Здравейте, момичета! Присъединявам се към вас, аз го изгубих преди седмица в 8 г.с., имаше си и пулс и вече беше почнало с леките движения. До последно след прегледи на ехографа ме уверяваха, че всичко е наред,че сърчицето му тупка и т.н. Единственото притеснително беше слабото кафеникаво течение /в началото беше жълто/ и леките болки по-късно. Струва ми се, че имайки предвид състоянието на ембриона /ЖИВ/ трябваше да ми бият Прегнил, а лекарите все изчакваха.Това се случва в болницата, като видях зацапването веднага отидох и ме приеха по спешност, въпреки че спешни мерки от тяхна страна аз не видях. Пиех си Утрогестана и ми слагаха инжекции НоШпа 2 пъти на ден. Е това, дето го чакаха се случи - след 30-минутни болки го "изхвърлих". Последва на сутринта абразио. Все още не знам как са го направили, дали с вакуум, дали с кюрета /епикризата не е в мен, чакам да я напишат/. Подозирам, че е с вакуум, понеже го видях като легнах на масата. Взели са и материал за хистологично изследване, т.е. имало е и изстъргване с кюрета може би. След това кървях много слабо. Продължи една седмица. От ден-два съм с жълтеникаво течение. Изпих си предписаните антибиотици, пия и противозачатъчни, те са за 3 месеца.Чудя се дали противозачатъчните са ми предписани само заради контрацепцията, или имат и някакъв благоприятен ефект в/у матката. Въобще, толкова въпроси, при задаването на които лекарите не благоволяваха да отговорят, чак се ядосваха за това, че се интересувам. Изказванията им от рода "Еее, не си единствената, на която се случва" не бяха никак успокоителни. Както и да е, от тях не очаквах успокоение, моля се само да са си свършили работата, за която са компетенти.Ще изчакам първата менструация и тогава ще отида на преглед, разбира се ако всичко е наред дотогава.
adserenity , ти си била в ранна бременност, изчистена си, не би трябвало да кървиш толкова много. След кюретажа гледаха ли те на ехограф, за да установят дали си добре почистена? Ако не - иди при първа възможност да те погледнат!!! И се пази след това няколко месеца, мисля, че 6 месеца е добре /на мен ми казаха 3-4/. Матката ще е напълно възстановена дотогава, но нека организмът си възвърне всички необходими витамини, нека хормоните влезат в релси и най-важното - нека се успокоиш! Защото физ.болка минава бързо, емоционалната е по-упорита! Нека не губим вяра, всичко ще се нареди!!!!!! Прегръщам ви, момичета!