0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кухо яйце
« Отговор #100 -: Януари 03, 2009, 16:26:48 pm »
Съжалявам,миличка, че се е получило така, но това вече минало. Сега не го мисли предварително, по -важно е да се възстановиш психически и физически. Някъде тук бях чела, че минималния срок за възстановяване след аборт е 6 седмици /говоря за физическото/. Когато те види док след месец ще се разбере матката как се възстановява, ако е добре,а и хормоните са се оправили, ще прецените заедно с док и защо пък да не пробваш  :D Горе главата.
По слънчевата страна на улицата
*
« Отговор #101 -: Януари 03, 2009, 18:31:13 pm »
Заяна, много съжалявам.  :balk_145: 
За другото не мога да ти дам съвет, но съм чувала за изчакване между 4 и 6 месеца. От физиологична гледна точка ми се струва неестествено да подновите веднага опитите.

*
« Отговор #102 -: Януари 03, 2009, 19:37:48 pm »
А на мен ми сес трува сякаш твърде рано как мислите.поне в Бг знам че най малко 4,5 месеца трябва да изчакат и тогава да подновят с опитите

Съжалявам за случилото се, zayana:bighug:
Вече се смята, че 3 месеца са напълно достатъчни след кюретаж за нова бременност.
Сега е по-важното да се възстановиш бързо емоционално, приеми един съвет - колкото и да те боли, опитай се да се справиш с това състояние и след три месеца да се похвалиш с нова, успешна бременност, мила!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #103 -: Януари 03, 2009, 21:32:21 pm »
Съжелявам за неприятния край Заяна.
Наистина 3-4 месеца е най-оптималния период за възстановяване. Не бързай, а остави времето да ви направи отново щастливи. щастлива нова година ти пожелавам.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #104 -: Януари 03, 2009, 22:24:52 pm »
Здравей Заяна, аз също направих спонтанен аборт в 5 та гест. седмица и 6 дни . Докторът ми каза да не изчакваме и ако се чустваме готови още същият месец да действаме. Аз също много се учудих - Живея в Холандия. И тук така процедират. Докторите са на мнение, че ако психически и физически се чустваме добре можем да продължаваме с опитите. Също ми казаха че сега първите 2,3 месеца след аборта вероятността за бременност е по-голяма.
За съжаление аз направих аборта на 27ми Окт. От тогава минаха два цикъла и няма все още бременност. Но не съм се отказала и се надявам тази година пак да забременея. Пожелавам го и на теб миличка. Не се отчайвай ще стане. Когато се чустваш готова започни отново. Стискам палци. Прегръщам те :bighug:
*

