Здравейте, реших и аз да се включа и да опиша своя случай. Направих си теста за бременност на 4-ти февруари, като ми закъсняваше вече 5 дена. Беше положителен и много се зарадвах, беше за първи път! На 12-ти отидох на лекар, който ме гледа с вагинален ултразвук, въпреки, че ми казваха, че можело и само по корема да се установи. Но тази реши така. И тогава като го извади целият беше в кръв и започна да ми кърви, като преди това всичко си вървеше нормално, нямаше капка кръв. Тя ми каза да отида при нея след 3 дена ако не спре да кърви или ако спре след седмица, щото можело да бъде "кухо яйце" ако не спре. Много ми стана гадно, дори обвиних нея, че е причинила аборта, защото дотогава всичко си вървеше нормално. То не спря да кърви, а таткото ме накара да отида на друг доктор, въпреки че не исках да виждам други доктори. Мислих да го оставя и както покаже съдбата. На следващия ден обаче посетих друг доктор, той ме гледа само по корема, каза че е рано за тонове. Изписа ми Утрогестан и Пренатал (фолиева киселина с витамини). Кървенето обаче не спря, макар и да намаля. След седмица пак отидох, и тогава той каза, че може да е кухо яйце. Тогава ми изписа Дуфастон. Кървенето спря след 3 дни. На 25-ти отидох пак на преглед, 8 г.с. , нямаше тонове, гледа ме на няколко апарата и потвърди диагнозата. Вечерта отидох на трети доктор, който ме гледа с вагинален ултразвук, защото така се разбирало най-добре и той каза същото, няма плод. На 29-ти отидох да го махат, защото не се чувствах добре, а и вътрешно знаех, че е фалшива бременност. Не го чувствах да се развива нещо, само ми се гадише, повръщах, ядох повече и бях раздразнителна, ленива, нищо не ми се правише и се отчуждих. След като ми го махнаха сега се чувствам пак добре и с възвърнати сили. Докторът ми препоръча да се въздържаме 6 месеца от забременяване за да не се повтори и да се възтановя напълно. Не мислих, че го заслужавам, на 30г за първи път положителен тест, беше ми гадно, но трябва да гледаме напред и да се надяваме за едно здраво и щастливо бебе! Оказа се, че е често срещано явление и никой не е застрахован. Преди също са правили аборти, само че не са знаели че е кухо яйце, защото е нямало тази апаратура за ранна диагноза.
Успех на всички и дано помогна с нещо на търсещите и изпитали това нещастие жени.