0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кухо яйце
« Отговор #40 -: Февруари 06, 2008, 12:07:18 pm »
Можеш да пуснеш изследвания за токсоплазмоза и листериоза. Микробиологията също може да даде някаква насока.
ОК!Много ти благодаря , SIA! Док. ми каза да отида на преглед след един цикъл и тогава най - вероятно ще пусна тези изследвания. Ами , как мислиш рубеолата би ли могла да бъде причина? Работя с деца и имаше такива случаи , когато съм била бременна , но още не съм знаела!Ние дори и секс не сме правили , за да не навредим с нещо! :oops:Утре трябва да ми излязат резултатите от имунологичните и генетичните. Мислиш ли , че резултатите могат да имат връзка с тази инфекция?
*
« Отговор #41 -: Февруари 06, 2008, 12:21:18 pm »
О да, рубеолата е пагубна за плода. Задължително трябва да провериш дали имаш имунитет и ако не - ваксинация. Изследванията можеш да ги пуснеш и сега преди прегледа, за да можеш да ги коментираш с док.
Ето защо е хубаво да се правят предконцепционните изследвания преди настъпване на бременността. 
Почини си хубаво, пусни изследванията, така че ако има нещо, да го излекуваш преди нова бременност и след това когато си готова ще можеш да подновиш опитите. Желая ти късмет!
« Отговор #42 -: Февруари 06, 2008, 18:52:36 pm »
 Благодаря ти много , Sia!  А не мислиш ли , че е редно да се пуснат ивунологични и генетични изследвания и на мъжа ми? Защо само при жената да се търси причината? Моите резултати трябва да излязат утре .
*
« Отговор #43 -: Февруари 06, 2008, 20:28:08 pm »
Причина за миссед- а е инфекциозно заболяване на обвивката на плодния сак!?

Предвид резултатът от хистологията мисля, че не са нужни имунологични и генетични изследвания. Такива се препоръчват след два, че даже и след три спонтанни аборта при които не се знае причината. Все пак най-добре ще те насочи лекар.
« Отговор #44 -: Февруари 07, 2008, 00:16:36 am »
 Да , и аз зная за имунологичните и генетичните , че се пускат след два и повече спонтанни аборта , но доц. конова обясни , че ще спестим време , ако ги направим сега и още повече преди кюретажа , защото давали по - богата информация. но защо само за мен?
« Отговор #45 -: Февруари 21, 2008, 14:13:19 pm »
Причина за миссед- а е инфекциозно заболяване на обвивката на плодния сак!?

Предвид резултатът от хистологията мисля, че не са нужни имунологични и генетични изследвания. Такива се препоръчват след два, че даже и след три спонтанни аборта при които не се знае причината. Все пак най-добре ще те насочи лекар.
На практика се оказва , че най - вероятната причина за миссед-а е имунологичен проблем , предизвикващ поражения на обвивката на сакчето....
« Отговор #46 -: Март 03, 2008, 19:24:01 pm »
Здравейте, реших и аз да се включа и да опиша своя случай. Направих си теста за бременност на 4-ти февруари, като ми закъсняваше вече 5 дена. Беше положителен и много се зарадвах, беше за първи път! На 12-ти отидох на лекар, който ме гледа с вагинален ултразвук, въпреки, че ми казваха, че можело и само по корема да се установи. Но тази реши така. И тогава като го извади целият беше в кръв и започна да ми кърви, като преди това всичко си вървеше нормално, нямаше капка кръв. Тя ми каза да отида при нея след 3 дена ако не спре да кърви или ако спре след седмица, щото можело да бъде "кухо яйце" ако не спре. Много ми стана гадно, дори обвиних нея, че е причинила аборта, защото дотогава всичко си вървеше нормално. То не спря да кърви, а таткото ме накара да отида на друг доктор, въпреки че не исках да виждам други доктори. Мислих да го оставя и както покаже съдбата. На следващия ден обаче посетих друг доктор, той ме гледа само по корема, каза че е рано за тонове. Изписа ми Утрогестан и Пренатал (фолиева киселина с витамини). Кървенето обаче не спря, макар и да намаля. След седмица пак отидох, и тогава той каза, че може да е кухо яйце. Тогава ми изписа Дуфастон. Кървенето спря след 3 дни. На 25-ти отидох пак на преглед, 8 г.с. , нямаше тонове, гледа ме на няколко апарата и потвърди диагнозата. Вечерта отидох на трети доктор, който ме гледа с вагинален ултразвук, защото така се разбирало най-добре и той каза същото, няма плод. На 29-ти отидох да го махат, защото не се чувствах добре, а и вътрешно знаех, че е фалшива бременност. Не го чувствах да се развива нещо, само ми се гадише, повръщах, ядох повече и бях раздразнителна, ленива, нищо не ми се правише и се отчуждих. След като ми го махнаха сега се чувствам пак добре и с възвърнати сили. Докторът ми препоръча да се въздържаме 6 месеца от забременяване за да не се повтори и да се възтановя напълно. Не мислих, че го заслужавам, на 30г за първи път положителен тест, беше ми гадно, но трябва да гледаме напред и да се надяваме за едно здраво и щастливо бебе! Оказа се, че е често срещано явление и никой не е застрахован. Преди също са правили аборти, само че не са знаели че е кухо яйце, защото е нямало тази апаратура за ранна диагноза.
Успех на всички и дано помогна с нещо на търсещите и изпитали това нещастие жени.
*
« Отговор #47 -: Март 04, 2008, 23:08:38 pm »
ЗА съжаление и аз се записвам в тази тема.Днес ми беше първия преглед,6г.с и док.видя празен плоден сак.Така завърши първият ми ин-витро опит.Дано следващият път не стане така...

