Здравейте
Направиха ми кюртаж преди два дни. Приеха ме сутринта и следобяда ме изписаха.По-точно никой не ме е изписвал. Жените сами си тръгваха. Чакам епикризата. За първи път преживявам процедурата. С пълна упойка, не кървях много. Само в първия ден. Сега не. От днес имам леки болки ниско долу и от двете страни. Бях в 9 г.с. На листовете за хоспитализация пишеше мисд аборт. Гледаха ме 3 пъти преди процедурата. Плодния сак наистина беше празен. Физически се моля всичко да е наред. Психически съм рухнала-чета ви и плача и дано поне така част от болката си отиде. Това е първа бременност. Прочетох ви и знам, че сте преживяли много повече от мен и звуча като хленчеща лигла.
Имах кървене на два пъти. Изписаха ми дуфастон и нош-па. Казаха ми, че ако се случи 3 път ще трябва да ме хоспитализират. Кървенето и двата пъти беше слабо. Още на първия преглед -за да кнстатират бременността ме шашнаха и после "спокойно" не помагаше. Видяха "киста" на левия яйчник. После се оказа, че тя хранела бебето. Появявала се с началото на бременността и изчезвала с нея. В последствие при прегледите за потвърждение на мисд аборт и необходимостта от кюртаж ми казаха, че това е било жълто тяло, а не киста. Както и да е-пиша това, за да може ако има друга жена, която ако от началото на бременността поставят под напрежение с "киста" ДА потърси задължително втори даже и трети преглед. Или поне освен форумите да поиска и докторите да и обяснят какво означава киста и дали не може тя да е полезна за бебето. След второто кървене(седмица след първото) доизпих дуфастона и нош-па то и ги спрях. Мисля, че аз съм виновна за случилото се. Но с тях се чувствах ужасно. Трябваше да чуя вече сърчицето, когато ми казаха, че няма бременност и се налага кюртаж. На монитора веднага видях, че така наречената "киста" я няма, а после чух и че нещата не са наред. Страхът и надеждите после няма защо да описвам. Моят въпрос е: Може ли да ми кажете от какво се получава това кървене през бременността? И ако сте имали същото като диагноза:мисд аборт - какви са били причините? Как така има бебе, а после то изчезва изведнъж? От лекарите чувам само "може да има много причини" Бихте ли ми казали поне няколко???