0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дайте да ви видя графиката-3
« Отговор #400 -: Април 22, 2008, 07:45:48 am »
Благодаря ти Денис.
Малко се поуспокоих като чух мнението ти.
Благодаря.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #401 -: Април 22, 2008, 07:46:56 am »
Здравей ..........
Не се притеснявай, това може да е и инцидентно.
Утрогестана само ще помогне, ако има проблем с ЛФ.
Вярно е - както е казал и лекарят ти това се коригира, не го мисли.
Прави тестове и мери Бт - ще ти помогна да определим О. за да може да си приложиш точно Утрогестана.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #402 -: Април 22, 2008, 10:39:42 am »
Здравей ..........
Не се притеснявай, това може да е и инцидентно.
Утрогестана само ще помогне, ако има проблем с ЛФ.
Вярно е - както е казал и лекарят ти това се коригира, не го мисли.
Прави тестове и мери Бт - ще ти помогна да определим О. за да може да си приложиш точно Утрогестана.

Denis, благодаря ти за мнението и подкрепата! Ще разчитам на помоща ти  :bighug:
« Отговор #403 -: Април 22, 2008, 12:04:03 pm »
Благодаря ти, Денис! Днес нещата май са по-зле. Естрадиолът ми днес е 421, а LH - 7,88. Това предполагам означава, че няма да има овулация...  :( вчера беше 11, днес 7,8 - вместо да се вдига, той пада. Можеш ли да коментираш хормоните? Естрадиолът защо е толкова висок, нормално ли е?
Вчера или аз не съм разбрала за фоликулите, или док ми каза грешно, но днес имах доминантен фоликул 19,5 мм, втори 14,5 мм, и трети 13 мм. Мога ли все още да се надявам на овулация, Денис, или няма шанс да има такава? Благодаря!

*
« Отговор #404 -: Април 22, 2008, 13:42:56 pm »
красита .............
10-12мм
благодаря ти денис! моята беше 19 мм какво може да означава това? Благодаря ти!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #405 -: Април 22, 2008, 14:15:30 pm »
Благодаря...........
Във фоликула, който е 19,5мм вече има годна за оплождане яйцеклетка.
Естрадиола ти е добре, дори според мен е нисък/при наличие на толкова фоликули, трябваше да е по-висок/
Нормално е за зрял фоликул Е2 да е 200-600 pg/ml. А когато фоликулите са повече и Е2 е повече.
Нямам представа защо ЛХ е ниско /при условие че ти биха и Мерионал.
Зная че ЛХ има денонощен ход и е по-ниско сутрин - освен дае уловен такъв момент и да е рано още за пика на ЛХ .
Нивото на ЛХ започва да се вдига 30-40 часа преди О., достига своя връх /трябва да е над 20 mIU/ml около 2 дни преди О./
Може да е рано и затова така да варира.
Чела съм, че нивата на ЛХ преди 10:00 часа са по-ниски , може и това да е оказало влияние.?!
Според мен трябва да се изчака поне ден и да се предизвика О.
Не съм специалист - това е лично мнение и е редно да слушаш лекаря си.
Мисля, че надежда има стига да се прецени какво и кога да се направи.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #406 -: Април 22, 2008, 14:42:39 pm »

благодаря...............
Какво каза лекарят ти?
Нормално е през секреторната фаза /или т.н ЛФ тя да е до 16 мм./
Причината може да са по-високите нива на естрогените

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #407 -: Април 22, 2008, 15:01:43 pm »
Много ти благодаря, Денис!  :bighug: Хормоните ги пусках тази сутрин към 9, и предполагам си права че затова днес е по-нисък LH. Док току що ми се обади и каза, че много добре вървят нещата, също като теб каза че естрадиолът ще се покачва още, но и в момента много добре се развива, защото само за 40 часа се качи от 240 на 420. Според нея овулацията ще е в четвъртък (след около 48 часа), затова утре сутринта иска да сложим 10,000 единици прегнил. А мерионалът сигурно не е съвсем помогнал още, защото го бихме едва снощи, а изследването на хормоните направих само 12 часа по-късно. Ще направя довечера един тест за овулация, той нали показва покачването на LH... Златна си, Денис!!!  :youwoman:

*
« Отговор #408 -: Април 22, 2008, 16:00:56 pm »
Здравей отново Денис  :)
Би ли погледнала графиката ми?  :( днес лелката дойде, но искам поне да знам дали графиката ми е била добре според теб. Благодаря ти предварително....пак ще те тормозя нататък  :oops:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #409 -: Април 22, 2008, 17:57:28 pm »
Много ...............
Да, теста ще покаже определено ниво на ЛХ, но едва ли то ще е достатъчно за да се пукне някой фоликул.
Получава се като при ПК - теста може да е (+) но да няма О./причината е че има повече фоликули/
Но пък ще знаеш, че ЛХ се е повишило.
Не се притеснявай от това което казвам - теб не те интересува дали ще подейства ЛХ - нали ще слагате Прегнил. С негова помощ фоликула ще се пукне /поне единия/.
Той действа като ЛХ - предизвиква пукване на фоликула и лутеинизация на фоликула

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #410 -: Април 22, 2008, 18:02:41 pm »
Здравей ............
Според мен графиката ти е добре.
Правиш добра разлика:0,45 средно...ако може още 1 ден да се увеличи ЛФ ще е супер.
Сега ЛФ е 13 дни.
Добре е, не се притеснявай  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #411 -: Април 22, 2008, 18:03:43 pm »
Благодаря, Денис! Мит ли е това, че коремните преси помагат да се пукне фоликула, или има доза истина? Мога ли да помогна на прегнила с правене на коремни преси?  :oops: Извинявай, че те тормозя с толкова много въпроси!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #412 -: Април 22, 2008, 18:12:18 pm »
Благодаря, Денис! Мит ли е това, че коремните преси помагат да се пукне фоликула, или има доза истина? Мога ли да помогна на прегнила с правене на коремни преси?  :oops: Извинявай, че те тормозя с толкова много въпроси!
Не се извинявай, радвам се, ако мога да помогна. :D
Не мисля, че е мит това за коремните преси и О., според мен може и да помагат.
Ако не помогнат няма и да навредят.

Причините да се пукне фоликула /на естествен МЦ./ са не само високите нива на ЛХ, но и :
- повишено интрафоликуларно налягане
- влиянието на простагландините
- влиянието на някои ензимни системи
-  влиянието на естрогените
- прогестерона /той започва да се отделя още преди О., но в много малки кол-ва, които не се отразяват много на Бт
 - и т.н.
- според мен има и доста неизвестни причини  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #413 -: Април 23, 2008, 10:53:15 am »
Много ти благодаря, Денис! Толкова много неща научих от теб през последните дни! Тази сутрин бихме прегнила - 10,000 единици. Късно снощи тестът за овулация беше отрицателен. Утре следобед отивам на преглед да видим имаме ли пукнат фоликул. Междувременно ще правя коремни преси и ще ям ананас!  :lol:  :bighug:

« Отговор #414 -: Април 23, 2008, 10:56:14 am »
Денис, здравей!!! Ще съм безкрайно благодарна ако хвър;иш един поглед на графиката ми, наитина температура не съм мерила, но пък съм оставяла бележки. По принцип обикновено цикъла ми е 28-32 дни, днес вече ми е 35 ден, имам ли основание да си мисля нещо хубаво?? Ову-то съм го определила по ЦС, моя док ми беше казал че тестовете за ову, не можели да ми покажат вярно, дори и да са "+"...

Ще съм безкрайно благодарна ако ми отговориш!!! Благодаря и усмихнат ден  :bighug:
*
« Отговор #415 -: Април 23, 2008, 13:41:17 pm »
Денис искам да те питам нещо отново.  :wink:
Така като си гледам графиката по скоро е толкова объркана по моя вина , защото уж гледам да меря редовно но не винаги става. Прилича ми на права линия тая графика. Както и да е. Може ли О. да е била вчера защото цял ден имам силни болки в десен яйчник,но не вярвам , все пак 2 ден оргаметрил. Пих Нимезил и Аулин защото иначе ми беше трудно да свърша ккавото и да било. Възможно ли е да съм имала О.  :D
Добавих малко стойности за да стане по пълна графика , колкото и да не съм сигурна в тях.  :?
Все пак можеш да кажеш каквото искаш?

« Последна редакция: Април 23, 2008, 14:27:27 pm от fanta_23 »
« Отговор #416 -: Април 23, 2008, 17:16:13 pm »
Denis, мислиш ли че ще е добре да си направя все пак изследване на прогестерона заради проблема ми с късата ЛФ? Ако правилно разбирам би трябвало нивото му при мен да е по-ниско от нормалното? Ако да кога е добре да се направи?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #417 -: Април 23, 2008, 19:06:41 pm »
Денис ..................
ЦС е доста неточен метод ако се прилага само той.
Освен, ако нямаш никакви проблеми и години наред си определяла О. си с него,но успоредно с БТ, ФМ, Тестове за О.
Може да има фертилна ЦС и да няма О. - това се среща при страдащите от СПКЯ.
Незнаем кога е била О. при теб - няма и как да преценим кога трябва да е М.
Съжалявам

ПП. Дължината на МЦ също не е показател кога е била О.
Може винаги да си била с 32 дни МЦ, но този да е 36 или 38 , т.е О. да е била късна - в този случай няма закъснение на М.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #418 -: Април 23, 2008, 19:10:10 pm »
Денис....................

Нищо не ми говори графиката - нека да минат още няколко дни.
Може и да е имало О. но ние ще разберем, когато БТ се повиши.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #419 -: Април 23, 2008, 19:18:15 pm »
Denis, ...........
Имаш 2 МЦ-а с по-къса ЛФ, може да изчакаш още 1 МЦ.
Но, ако нямаш търпение да разбереш какви са нивата на прогестерона - няма проблем ще ти помогна да определиш кога е О.
По правило прогесерона се изследва след доказана с УЗ овулация - това е най-сигурният и точен метод.
В домашни условия О. доказваме с тестове за О.+ БТ
Прогестерона се изследва на  7 ден след доказана О.

Ако имаш възможност /моят съвет е/ да посетиш лекар - да си пуснеш необходимите изследвания /на 3 ден от МЦ - ЛХ,ФСХ,Естрадиол/, да те види на УЗ и на 7 ден след О. - Прогестерон

Виж тук...
МЦ - Ендометриум