0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
Re: Графиката на Dime-ще се радвам на всяко мнение:)
« Отговор #180 -: Август 15, 2008, 14:58:22 pm »
Здравейте момичета  :balk_102:
Честит празник на всички  :cheerleader:
Нека света Богородица бди над всички нас и ни закриля и ни дари с така мечтаните рожбички  :babyflips: :babyflips: :babyflips:
Аз преди малко ходих на църква и запалих свещичка специално за всички вас и се помолих Богородичка да сбъдне мечтата ни.preggo
Миме, ти днес си на половина именничка :D Пожелавм ти най-скоро да си нацяло бременна :D :wink: preggo
Аз вчера ходих до личната и ми издаде направление с диагноза- женско безплодие-неустановено.Говорих и с гинеколожката ми и във вторник съм при нея.Нямам точен час,че всички са раздадени,но ми каза да отида и да чакам и ако може ще ме вмъкне.Дано да стане и да може да ми пусне някои от изследванията или поне да ми каже че ми предстои О., че излиза и в 2 седмици отпуска.
Това е покрай мен милички.Благодаря ви,че сте толкова мили.Обичкам Ви :cuddle:
« Отговор #181 -: Август 16, 2008, 19:04:27 pm »
Диме, късмет във вторник и чакаме добри новини  :D

*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #182 -: Август 18, 2008, 09:23:31 am »
Здравейте милички.
Аз неможех да пиша тези дни,че компа вкъщи нещо се развали :?
Искам да ви попитам,дали е възможно според Вас  този месец да имам ранна О. 8O
В събота имах много разтеглива и белтъкообразна ЦС, а вчера много по -малко,днес вече почти няма,но БТ е по ниска всравнение с други дни.....
Довечера ще гледаме да сложим пак сърчице и ще видим и утре какво ще каже лекарката, пък знае ли се.... :lol:
Хубава,бебеносна и щастлива седмица на всички.
Гушкам ви силно :grouphug:
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #183 -: Август 18, 2008, 10:28:59 am »
Здравей, миличка!
Целувам те много силно! :balk_21:
Не е изключено да имаш по-ранна ову - дори като гледам температурата - възможно е да е дори днес, ама утре, вдругиден ще се разбере.
Гушкам те много силно и ти желая този месец да е ТВОЯТ МЕСЕЦ! :bighug: :hug2: :bighug:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
« Отговор #184 -: Август 18, 2008, 13:47:51 pm »
Мило защо не направиш едно тестче за ОВ за да не се чудиш кога ще е ОВ. Иначе как си забрави ме ти не ми пишеш вече ЕЙ, аз да си кажа добре съм всичко с нас е ок коремчето започва вече да личи ма му е и време де днес влизам в 5 месец.

*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #185 -: Август 19, 2008, 11:11:47 am »
Здравейте милички
Благодаря Ви много за стинатите палци  :grouphug:
Аз сега се връщам от лекарката и първата стъпка е направена при мен
На пръв поглед всичко е наред и нормално.Взе ми влаг.секрет и ми пусна следните хормони:
Антибиограма с 6 антибиотични диска, LH ,FSH ,Estradiol, Testosteron и ми каза да ги пусна след 3 дни, т.е на 15 ден от 30 дневен цикъл.
Искам да Ви попитам,тъй като прегледа беше "на бързо" наистина ли тогава се изследват тези хормони?
Имам си и фоликулче в левия яйчник с диаметър - 17мм  много се радвам,но отново искам да ви питам при каква големина се очаква да се спука и ориентировъчно Овулацията трябва да ми се пада след 3 дни,нали?

Иначе вчера правих тест за О. и е нацяло отрицателен :?
Вени,миличко, изобщо несъм те забравила,много честичко си мисля за теб :hug2:
Много се радвам,че всичко е наред при теб а на кормчето и на бебчето в него пращам най- голяма целувка и прегръдкааааааааааааа :bighug: :babyflips: :bighug:
Рали, Миме, гушкаааааааааам  ви :grouphug: :grouphug:

Много прегръдки на всички и усмихнат ден  :D
*
« Отговор #186 -: Август 19, 2008, 11:43:54 am »
LH ,FSH ,Estradiol, Testosteron -тези хормони е най-добре да се изследват 3-5 ден он цикъла, най-добре 3-ти.
Сигурна ли си ,че трябва на 15 ден да ги пуснеш?
*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #187 -: Август 19, 2008, 11:58:50 am »
Сигурна ли си ,че трябва на 15 ден да ги пуснеш?
да, аз я попитах сега мога ли да пусна хормоните?, а тя ми отговори- не,след 3 дни :?
Щом ЛХ, ФСХ и естрадиол се изследват 3-5 ден от началото на цикъла, това означава ли, че на 15 ден няма да са достоверни резултатите  :?
« Последна редакция: Август 19, 2008, 13:05:24 pm от Dime »
« Отговор #188 -: Август 19, 2008, 13:10:40 pm »
Диме миличка копирам ти информация от предишна подобна тема :
LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Teststoteron се правят от 3 до 5 ден на цикъла.
Пролактинът и тестостеронът може и по друго време, но да минеш с едно боцкане.
Пролактина се изследва по специално - не трябва да си имала сексуален контакт предишната вече, да не си яла тлъсти меса, да не си приемала алкохол, да не си извършвала тежко физическо натоварване и да не си пипаш гърдите  . Взема се на гладно и без кафета..
Прогестерон се прави 6-7 ден след овулацията.
Евентуално, по-натам се правят и ЛХ и Естрадиол до 36 часа преди овулацията при фоликул над 18 мм, но за това трябва фоликуметрия. Иначе не си струва.
Това са репродуктивните хормони който отговарят за цикъла и овулацията.
ТСХ, ТАТ, МАТ - това е за щитовидната жлеза и са важни може да се правят по всяко време на цикъла не е необходимо нещо специално...

