Честито на
мисми и
куки! Да нямат никакви проблеми и времето да измине приятно и неусетно!
Момичета, момичета, чета ви как се оплаквате и малко ми остава да почна и аз, защото не знам какво ще правите, ако сте под зоркото, но формално (явно е изкуствено) око на английската здравна система. Ето ви някои данни, та да оцените, че там поне имате избор да отидете, където си искате, щом си платите. Въпросното Узи тук е само два пъти, ако изследванията не покажат някакво отклонение от нормата. Под изследвания разбирай: кръв и урина. Първият стандартен скенер е между 11-12 седмица, а вторият чак в 20. Ако имате проблеми, ви следят и по-често, но не разбирам как ще открият, че имате проблеми, като не ви следят, но явно много мисля. Аз получих по изключение и в 9 седмица, и то след голямо словесно тръшкане от моя страна, защото имах и болки. Въобще не ми се мисли, ако имаш примерно извънматочна, а пък нямаш болка и кръвотечение като признаци, защото има и такива случаи. С предимство те приемат само ако вече си имал една извънматочна. А и както се изцепи един индийски лекар за скенерите, че в другите страни ги предлагали по-често, защото било бизнес,а и те излъчвали радиация!? Протестирах бурно на това му изказване и той след малко мълчание каза, че сме му изглеждали на хора, които са информирани за някои неща... Беше безкрайно изненадан, че вкъщи си меря кръвното сама и попита кой ме е обучил, защото не било масова практика, някак си се засегна, че му засенчих едно от малкото умения, май, макар че кръвното го мери сестрата. Изследванията не показвали, че трябва да се вземат превантивно някакви прогестеронови препарати за задържане може и да е вярно, т.е. нямало достатъчно информация, че те наистина помагали. Основно се разчита на природата да си свърши работата. Или както се изказва колоритната ми акушерка: "Ако едно бебе е тръгнало да си ходи, ние не можем да го върнем". Е, как да и отречеш, че е права. Аз си представях поне по един път месечно да има скенер, но нъцки. Положителните неща са много (перфектна организация и обущуване с пациентите, техниката е най-модерна), но някак си се губят на този формален фон на следене на бременността, или пък ние искаме прекалено много;нещо ми се объркаха критериите. Забелязах, че тук масово използват нещо като скенер, но без екрана, прилича на радиостанция, с която се чува сърцето на бебето. Не знам дали това нещо сте го виждали.
Дано сте се и посмяли малко, ако не друго!
Така че не се паникьосвайте (Таурус!) и оценявайте това, което имате там като грижи!!! По-малко паника и притеснения!!!