« Отговор #48 -: Март 05, 2008, 11:02:37 am »
Тини, не е ли раничко. Защо не отидеш при друг лекар?
Или пък след няколко дена, или седмица да се види дали има ембрион.
При мен на 47-ми ден от закъснението на коремен ехограф се виждаше само плоден сак. Ембрион не се виждаше.
След три дена на вагинален ехограф се видя и ембрион.
« Отговор #49 -: Март 05, 2008, 14:00:34 pm »
ЗА съжаление и аз се записвам в тази тема.Днес ми беше първия преглед,6г.с и док.видя празен плоден сак.Така завърши първият ми ин-витро опит.Дано следващият път не стане така...
Изчакай още време преди да си мислиш за най- лошото. Има много случаи , при които ембриона се вижда по - късно(съответно и сърдечната му дейност се установява по - късно). Надявам се да се включат някои от тези момичета от форума , за да те поуспокоят.
 За съжаление аз чаках това чудо да се случи напразно... :(
Стискам палци и най - искрено ти желая притесненията ти да са неоснователни.
*
« Отговор #50 -: Март 05, 2008, 16:52:29 pm »
Тини, не е ли раничко. Защо не отидеш при друг лекар?
Или пък след няколко дена, или седмица да се види дали има ембрион.
При мен на 47-ми ден от закъснението на коремен ехограф се виждаше само плоден сак. Ембрион не се виждаше.
След три дена на вагинален ехограф се видя и ембрион.

Миличка, едва ли 47ми ден от закъснението си имала предвид.Или от последна М или от овулация сигурно.
*
« Отговор #51 -: Март 05, 2008, 18:08:30 pm »
Тини,не бързай. С тебе вървим заедно.Аз вчера също бях на УЗ.На обикновен едва се видя плоден сак,после ме погледнаха на 4Д,където се видя и сак и ембрион че и тонове. Според мене много бързаш да се притесняваш.
« Отговор #52 -: Март 06, 2008, 10:38:29 am »

Миличка, едва ли 47ми ден от закъснението си имала предвид.Или от последна М или от овулация сигурно.

Не съм се изразила правилно Пуканка, имах предвид 47-ми ден от началото на последната ми менструация.
« Отговор #53 -: Март 06, 2008, 10:52:15 am »
 И при мен се видя по - късно плодния сак . Каква може да бъде причината за това?
*
« Отговор #54 -: Март 06, 2008, 11:30:02 am »
И при мен се видя по - късно плодния сак . Каква може да бъде причината за това?
При мене се вижда късно например защото имам обърната матка.
*
« Отговор #55 -: Март 06, 2008, 12:30:53 pm »
Пуки ти в коя гестационна седмица се водиш.Понеже си мисля че тоновете се чуват по късно.
*
« Отговор #56 -: Март 06, 2008, 13:29:57 pm »
Ми в 6та май се водя.А тоновете се чуха не на обикновен а на 4Д ехограф.Лекарите бяха трима и го потвърдиха.
« Отговор #57 -: Март 06, 2008, 17:12:51 pm »
Може заради инфекцията да е нараствал по-бавно.
Пуки ти в коя гестационна седмица се водиш.Понеже си мисля че тоновете се чуват по късно.
При мен се видяха с вагинален ехограф в 6 г.с.+ 2 дни, а се чуха в 7 г.с.+ 1 ден. Зависи кой гледа и с какво.
« Последна редакция: Март 06, 2008, 17:16:07 pm от Stivarip »
*
« Отговор #58 -: Март 07, 2008, 10:29:48 am »
Каквото и да беше,още на следващия ден вечерта направих спонтанен аборт.Аз още преди да отида на пеглед усещах,че нещо не е както трябва.За съжаление се оказах права.Много неща не са ми ясни,но като получа някои отговори от док.,ще споделя с вас инфото.А сега даже не искам да мисля на тази тема...

« Отговор #59 -: Март 07, 2008, 10:50:44 am »
TINI78, искрено ти съчуствам и съжалявам за случилото се.
Стискам палци да се съвземеш бързо!