neli_deneva

« Отговор #105 -: Януари 04, 2009, 01:34:31 am »
здрвейте искам да ви разкажа какво ми се слу4и.на 04.12 правихме опит за бебе на 09.12 ми доиде и имах нормален цикьл от 5 дена.след това на 22.12 пак пробвахме и на 29.12 пак ми доиде и пак имах цикьл 5 дена,през тези 5 дена си правихме секс и мьжа ми си свьршваше в мен и сега имам много странни леки болки дори опьване ниско долу в корема.нямам представа какво ми става
« Отговор #106 -: Януари 04, 2009, 10:10:45 am »
zayana, при първия ми мисед чаках 5-6 месеца, но при втория док даде зелена светлина след втория цикъл. Щом лекарят ти е преценил, можеш спокойно да му се довериш :goodluck:
*
« Отговор #107 -: Януари 04, 2009, 10:44:20 am »
zayana, при първия ми мисед чаках 5-6 месеца, но при втория док даде зелена светлина след втория цикъл. Щом лекарят ти е преценил, можеш спокойно да му се довериш :goodluck:
благодаря на всички за отговорите , вярвайте ми че добре че сте вие, но много ми помагате еможионално.не живея в българия и съветите ви са много ценни за мен.
Благодаря ви!
Стиварип когато чух че няма пулс и че ембриона не се развива аз се разплаках на глас, просто не бях на себе си.доктора седна срещу нас в кабинета и започна да ме успокоява като ми казваше че толкова случай има като мойте и че как след два месеца ще дойда пак бременна и ще забравя за това което ми се е случило.
Аз се хванах на думите му буквално и го попитах понеже съм чела тук в форума че след 6 месеца най добре за нови опити. и го попитах.
Той ми отговори и каза че след кюртажа най вероятно след около месец ще имам менструален цикъл, т.е на организма му е необходимо малко време да осъзнае че няма бременност.
веднага като ми свърши ми каза да отида да ме види и тогава той ще прицени и ще каже че можем да започнем с опитите.Но думите му бяха " Мисля, че след първия цикъл ще си готова за второ бебче и трябва да действате".Това много ме зарадва и дано да е така  :(
« Отговор #108 -: Януари 05, 2009, 10:49:54 am »
И моите кюретажи бяха в 8 г.с. Явно толкова рано, организмът се съвзема по-бързо. Нали имаш предвид, че първият цикъл може да продължи 35-45 дни.
« Отговор #109 -: Януари 05, 2009, 19:12:41 pm »
Съжалявам за случилото се,болката е  огромна знам,защото съм го преживяла два пъти,но вече поне знам причините!И двата пъти ми казаха,че след 3-4 цикъла може да се подновят опитите за бебче!Вече опитвам от 3 м.но нещо не се получава,а досега съм забременявала от раз.Дано Новата година донесе на всички нас така мечтаните бебчета!
*
« Отговор #110 -: Януари 05, 2009, 19:42:15 pm »
светла ако е удобно и искаш да споделиш може ли да ми кажеш какви са били причините при теб  :?
благодаря ти
« Отговор #111 -: Януари 05, 2009, 23:06:11 pm »
Имам завишени НК-клетки и тромбоцитно левкоцитни агрегати,както и генетичен промблем-тромбофилия,а за капак на всичко и проблем с щитовидната жлеза-Хашимото!Само едно от тези неща може да доведе до спонтанен аборт или до проблем още при инплантацията/при което в последствие се получава и "кухо яйце"/Така поне ми обясниха.Изследванията си ги правих в Плевен при доц.Конова,която прецени и какви изследвания да ми пусне!Благодарна съм на момичетата от форума,които ме насочиха към нея,иначе и досега щях да се лутам по лекари и само да слушам,че всико е наред и да пробвам пак!Дано съм била полезна!Успех ти желая
*
« Отговор #112 -: Януари 06, 2009, 09:57:38 am »
много ти благодаря светле
тази твоя информация много ми помогна доста момичета тук ми препоръчват да пуснем аз и мъжа ми изследвания нищо че е първи неуспешен опит.Доктора ми прицени че е било излишно, че е било случайност при мен , инцидент  :?
а аз не съм в Бг и това което обесняваш ти като перичина го чух на няколко пъти и от други момичета.Много ми е трудно да го обесня на чужд език тези причини а е много  важно и се притеснявам  :?
« Отговор #113 -: Януари 06, 2009, 18:47:05 pm »
Просто поискай да ти пуснат всички възможни имунологични и генетични изследвания,но не знам там където си дали се правят?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #114 -: Януари 07, 2009, 15:52:20 pm »
много ти благодаря светле
тази твоя информация много ми помогна доста момичета тук ми препоръчват да пуснем аз и мъжа ми изследвания нищо че е първи неуспешен опит.Доктора ми прицени че е било излишно, че е било случайност при мен , инцидент  :?
а аз не съм в Бг и това което обесняваш ти като перичина го чух на няколко пъти и от други момичета.Много ми е трудно да го обесня на чужд език тези причини а е много  важно и се притеснявам  :?

Заяна и аз съм с миссед. При мен също се откри проблем при генетичните и имунологичните! Вчера бях на консултация при д-рката (имунолог и ендокринолог) която ме лекува и тя ми каза следното: "Виж, преди години когато имаше случай на аборт и не бяхме на вътре в материата на имунологията и генетиката го смятахме за случайност, но сега знаем че голяма част от причините за аборт са свързани с имунологията." Моят гинеколог също твърдеше че при мен всичко е било нормално и съм била понастинала и затова така се е случило... 8O Беше напълно против всички тези изследвания, а виж какво се оказа - там бил проблема!
И моят съвет е ако имаш финансова възможност си ги пусни така че да ти е мирна главата!
Успех!
*
« Отговор #115 -: Януари 09, 2009, 18:08:58 pm »
Момичета колко дена след кюртажа ходихте на преглед?
Благодаря Ви!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #116 -: Януари 09, 2009, 18:22:42 pm »
Момичета колко дена след кюртажа ходихте на преглед?
Благодаря Ви!

На мен ми препоръчаха 30 дни след кюртажа конролен преглед, но аз отидох чак на 45-ти ден точно преди да ми дойде.
*
« Отговор #117 -: Януари 09, 2009, 18:30:41 pm »
а криси не трябва ли по рано ....примерно след седмица , две  :ask:
« Отговор #118 -: Януари 09, 2009, 21:47:51 pm »
zayana, ако нямаш оплаквания, не е нужно.
*
« Отговор #119 -: Януари 09, 2009, 22:31:57 pm »
Мен док винаги ме е викал след първия цикъл след кюретажа,естествено,ако няма оплаквания.