Здравей ..........
Може причините да са стрес, съгласна съм.
Но, ако всичко е наред и въпреки това зачеване няма - тогава по съм склонна да вярвам, че стерилитета е причинен от стрес.
Махаме на страна случаите, при които от стрес някои функции се нарушават тотално и необратимо - чувала си за случаи, при които силният стрес предизвиква някои болести /диабет, опадване на коса, спиране на М. и т.н, както и отключване на някои автоимунни заболявания /като тоталната алопеция в случая, но както и да е/ та като махнем на страна тези неща - не ми се вярва една жена да е в стрес години наред - все ще има периоди на подобряване. Дали се изразих правилно?!
Колкото до по-късата ЛФ причината според мен е проблем с дейността на ЖТ - и лекарят ти правилно е изписал Утрогестан.
Не мисля че проблема с ЖТ е на базата на стрес, но все пак не съм лекар /просто изказвам мнение/.
ПП. Не ми се иска да чувам от лекарите, че първата причина е стрес - по-добре е да се позамислят малко, да потърсят проблема, да опитат някои неща ...и едва тогава да изказват мнение, че причината може да е стрес.
Колкото до стреса - да зная, че 20% от причините за стерилитета са именно в него.