0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Съжалявам за избора на сестра ти. Аз даже съм си мислила че ако немога да имам свое дете ще поискам от брат ми и снахата или зълвата да ми родът детенце, хем ще си имам дете хем и аз и то ще знаеме кои са му истинските родители.
 Това за мен е идеалният вариянт при осиновяване.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Съжалявам за избора на сестра ти. понякога ни е трудно да приемем решенията на нашите близки, но ти не я съди. Човек никога не знае дали не би постъпил по същия начин, ако беше на тяхно място. Единственото което мога да допълня е, че ти си един великолепен и много благороден човек! Искрено ти пожелавам съвсем скоро Ти да гушнеш своето собствено бебе! Вярвай и ще стане!
                              :bighug:
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Съжалявам Ивет, понякога съдбата е жестока.... :(
Жестоко е че хората не могат да раждат децата си в тая мизерна държава.Не съдбата.Мила Ивет,аз също мисля като сестра ти-просто деца не се раждат за да бъдат давани на друг,дори в семейството.Не че ти няма да си добра майка,напротив!Ама май е грях,все пак.и като сестра ти някога бях бедна и ги махах.Сега имам пари.Но не забременявам. :balk_145:
*
Единственото нещо, което би ме притеснило лично мен е, че сестра ми ще виджда детето си постоянно и в един момент може да си го поиска обратно-наречи го закъснял майчин инстинкт....А за сега всички закони са на страната на биологичната майка....
Решението е само и единствено твое!
*
да осиновиш дете е благороден жест; да осиновиш дете, родено от свой близък, също, разлика няма, за мен. още повече познавайки биологичните родители спираш да си задаваш въпроса какви са били. съжалявам за избора на сестра ти. преди време мои близки бяха изправени пред същата дилема, но биологичната майка реши да запази детето си и да не го дава за осиновяване (беше късно за аборт). животът трябва да бъде запазен, ако за детето има реален шанс за добър живот, а вие сте щели да му го осигурите. късно е може би за подобни реплики, но отдавна исках да споделя какво мисля, все нещо ме спираше ... и не става въпрос желано ли е било детето или не от биологичните си родители, деликатните хора биха обяснили всичко логично, без да карат детето да се чувства нежелано от когото и да било.
вие сте били готови на абсолютно логичен  (според мен) жест, Ивет, но приеми, че решението на сестра ти  е било правилно, така е най - добре, няма смисъл от терзания ами, ако ...
дано скоро се преборите с проблемите, стискам ви палци  :bighug:
*
..............

Писах по темата, искрено се извинявам, че не дочетох внимателно развоя на събитията.

Ивет, стискам ти палци. Успех!
« Последна редакция: Март 04, 2008, 15:21:59 pm от Fussii »
В очакване ....
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Послушай Мираета.

Побърках се да търся къде, по дяволите, е отишло това мнение и коя е Мираета. А то било от друг форум. Моля ви, давайте за заблудените като мен по един линк, когато цитирате външни източници. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Послушай Мираета.

Побърках се да търся къде, по дяволите, е отишло това мнение и коя е Мираета. А то било от друг форум. Моля ви, давайте за заблудените като мен по един линк, когато цитирате външни източници. :)

ОК, извинявам се :oops:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
То и аз търсих, търсих, ама нищо не открих... :D
Помислих си, че е изтрито.

Хайде, дайте поне да го видим това мнение на Мираета. :wink:

Който иска да чете:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=271933.msg6693154#msg6693154
« Последна редакция: Март 04, 2008, 20:10:59 pm от eganeva »
хахах... свърши вече всичко. бебето го няма. finito.
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

eganeva

• 4584
Ivet1978, съжалявам, че ще го кажа, но
така е по-добре.
Би ли се поставила на мястото на сестра си?
Ще виждаш това дете ден след ден как расте, ще знаеш,
че е част от теб, но ще го прегръщаш като леля.....

Дано успееш да постигнеш мечтата си!
Да, бих. Нормално е да мисля другояче, тъй като знам какво е да искаш, а да не можеш да имаш детенце. В интерес на истината не съм против абортите, но не бих могла да си представя аз да абортирам при положение, че мога да дам живот на едно дете. Това е моето положение и мнение. Естествено смятам, че такъв вид осиновяване е възможен само при положение, че се случва между зрели и интелигентни хора, които истински се обичат и грижат един за друг. Абе, незнам, м ....та му, свърши вече и не ми се говори за това, май.
Благодаря на всички! Явно моето бебе ще е ин-витро!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*

eganeva

• 4584
Явно моето бебе ще е ин-витро!

Успех и късмет!!!
*

meri_djein

• *
  • 47
  • това което не ни убива ни прави по силни
Колкото и ужасно да звучи всяко зло за добро.Може би това е знак че един ден ти ще станеш родител и дай боже на ваше собствено дете.Мисълта за прекъсната по желание бременност е гадна,но ти не се отчайвай.бъди жива и здрава и никога не спирай да се надяваш.успех мила
Ден преди раждането си дете попитало Бог:Не знам защо ще се появя натози свят?Какво трябва да правя?Бог отговорил:Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб.Той всичко ще ти обясни.Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?Ангелът ще те научи на своя език.Той ще те пази.А как е името на този мой ангел?Не е важно как се казва, той има много имена.Ти ще го наричаш Мамо

любовта.url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vesielina][/url]
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Явно моето бебе ще е ин-витро!

Ивет, всички бебета тук са плод на трудно зачеване,
било чрез някакъв вид АРТ, или отстранена пречка по пътя,
или осиновени и всички те са прекрасни!
Те са плод на най-съкровенния стремеж!

Пожелавам ти, да родиш или откриеш твоето дете!
И за него ти да си цялата вселена!
Остави този труден избор на сестра ти в миналото и знай,
че ти си обречена като всяка една от нас да станеш МАЙКА!

:bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Ивет, виждам, че вече е късно. Съжалявам за избора на сестра ти, но тя си знае най-добре причините да направи аборт. Никой не може да я съди за това решение.
Поздравявам те обаче теб, затова, че беше готова на това нещо, а това наистина е много отговорна постъпка, която ще преобърне не само твоя живот, а на цялото ви семейство. Защо се притесняваш от ин-витрото. Аз имам две бебета заченати ИКСИ, и те са най-прекрасните за мен.
Така че, аз вярвам че ти ще бъдеш прекрасна майка и то независимо по какъв начин ще станеш такава. Хората с големи и широко отворени сърца успяват! Желая ти да не губиш сили и да не спираш да вярваш, че и ти ще имаш свое детенце!

п.с. по конкретния въпрос за осиновяване от сестра, имам сериозни мотиви да кажа-не, защото пред очите ми е едно разбито семейство, поради факта, че в него има две свекърви, които се надпреварваха да управляват семейството на сина си и да се надпреварват коя е по-добрата майка. Става въпрос за мой втори братовчед.

Бъди силна, Ивет! Късмет, мило момиче!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Здравей, Ивет! Вчера попаднах на историята ти. Тръгнах да ти пиша, но се спрях... Но цяла нощ твоят случай мира не ми дава и все ми е в главата. Така че все пак ще споделя, това което исках да ти кажа.
Моят баща е осиновен. Осиновен е от лелята на майка му. Майка му е била доста млада, останала с две деца вдовица. (Силно се надявам накой от роднините ми да не чете тези редове – не знам дали ще ме разберат, а и татко би се разстроил доста.) Омъжила се е втори път. Тогава леля й, която нямала деца,  предложила да осиновят по-малкото дете под претекст, че сега ще гради ново семейство и т.н. Не знам колко самата му биологична майка  е била съгласна. Тук нещата са малко...
Когато баща ми станал 7 клас, разбрал че е осиновен. Избягал от осиновителите си и намерил биологичната си майка на другия край на България. Но тя била вече с 2 нови деца на ръце, със съпруг, който доста пиел... Със сълзи на очи го отпратила при осиновителката му като му казала, че при тях ще му е по-добре, че не може да му осигури комфорта,сигурността... Татко се върнал при осиновителите си. Но цял живот си остана с чувството, че не е достатъчно обичан, че е предаден, отричаше и двете... Виждала съм многократно биологичната му майка и моя баба естествено, прекрасна жена, която обичам, макар че никога не съм го показвала; виждала съм как очите й всеки път като види баща ми или нас неговите деца се насълзяват... От днешна гледна точка разбирам как осиновителката му, моя баба също, се е чувствала разкъсано, несигурно, дали татко я обича, че това дете все пак е нейно, да не би той да я напусне... Толкова е сложно! И някак нечестно за всички тях, без някой от тях да има вина... Татко мога да кажа, че дори е развил нещо като комплекс, цял живот не вярва, че някой може да го обича, не знаеше как да се държи със семейните си...
Питам се в какво аз бих направила при подобен случай като при вас, ако бях на мястото на твоята сестра. Категорично знам, че винаги щях да бъда до сестра си  и да я  подкрепям в трудностите, които среща при изпитанията  да има свое дете. Бих приела безрезервно и с цялото си сърце, ако реши да осинови дете. Бих й дарила свои яйцеклетки. Бих износила нейно ембрионче...Бих й дала живота си, ако можех.  Но не бих и дала  детето си. Нямаше да е честно за мен, сигурно цял живот без да искам дори и дори да успявам да  контролирам емоциите си и чуствата си ще се чувствам тъга, няма да е честно за нея, и много вероятно е това да ни дистанцира, нямаше да е честно за бъдещото дете, за съпруга ми...
Надявам се да простиш на сестра си. Едно от най-хубавите неща на този свят е да имаш сестра! Искрено ти пожелавам скоро при теб да се решат нещата и да станеш мама!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Тъй като въпроса отдавна е решен - за добро или лошо (аз съм убедена, че за първото)- зключвам темата
В очакване ....