принцип не съм лигла и търпя на болка, но дали е нормално да ме боли корема. Моля отговорете ми дали на някой от вас се е случвало. Успешен ден.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #353 -: Февруари 08, 2008, 08:18:23 am »
При мен при последната инсеминация също ми сложиха окситоцин преди самото инсе, което много ме учуди. 8O Аз също знам, че се слага след раждане за възстановяване на матката.

........за да се осигури безпрепятсвено вгнездяване на яйцеклетката в матката :D
*
« Отговор #354 -: Февруари 08, 2008, 08:55:31 am »
Окситоцин,д-р Стаменов слага окситоцин преди инсето свързано е със свиването на матката.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #355 -: Февруари 08, 2008, 09:30:12 am »
Здравейте момичета! И аз да се разпиша тук. Този месец е и моето инсе. Малко ми е притеснено и напрегнато, но предполагам, че е нормално. Силно се надявам за успех.
*

minesota

• 239
  • Всичко е възможно!!!
« Отговор #356 -: Февруари 08, 2008, 09:55:25 am »
Групичката ни се увеличава!
Късмет момичета!!!
« Отговор #357 -: Февруари 08, 2008, 09:59:20 am »
Благодаря ви за подкрепата и за информацията за окситоцина. Направо срам ме хвана от моето невежество  :oops: Аз и не предполагах, че може да е друго освен антибиотик - както е писала Биляна, звучеше ми като Оспамокс, Оспексин, нещо такова  :lol: :lol: :lol:

Ийгъл, този месец ще стискаме палци и за теб!

Глори, и мен този месец много ме боля след овулацията, ако не знаех на какъв етап съм, щях да очаквам да ми дойде. Най-вероятно при теб вече се е спукал фоликулът -  :balk_103:
*
« Отговор #358 -: Февруари 08, 2008, 11:23:43 am »
Гризка, горе главата, момиче, ще успеем някой ден!

Глори, може болката да е от порастналите фоликули. След като си стимулирана сигурно са повече от 1. Все пак си кажи на лекаря, за да си спокойна.

Eagle, добре дошла в отбора! Имаш подкрепата ми!

:bighug: за всички!
*

minesota

• 239
  • Всичко е възможно!!!
« Отговор #359 -: Февруари 08, 2008, 11:26:06 am »
Геа , чакаме със затаен дъх да ни съобщиш новината!!!
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: