Денис, ето и резултата от прегледа:
Маточна лигавица - 13,2 мм.
Ляв яйчник - доминантен фоликул 20,2 мм.
Corpus luteum - 11,2 mm
Corpus luteum - 10,0 mm
Течност в CD - 26,8 мм.
УЗ данни за станала овулация.
Док каза да започна да пия дуфастон от утре.
Денис, имам толкова много въпроси!
Доколкото разбирам два фоликула са се пукнали, третият не е още. Може ли по тези данни да се разбере кога точно е овулацията? Дали е днес, и възможно ли е да съм я изпуснала, тъй като единствено вчера не отидох на преглед, а точно вчера сутринта бих прегнил. Прегнилът бързо ли действа, може ли да е била снощи овулацията, въпреки отрицателния тест? Док каза, отиваш вкъщи и започвате да работите по въпроса... което и току що направихме
Другият ми въпрос е - щом има все още фоликул 20 мм, това означава ли че двата най-големи са се пукнали, и не пукналият се е този, който беше 13,5 мм преди два дни и половина? Възможно ли е третият да не се пукне и това да създаде проблем? Нормална дебелина ли е маточната лигавица? И последно
Тъй като след овулация знам, че не е хубаво да се вдига тежко и т.н., ако правя коремни преси за да пукна третия, това може ли да се отрази зле на вече настъпилата овулация, или е по-добре да го оставя да се пукне сам? И трябва ли да правим секс всеки ден в следващите три дни примерно, или не е хубаво толкова често?
Денис, много ти благодаря за помощта! Най-после ще има затишие от моя страна тези дни, и няма да те тормозя с въпроси всеки ден!