0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дайте да ви видя графиката-3
« Отговор #420 -: Април 23, 2008, 20:12:34 pm »
Може ли горе долу да ме ориентираш Денис каква трябва да бъде при мен БТ за да има О. С тая объркана графика едва ли  :?
Аз лично не съм наясно с колко Бт трябва да се повиши за да има О.
« Отговор #421 -: Април 24, 2008, 08:01:09 am »
Денис, мила, много съм объркана. Вече 4 дни поред имам отрицателен тест за овулация, знам със сигурност че във вторник още нямах пукнат фоликул, и според развитието му и хормоните трябва да се пукне най-рано днес. Днес обаче ремпературата рязко се вдигна. Какво означава това? Възможно ли е заради прегнила, който бихме вчера сутринта, температурата да е скочила? :balk_138:
Довечера съм при док и ще видим как са нещата, но междувременно те моля за коментар. Благодаря, Денис!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #422 -: Април 24, 2008, 08:04:28 am »
Може .................
При теб не може да се предположи нищо. Може БТ да е необичайно висока и пак да има О. или пък след О. да е необичайно ниска - при теб графиката не е показателна.
Добре е, че ходиш на прегледа и именно по това може да се ориентираме.
Трудно е да се направят прогнози /каква ще е графиката / при нормален МЦ, да не говорим при СПКЯ /като при него изрично е казано, че не трябва да се прилага Метода на Бт за определяне на О./

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #423 -: Април 24, 2008, 08:11:17 am »
Денис, .........
Когато има повече от 1 фоликул графиката не е достоверна и не трябва да и се обръща прекалено голямо внимание /дори не е редно да се използва Бт за определяне на състоянието/
Може БТ да се е повишила и от Прегнила, но причината е най-вече в това, че има повече от един фоликул и хормоните са извън норна /което е нормално за твоето положение/
Стискам палци да има О. и с нетърпение ще чакам резултата от прегледа.

ПП. Кекс и коремни и дано се пукне фоликула.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #424 -: Април 24, 2008, 10:47:32 am »
Денис, много пъти сме говорили за БТ и СПКЯ и сме се разбрали така че каквото не сме се разбрали ЛС  :D
А вече 2 ден -днес и вчера виж БТ ми се вдгна, предполагам че е заради Оргаметрила ,но важното си мисля че е БТ се повиши,но ако исакш ще изчакам още няколко дена. Може би няма да имам възможност да отида на преглед за да видя пукнал ли се е тоз фоликул и имали О. ,но някак си ще се оправим с графиката ми  :wink:

Пък дори и да не хванем О. този месец ,другият нещата ще са по добре надявам се  :wink:
« Последна редакция: Април 24, 2008, 10:57:12 am от fanta_23 »
« Отговор #425 -: Април 24, 2008, 10:53:47 am »
Мерси Денис  :wink:
« Отговор #426 -: Април 24, 2008, 13:04:19 pm »
Много благодаря, Денис! Най-после днес наобед тестът за овулация е положителен. :pipy_longstocking: Снощи в 10 часа беше отрицателен. Довечера според теста ще решаваме кога да е кекса! И коремните преси!  :lol:

« Отговор #427 -: Април 24, 2008, 19:47:11 pm »
Денис, ето и резултата от прегледа:
Маточна лигавица - 13,2 мм.
Ляв яйчник - доминантен фоликул 20,2 мм.
Corpus luteum - 11,2 mm
Corpus luteum - 10,0 mm
Течност в CD - 26,8 мм.
УЗ данни за станала овулация.  :ballons:
Док каза да започна да пия дуфастон от утре.

Денис, имам толкова много въпроси!  :lol: Доколкото разбирам два фоликула са се пукнали, третият не е още. Може ли по тези данни да се разбере кога точно е овулацията? Дали е днес, и възможно ли е да съм я изпуснала, тъй като единствено вчера не отидох на преглед, а точно вчера сутринта бих прегнил. Прегнилът бързо ли действа, може ли да е била снощи овулацията, въпреки отрицателния тест? Док каза, отиваш вкъщи и започвате да работите по въпроса... което и току що направихме  :oops: Другият ми въпрос е - щом има все още фоликул 20 мм, това означава ли че двата най-големи са се пукнали, и не пукналият се е този, който беше 13,5 мм преди два дни и половина? Възможно ли е третият да не се пукне и това да създаде проблем? Нормална дебелина ли е маточната лигавица? И последно :) Тъй като след овулация знам, че не е хубаво да се вдига тежко и т.н., ако правя коремни преси за да пукна третия, това може ли да се отрази зле на вече настъпилата овулация, или е по-добре да го оставя да се пукне сам? И трябва ли да правим секс всеки ден в следващите три дни примерно, или не е хубаво толкова често?
Денис, много ти благодаря за помощта! Най-после ще има затишие от моя страна тези дни, и няма да те тормозя с въпроси всеки ден!  :bighug:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #428 -: Април 25, 2008, 07:11:24 am »
Денис,..............
Не съм сигурна какво става - да ти кажа нещо мила,означава да те излъжа.
Нищо не ми говори графиката ти - може да е имало О. в дните 25-27, но може и да е нямало. Не мога да се ангажирам с никакво мнение.
Факторите ,които оказват влияние на БТ са доста при теб и от там се получва един хаос в графиката.
Единственото, което мога да направя е да ти пожелая да е имало О.
 :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #429 -: Април 25, 2008, 07:24:53 am »
Денис,..........
Браво, прекрасни новини  :D
Двата доликула са се пукнали -третия не е.
До 24 часа може и той да се пукне.
Ако не се пукне - не е проблем, няма да окаже никакво влияние, просто ще претърпи обратно развитие.
Прегнила таймира О. ,която на теория трябва да настъпи 24 до 48 час,но не е изключено дае била и по-рано, ако е трябвало само малко да се помогне за да се пукнат фоликулите.
Дебелината на МЛигавица  е добра, тя дори още ще расте.
Кекса не пречи.
Ако е станало - имплантацията е от 7 до 10 ден след О. - това е по-критичният момент, но ако е писано да става, никакво физическо натоварване няма да му попречи, така че не се притеснявай за това.
Фоликула, който сега е 20мм, нямам представа кой е - но това според мен не е от значение, не го мисли.
Стискам палци и се надявам да е станало чудото, дори чудесата  :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #430 -: Април 25, 2008, 09:38:14 am »
Здравей Денис.
Знам, че малко е нахално от моя страна, но понеже мисля, че тук ще ме санкционират модераторите не съм писала за проблемите ми. Много те моля, би ли погледнала какво съм написала днес в "Дали да се надявам?" във форума.
Какво мислиш за това, което съм написала там? Много държа на твоето мнение, защото неведнъж си доказвала, че разбираш нещата.
Предварително ти благодаря.
« Отговор #431 -: Април 25, 2008, 11:13:02 am »
    Здравейте на всички! Аз съм новичка! От един месец имам раздвижване на температурата и реших да си направя тест за оволация и сега незнам какво следва! Бих искала да помоля ако някой може да ме посъветва! На кратко имах положителен тест , правихме секс, и това е! Какво трябва да очаквам сега ако евентуално има бременност , смисъл какви промени?
    Благодаря предварително!!!
« Отговор #432 -: Април 25, 2008, 11:15:14 am »
    Съжалявам , но графиката ми нещо не е както трябва!!!  :oops:
  Как да я оправя ??????
« Отговор #433 -: Април 25, 2008, 11:18:19 am »
Нанеси си данни за другите дни - най-вече за последната менструация, за да започне графиката ти от първия ден на цикъла.  :)

« Отговор #434 -: Април 25, 2008, 11:27:11 am »
       Мисля , че се справих добре! Благодаря за съвета!
     А сега очаквам мнения!  :thankyousign:
« Отговор #435 -: Април 25, 2008, 15:57:48 pm »
Денис скоро ще се вкючи и ще ти каже :)

Денис, много ти благодаря за помощта! Сега вече остава да чакам и да се надявам :) Предполагам температурата ми въпреки многото фоликули mf_bounce8 трябва да се задържи висока след края на овулацията. Пък и довечера започвам дуфастона, а той знам със сигурност че я вдига, затова графиката ми от сега нататък сигурно ще е без значение, и по-скоро подвеждаща?
Още веднъж благодаря, Денис, и ти пожелавам весели празници!!!  :thankyousign:

« Отговор #436 -: Април 25, 2008, 17:25:01 pm »
Денис, мога ли да те помоля да погледнеш и тази графика. Не е моя, на моя близка е, Струваше ми се ,че има ову., но като нанесох данните в календара - не съм убедена вече. Преди това тя ми ги показа на листче (тем.) и мислех, че на 9 -ти е била овулацията ... Какво ще кажеш :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #437 -: Април 26, 2008, 09:07:59 am »
Здравей ..........
Успокой се - и да се ядосваш полза няма, а само вреда.
Усмихни се и мисли за хубави неща  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #438 -: Април 26, 2008, 09:11:25 am »
    Здравейте........
Тестове за О. се правят от (-) до (-).
О. настъпва 12-48 часа след (+) тест за О.
След О. Бт трябва да се повиши  и да се задържи висока - за теб, за този МЦ- над 37.0 градуса.
Предполагаема М- на 29 ден от МЦ.
Дано да е станало  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #439 -: Април 26, 2008, 09:15:15 am »
Денис .........
Бт при теб може да не е много показателна, заради повечето фоликули, но тък като знаем, че е имало О./поне 2/ - трябва да си спокойна.
Всичко ще е наред от тук нататък и нищо не зависи от теб, така че не се обвинявай за нищо и не се ядосвай.
Каквото е писано ще стане.
Много искам и се надявам да е станало.Стискам палци :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум