0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #140 -: Април 04, 2008, 14:06:55 pm »
момичета, не знам за вас, но аз ще правя първи ин-витро опит. притеснявам се напоследък от това което чувам за първите опити, че обикновено не били успешни, успявало се на 2-ри, 3-ти опит. някой знае ли нещо по-достоверно по въпроса и наистина ли шансовете отначало са малки?
и
И на мен така ми бяха казали,но то взе,че стана от първия път.Само дето не продължи дълго,но това е друг въпрос.

*
« Отговор #141 -: Април 04, 2008, 16:28:38 pm »
хеи дори какво става с теб как върви стимулацията
Трейси, аз заапочвам в понеделник - 07.04 с доза декапептил. Предполагам, че ще вървим заедно с теб, защото и аз пия последните регулончета. В понеделник ми е последното и с него и първата доза декапептил
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #142 -: Април 04, 2008, 20:51:14 pm »
  Всички инжекции в корема ли се поставят?Много са неприятни,не че няма да да ги понеса всички,но си мисля,че ако сменям мястото ще е по търпимо.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #143 -: Април 04, 2008, 21:08:02 pm »
Пурегона и декапептила да.меногона и прегнила при мен бяха мускулни-в дупето.

На мен честно казано не ми биаха неприятни:) след втория ден подкожните си ги слагах сама(както м исля и повечето момичета:).Дори ми щипеха като ходех някой да ми ги бие защото аз си ги слагах бавно за да не ми щипе а мед.сестри ми ги биеха скорострелно:))))

Ако не искаш в корема, може и в ръцете, моите първите бяха там:)но аз поисках да ми покажат как да си ги слагам в корема защото в ръцете нямяше как сама да си ги бия:)Не се притеснявай, наистина е търпимо и безболезнено.Поне при мен бе6е така:)
*
« Отговор #144 -: Април 04, 2008, 21:44:12 pm »
Декапептила си го биех сама в ръката, а пурегона в корема. Голямо облекчение ми беше, че си ги биех сама, вместо да ходя всеки ден до клиниката, а и както казва Лиско сама повече се щадиш. Вече и мускулни се научих, наложи се да бия на мъжа ми едни, в началото не ми се доверяваше, ама после "Как леко ги поставяш" :lol:
Ех, какви умения добиваме! (sorry за отклонението)

Успех на всички биещи си инжекцийки :D
« Отговор #145 -: Април 04, 2008, 23:01:59 pm »
И аз си ги бия в корема - в ръцете ме боли повече. Абе що инжекции съм си изтряскала(5-то инвитро + фраксипарин през цялата бременност) до сега не ме е боляло. Ама сега от този пурегон сълзи ми потичат(почти). Аз ли съм се повредила или сега като са готово разтворени са по-болезнени...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #146 -: Април 05, 2008, 00:15:00 am »
Сетакап, сама ли си ги биеш? Забелязала съм, че като ги бият бързо повече боли.
Успех, на всички!
*
« Отговор #147 -: Април 05, 2008, 01:16:21 am »
:) Накарахте ме да се замисля сега за биенето :)
Днес си взех пурегончетата от ЗК - само по една ампула е в опаковка - разтворено е веществото. Имам и такива пурегончета, които ще бия след като свършат тези от ЗК (малко по-старо производство) и те са по две ампулки - едната с твърдо топченце, едната с течност - те как се смесват ми е интересно... Интересно ми е как ще свикна и да си ги бия леко с тези старите спринцовки.
Видях, че декапептила е направо спринцовчица - готова за употребление :)
За сведение само да кажа - вече няма никакъв страх - само повишен интерес
*
« Отговор #148 -: Април 05, 2008, 09:05:09 am »
и те са по две ампулки - едната с твърдо топченце, едната с течност - те как се смесват ми е интересно... Интересно ми е как ще свикна и да си ги бия леко с тези старите спринцовки.
Трябват ти игли за мускулни инжекции- с тях изсмукваш разтвора от едата ампула, слагаш го при сухото вещество, разтклащаш го внимателно до пълното разтваряне на сухото, пак изсмукваш с дългата игла готовият разтвор от ампулата в спринцовката, после  сменяш гoлямата игла с малка за подкожни инжекции и си я слагаш в корема.  :D Има едни много хубави спринцовки на "Момина крепост"-Велико търнова от 1мл-продават ги директно с иглите, които са много малки и удобни-мисля че се водят инсулинови. Такива спринцовки може да намериш в "Санита".  :D
 Успех! :D
*
« Отговор #149 -: Април 05, 2008, 09:31:18 am »
На мен ми дадоха комплект с много спринцовки ... Ще видя дали ще стават и ако не, пак ще си купя. Благодаря ти Пета :bighug:
« Отговор #150 -: Април 05, 2008, 10:47:59 am »
Момичетана мене ми биха Пурегон 600Е,който си го взех от Турция.Той върви с тъй наречения Пен.Това е като писалка в която се слага ампулата и си нагласяш с завъртане каква то доза ти трябва.Иглите са много фини и не се усещат.Доколкото знам се продава и по наще аптеки.Ако не сте разбрали нещо,може да питате Аннито,тя знае за какво става въпрос.Дано съм ви била полезна.Успех на всички.
« Отговор #151 -: Април 05, 2008, 19:36:33 pm »
момичета, днес си взех резултатите от хормоните, които искат преди стимулацията. леко съм притеснена. те са:
Prolactin - 260.40 mlu/l  реф.ст. жени 90 - 523
LH 6.98 IU/l    Ж(фол 1.9-8.0; овул 11.3-59.0; лут 0.8-
FSH 11.87  IU/l Ж(фол 2.4-9.3; овул 3.9-13.3; лут 0.6-

притеснява ме ФСХ. чувала съм, че говори за изчерпан яйчников резерв. въобще някой може ли да ми каже наред ли са ми хормоните и може ли да не стигна до ин-витро в крайна сметка?
« Отговор #152 -: Април 05, 2008, 19:37:46 pm »
малко съм притеснена. забравих да напиша, че изследванията са на 5-ти ден от цикъла
*
« Отговор #153 -: Април 05, 2008, 21:27:49 pm »
малко съм притеснена. забравих да напиша, че изследванията са на 5-ти ден от цикъла
за6то ги прави на 5 ти ден аз правих само фсх за6тото в едната лаборатория ми го искараха висок и док. ми каза да го пусна в друга лаб. и излезна друг резултат така 4е мое мнение е да повъори6 с друга лаб.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #154 -: Април 05, 2008, 22:58:43 pm »
за6то ги прави на 5 ти ден

Ами защото те се правят между 3-ти и 5-ти ден на цикъла а прогестерона на 20-21 ден от цикъла.
И е нормално (може би и задължително)преди процедула да се изискват за да знае доктора как да процедира.

Снежка, за съжаление немога да ти помогна с мнение по резултатите но мисля, че не трябва да се притесняваш да питаш доктора си за тях дори и по телефона.Най малкото би могъл да те успокои или да те извика за да ти назначи ле4ение преди процедурата.При мен беше така но не с хормоните и благодарение на това, започнах процедурата си навреме, без отлагане.
Докторите ни са затова, за да ги питаме и да ни помагат (в повечето случаи)

Успех момичета.
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #155 -: Април 05, 2008, 23:11:39 pm »
Момичета,изчетох ви с голям интерес,защото имам лично отношение към екипа на АГ-то във Варна,където сбъднаха мечтата ми.На тези,които им е за първи път и се интересуваха дали има положителен опит от първият път искам да  вдъхна кураж,че има и аз съм един от тях!Трансфера ми беше на 5-ти ден,фаза бластоцит,върнати два,от който единият сега баща й я разнася из стаята,защото не иска да заспи :lol:.На всяка от вас пожелавам много късмет,положителен тест и много скоро да гушкате свойте мечти!
Setacap,поздравления за това,че тръгваш отново по този път{аз също смятам да опитам след година две},силно гуш от мен!
« Отговор #156 -: Април 06, 2008, 14:33:59 pm »
Утре към 12 ще бъда в АГ... който ме разпознае, печели кафенце...  :wink:
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #157 -: Април 06, 2008, 15:57:49 pm »
Цитат
Утре към 12 ще бъда в АГ... който ме разпознае, печели кафенце... 
Аз бих могла да спе4еля тази награда/кафенцето/,но съм от 8.30 :?
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #158 -: Април 06, 2008, 16:03:42 pm »
Еми в сряда сигурно пак ще съм там...
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #159 -: Април 06, 2008, 16:10:23 pm »
setakap, успех!