0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Как ви се отразява чакането на другите неща в живота?
« Отговор #100 -: Февруари 25, 2008, 14:52:45 pm »
Ужасно ми се отразява с една дума.Напълно съм си разстроила съня. Каквото и да правя, все си мисля за това. А и около мен роднини, приятели и колеги само за това питат и още повече ме изнервят. А ми се иска да им изкрещя на всички - оставете ме на мира и аз искам бебе!!! След пореднато залагане след О - спирам всякакъв алкохол /не че пия много/, започвам да търся всякакви признаци на бременност и така до следващия път. Не съм предполагала, но и съпругът ми го вкарах в това "приключение". Той е единственият /освен вас/, който е напълно в течение на абсолютно всичко около бебеправенето.
*
« Отговор #101 -: Февруари 25, 2008, 18:04:01 pm »
Цитат
Благодаря ви момичета,но аз все пак не искам това да ми става фикс идея,точно заради това не меря температура,не правим кекс по график и нищо подобно....просто не се пазим за сега....а то дано стане...
УСПЕХ нА ВСИЧКИ
И аз така си мислех, секс без да му мислим и каквото стане. Стискам палци при теб да се полу4и. При нас ве4е 2 г. и половина няма и няма. Плаках и о6те си пла4а тайно. Зълва ми роди преди няколко дни и сега се успокоявам след поредните натяквания на баби и съкрови6та, види6 ли по-малките ни били засрамили. А пък аз само 4акам да видя племенника си и да му 4уя глас4ето, мисля си 4е ме успокоява. По4нах с мерене на БТ, записвания при специалисти, извоювах и слънцето да си направи спермограма. Това да ви кажа 4естно ме побарква ве4е. На работата съ6то се 6егуват с мен и 4акат да ме видят бременна, а аз все гоня срокове, зада4и, справки, от4ети. Спрях да се впрягам, ре6их 4е няма да обръ6там внимание на такива не6та и 4е е крайно време да намаля темпото с работата и да се взема в ръце и да търся спокойствие.Надявам скоро вси4ки да станем мами, пожелавам ви го от сърце.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #102 -: Февруари 25, 2008, 18:09:20 pm »
Чакането се отразява негативно на съвместния живот на двама души.Ние сме заедно от шест години, живеем заедно вече 4г. и половина, но поради различни причини не сме работили за бебе сериозно( не живеем сами, лекувахме инфекции и се пазихме), и така времето си минава.Когато се огледах и осъзнах колко време съм изгубила, а дори не знам дали съществува проблем при нас направо изпаднах в криза(по принцип винаги съм била уравновесена).Опитвам се да съм спокойна, но не мога да чакам да стане от само себе си.Дано скоро всяка от нас напусне форума, гушнала едно малко същество.
« Последна редакция: Февруари 25, 2008, 18:11:01 pm от _Elfita_ »
*

mishan

• 269
  • Който умее да чака е истински щастлив
« Отговор #103 -: Февруари 26, 2008, 10:09:52 am »
Чакането се отразява негативно на съвместния живот на двама души.

Мисля че донякъде си права. И донякъде е разбираемо, но не би трябвало да е така. Ние в един момент така се бяхме отчаяли, че бяхме спряли да го обсъждаме. Но нещата трябва да се обсъждат и да се опитваме да го преодолеем. Това е гол. болка и за двамата. Но да знаете - после ще е неописуема радост. Сигурна съм. Сама хора като нас, които толкова са го изстрадали, ще го оценят истински.
Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне
« Отговор #104 -: Февруари 26, 2008, 11:49:30 am »
как ми се отразява..?..последната новост е ,че от това очакване..не само че немисля за друго,ми с времето започва и да не ме интересува достатъчно нищо друго..-вчера си подадох молбата за напускане от работа!!олекна ми,поне ще се съсредоточа върху изследванията и процедурите,но от друга страна ако и това не помогне..какво следва..повярвайте ми искам да се преборя с цялото напрежение и очакване,но вече наистина немога да мисля за друго..сякаш  нищо няма смисъл..
явно е поредния период на спад и разочарование,дано свърши по-скоро и започне отново периода с оптимизъм и надежда!!
успех момичета и взимайте мерки колкото може по-рано,защото иначе само подтискате проблема и оставяте времето да си лети..,а когато вече се осъзнаете колко време е заминало,тогава идва огромния страх и напрежение-ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ НЯКОГА!!! :?
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #105 -: Февруари 26, 2008, 12:49:34 pm »
как ми се отразява..?..последната новост е ,че от това очакване..не само че немисля за друго,ми с времето започва и да не ме интересува достатъчно нищо друго..-вчера си подадох молбата за напускане от работа!!олекна ми,поне ще се съсредоточа върху изследванията и процедурите,но от друга страна ако и това не помогне..какво следва..повярвайте ми искам да се преборя с цялото напрежение и очакване,но вече наистина немога да мисля за друго..сякаш  нищо няма смисъл..
явно е поредния период на спад и разочарование,дано свърши по-скоро и започне отново периода с оптимизъм и надежда!!
успех момичета и взимайте мерки колкото може по-рано,защото иначе само подтискате проблема и оставяте времето да си лети..,а когато вече се осъзнаете колко време е заминало,тогава идва огромния страх и напрежение-ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ НЯКОГА!!! :?

Аз също от известно време бягам от работа..И много се замислям да напускам ,но имаме голям заем и не мога да си позволя,а на мъжа ми му се отразява зле и той е започнал да не си гледа работата толкова добре .Неговата шефка сега го е взела на мушка и го унижава страшно много.Гадно ни е и на двамата ,но като го питах преди малко как ще излезем от ситуацията,той ми отговори че ще намерим начин,само бебо да се появи по- скоро...А аз тъкмо се бях поуспокоила...Сутринта преди да се събудя сънувах че си карам бебето при баба ми да го види...Пощурявам и започвам да се притеснявам наистина..
« Отговор #106 -: Февруари 26, 2008, 19:01:46 pm »
Преди време бях чела ето това:http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=484&Itemid=27 и много ме впечатли. Предполагам, че всички ще се съгласите с истините, защото ежедневно ни се случва да попадаме в такива ситуации. Не е лошо да го знаят повече хора. Може би ще се замислят преди да се обърнат към някого с въпроса "Какво чакате, толкова години и още нямате деца?". Съжалявам, че много от вас не срещат разбиране от най-близките си хора - семейството, което боли. За щастие аз имам пълната подкрепа на свекъра и свекърва ми. Те платиха повечето ни изследвания, първото ин-витро. Сега имам думата им, че ще платят и втория опит. И никога някой от тях не ме е засегнал с лоша дума, нетактичност или любопитство. Доста време криехме, че проблеми има, но хвърлихме бомбата, когато се наложи лапароскопската ми операция по спешност и ги помолихме за финансова помощ. След този разговор сами предложиха помощта си, за което съм им страшно благодарна.
*

mishan

• 269
« Отговор #107 -: Февруари 26, 2008, 22:11:47 pm »
Теди, тази статия е толкова затрогваща и истинска. Там е събрано абсолютно всичко, което изпитваме. Ето защо въпреки че всички приятели и роднини са доста загрижени за нас, доста често им отвръщам рязко и им казвам да прекратят темата. А дори може да имам нужда точно тогава да поговоря с някого. Просто някои реплики някой път така ме засягат, да не говорим за съжалителните погледи.
« Отговор #108 -: Февруари 26, 2008, 22:49:32 pm »
така е. Който не е засегнат не се замисля. А съм забелязала, че хората проявяват и някак по-силно любопитство към семейства с трудности в забременяването. Шушука се, разнищват се разни истории и сякаш това става обществен проблем в по-малките градчета. Едва ли не целия град се занимава с теб. Качил си някое кило/от хормоните/ и "О, бременна е най-после". Дори са ме спирали да ме питат!?! Думи нямам за хорската простота....
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #109 -: Февруари 26, 2008, 23:03:16 pm »
Момичета, останала съм с впечатлението,че ние май се засягаме много лесно и почти от всичко. Не само от директни въпросчета. Истината е ,че сме твърде чувствителни и понякога и най-безобидната забележка, намек или въпрос, а дори и някаква реакция ни нараняват. Колкото и да са внимателни нашите близки и приятели, дори тяхната загриженост може да остане неразбрана! И така ще бъде....докато не се случат и нашите малки бебешки чудеса.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #110 -: Февруари 26, 2008, 23:07:29 pm »
Теди,тази статия направо ме разплака,толкова истини са събрани в нея.Колко точно са описани чувствата които бушуват всекидневно в душите ни.Как ми се отразява чакането -ами знаете как е при вас,нищо по различно и при мен.Това чакане  ме обсебва все повече ,особенно сега като се позатопли времето ,всички майки излизат с количките на разходка ,а аз незная дали някога ще бутам количка.Много боли,но онази малка надежда ,онази малка искрица не ме напуска и се надявам все някой ден чудото да ме сполети и мен и вас.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #111 -: Февруари 27, 2008, 08:17:27 am »
Момичета, останала съм с впечатлението,че ние май се засягаме много лесно и почти от всичко. Не само от директни въпросчета. Истината е ,че сме твърде чувствителни и понякога и най-безобидната забележка, намек или въпрос, а дори и някаква реакция ни нараняват. Колкото и да са внимателни нашите близки и приятели, дори тяхната загриженост може да остане неразбрана! И така ще бъде....докато не се случат и нашите малки бебешки чудеса.
:good_post:
Ето това е истината, поне за мен. Не са ми виновни хората, които аз понякога в яда си оприличавам на лицемерни и безчувствени. Боли ме, когато дори се опитат да говорят с мен на човешки език, за подкрапа, за разбиране...Но репликата: "Успокой се и ще стане" ме изкарва извън кожата ми...аз не мога да се успокоя...ако има някой идея как става това с успокоението ще съм благодарна, ако сподели! :)
« Отговор #112 -: Февруари 27, 2008, 17:26:28 pm »
УСПОКОЕНИЕ - Няма такова нещо в ситуация като нашата. Ще се случи когато гушнем своите дечица или когато се предадеш и се откажеш от мечтата си. Така че не се успокоявайте. Борете се.
*

mishan

• 269
« Отговор #113 -: Февруари 27, 2008, 22:09:10 pm »

С това също съм съгласна. Аз напоследък съм толкова рязка с приятелките ми и със свекърва ми само да подхванат темата. А те го правят за добро, ама аз все си викам какво ли разбирате вие, нямате представа какво изживявам. Ужасна съм, ама след толкова години просто е такава раничка - само леко да я докоснеш и бликва кръв веднага.
Определено обаче има само един начин да се излекува. Пожелавам го на всички
« Отговор #114 -: Февруари 28, 2008, 10:35:33 am »
Преди време бях чела ето това:http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=484&Itemid=27 и много ме впечатли. Предполагам, че всички ще се съгласите с истините, защото ежедневно ни се случва да попадаме в такива ситуации. Не е лошо да го знаят повече хора. Може би ще се замислят преди да се обърнат към някого с въпроса "Какво чакате, толкова години и още нямате деца?"..
ето това е много добър ход :D!смятам да го приложа,ще пратя линка по email на повечето ми приятели,за да го прочетат и най-накрая да проуметя колко нараняват с думите си понякога..,защото както казва everything_possible ние сме безкрайно раними и дори,когато някой добронамерено се опитва да помогне,може с определени реплики толкова да ни нарани,че вместо да ни успокои може да ни вкара часове наред в отчаяние..
вчера мъжът ми /след като предната нощ почти не бях спала../ сам поиска да види за какво става въпрос във форума,прочете и статията,чийто линк е пуснала теди,и моите среднощни излияния..и знаете ли какво каза?!"не съм предполагал,колкото и да се старя да разбера,че ви боли толкова!"прегърна ме и каза,че това трябва да го пратя на по-близките ни приятели и,че той вече ще внимава много какви думи използва,когато съм тъжна и имам нужда от утеха..беше му толкова мъчно за всички нас..накрая спря да чете и се пошегува,че ако продължи ще започне и той да плаче :wink:!предполагам,че по същия начин много хора просто не усещат нещата като нас..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #115 -: Февруари 28, 2008, 10:42:38 am »
Преди време бях чела ето това:http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=484&Itemid=27 и много ме впечатли. Предполагам, че всички ще се съгласите с истините, защото ежедневно ни се случва да попадаме в такива ситуации. Не е лошо да го знаят повече хора. Може би ще се замислят преди да се обърнат към някого с въпроса "Какво чакате, толкова години и още нямате деца?"..
Като стана въпрос за тази статия... :)
Точно вчера пратих линка на една приятелка, която също дълго време се бореше със стерилитет. След като изливах душата си в продължение на часове, а тя търпеливо ме изслушваше :) й казах, че възнамерявам още днес да я разпечатя в 100 екземпляра :) Та да мога преди да ме подхванат следващия път да я дам на моите "приятели", "скъпи роднини" просто да я прочетат. Тогава, ако все още мислят, че биха могли да кажат нещо смислено, да го направят, ако ли не - просто да замълчат. :)
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 10:58:15 am от elma »
« Отговор #116 -: Февруари 28, 2008, 10:48:12 am »
Като стана въпрос за тази статия... :)
Точно вчера пратих линка на една приятелка, която също дълго време се бореше със стерилитет. След като изливах душата си в продължение на часове, а тя търпеливо ме изслушваше :) й казах, че възнамерявам още днес да я разпечата в 100 екземпляра :) Та да мога преди да ме подхванат следващия път да я дам на моите "приятели", "скъпи роднини" просто да я прочетат. Тогава, ако все още мислят, че биха могли да кажат нещо смислено, да го направят, ако ли не - просто да замълчат. :)
:good_post: добре си го измислила elma  :bighug: !теди ,май ни даде възможност да затворим устите на много хора  :lol: :lol:
« Отговор #117 -: Февруари 28, 2008, 16:20:09 pm »
Радвам се, че ви допадна статията. Тя беше едно от първите неща, които прочетох в зачатие. Хубава е идеята за разпространението й, но май още нямам тази смелост. Единствено на мъжа ми и на вас съм я показала. И той я хареса и съм му много благодарна за подкрепата. Никога не ми е казал дума, с която да ме засегне. Не веднъж през тези 10 години съм му предлагала да се разделим и да потърси щастието си с друга, но категорично отказа, по скоро за това се спречкахме. Той доста често отсъства по работа, но когато се случи да загубихме бебето беше в къщи и ако не беше ме подкрепял безрезервно, може би сега щях да съм в някой психодиспансер и нямаше да планираме сега втори опит. Толкова е важно да има до нас такива хора. Пожелавам ви го
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #118 -: Февруари 28, 2008, 17:31:08 pm »
Съжалявам, но единственото което направи тази статия е за пореден път да ми докаже колко съм ранима! Стоя пред компа и сълзите ми се стичат! Сега можех да бъда навън и да разхождам собственото си дете. А то какво , седя и се зверя в монитора, кой кога ще изпадне в подобно състояние и на мен отново да ми избият емоциите. Искам да викам, да крещя и целия свят да ме чуе. Искам деца! Искам, болезнено много, защото това е смисъла на моето съществуване. Не искам нищо друго! Не искам този сайт да съществува! Не искам хората да страдат по несбъднатите си мечти! И то какви мечти! Бих дала всичко никога да не ми се беше налагало да влизам тук! Искам да съм неопитна мама, но МАМА...Ще чуя ли някога тази думичка? Толкова ми си иска, че дори не давам воля на мъката си по-изгубеното си дете...Кой може да го разбере...? Кой може да излекува душата ми? Да, зная,че пак ще се изправя, но как постоянно да напомням на сърцето си, че трябва да забрави малкото сърчице, което тъпаше в утробата ми?...Днес една колежка ми се похвали,че неина братовчедка чака тризнаци всеки момент! Е ми добре! Радвам се! Ама знае ли тя каква дупка зее в душата ми? Едва ли!  Не ме интересува кой е доброжелателен и кой не! ИСКАМ СИ БЕБЕТО, но никой не може да ми го върне! Искам да съм силна и да продължа, но Господ ми е свидетел- аз съм човек и не мога да избягам от себе си!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #119 -: Февруари 28, 2008, 18:18:24 pm »
Ами да и мен менатъжава и не веднъж съм плакала докато я чета и препрочитам, но пък всичко е истина. Труден е пътя, през който трябва да преминем. И е още по-трудно, когато сме заобиколени от бебетата на съседи, роднини, приятели... Наложи ми се не веднъж да преодолея чувството на очаяние и бих казала завист, пък била тя и добронамерена гледайки бремеността на сестра ми, на наша приятелка, на снаха ми и на кой ли още не. Наложи се, когато изписваха тази приятелка с бебето й да отидем с мъжа й и да му помогнем да напазарува всичко за бебто / не бяха купили нищо, защото детето се роди в 8 месец и имаше доста проблеми, та не им даваха много шансове/-легло, ваничка, дрешки и т.н. Да знаете как боли! Но трябва да продължим. И докато ровех из нета открих това стихче:
По прашната пътека...

По прашната пътека на тъгата,
осеяна с прашинки мъка и печал,
вървиш със участ страшна,непозната
и си мислиш,че си жив,а си полуумрял!

По прашната пътека продължи,
макар и в безнадеждието да отвежда
и сред нищото във нея намери
прашинката останала надежда!

По прашната пътека продължи
дори когато си открил надежда,
защото ти е писано да те боли,