Пожелавам ти много успех  :goodluck: :goodluck: :goodluck: :bighug:
*

veni_I_koci

• 609
« Отговор #189 -: Август 19, 2008, 15:51:07 pm »
Миличко като гледам днес БТ доста е паднала дали урте няма да си в ОВ ако не ти се прави тест за ОВ поне пъхнете 1-2 сърца утре и в други ден, за по голяма сигурност пък знаели човек, донж докъто се гласиш за всички теди изследвания чудото да стане. ПУ-ПУ-ПУ

*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #190 -: Август 20, 2008, 09:45:08 am »
Здравейте милички :D
Снуки,мерси мила за подробното обяснение.Аз реших все пак да пусна хормоните да видим какви ще са резултатите.
Вени,миличко,правих онзи ден тест за О и си беше направо с 1 черта,вчера също правих и беше пак отриц. но този път чертите бяха две и  с почти еднаква наситеност, но едната леко по-бледа.Ще видим днес какво ще покаже тестчето :wink:А ние сърчице ще си сложим :P
Гушкам ви много :grouphug:
*

veni_I_koci

• 609
« Отговор #191 -: Август 20, 2008, 11:59:37 am »
Мило дано всичко да е ок и да ти се сбъдне мечтата най накрая. Аз днес съм много щастлива защото моята приятелка от форума Шушенцето е бременна, ти искам да я последваш още този месец, пу-пу-пу

*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #192 -: Август 21, 2008, 09:30:17 am »
Аз съм много щастлива,пупупу, защото вчера за първи път откакто правя тестове за О./ е, аз несъм много сериозна с тях/ ,но.... видях ПОЛОЖИТЕЛЕН тест :D :D :D
Сигурна съм,защото тези са електронни тестове са от Англия и не е нужно да сравняваш чертички, а ако си в Ову на дисплейчето излиза усмивка :D, и така на мен ми излезе супер ясна усмивка :lol: а ние си сложихме сърчице :P и днес и утре пак ще сложим и дай Боже всичко да е Ок.
Вени, миличко,благодаря ти от сърце,дай Боже да стане да последвам Шушенцето с  :bfp:
Шуше, -Честито,много се радвам миличка :D :wink: :D

Момичета сега имам СПЕШНО питане, относно:
ЛХ и Естрадиол  се правят до 36 часа преди овулацията при фоликул над 18 мм, но за това трябва фоликуметрия. Иначе не си струва.
Лекарката ми каза тези да ги пусна, знаете утре, на 15 ден,като смяташе,че тогава трябва да ми е О., но сега като видях вчера полож.тест, това означава ли,че трябва да ги пусна днес, защото утре може да е минала овулацията? :?
Незнам какво да правя, моля ви помагайте :(
*

veni_I_koci

• 609
« Отговор #193 -: Август 21, 2008, 11:17:56 am »
Миличка щом е положителен теста пусни ги днес или пък звънни на док и я питей, но мисля че и тя ще каже да ги пуснеш днес.

*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #194 -: Август 21, 2008, 11:21:14 am »
Вени,благодаря ти мила.
Да, и аз реших така и след половин час отивам да ги пусна, дано всичко да е ОК.
*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #195 -: Август 21, 2008, 14:55:11 pm »
Аз съм тук вече с готови резултати от изследванията :)
Искам да помоля да кажете мнение какви са според Вас резултатите. Оттова което виждам аз мисля че са в нормите и че всичко е нормално, но ще се радвам да чуя и по-експертни мнения, а аз утре следобед ще ги занеса на лекарката ми.
Ето ги и тях:
Име на теста (изследването)

LH : 12.16IU/L
  при  РЕФЕРЕНТНИ ГРАНИЦИ : LH : Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.5 ) Овулационен пик ( 8.7 – 76.3 ) Лутеална фаза ( 0.5 – 16.9 ) Менопауза ( 15.9 – 54 ) Бременност ( 0.10 – 0.15 ) Мъже ( 1.5 – 9.3 )

FSH :6.22IU/L
  при  РЕФЕРЕНТНИ ГРАНИЦИ :FSH : Фоликуларна фаза ( 2.5 – 10.2 ) Овулационен пик ( 3.4 – 33.4 ) Лутеална фаза ( 1.5 – 9.1 ) Менопауза ( 23 – 116.3 ) Бременност ( 0 – 0.9 ) Мъже ( 1.4 – 18.1 )

Testosteron: 2.22nmol/L,при  РЕФЕРЕНТНИ ГРАНИЦИ :M ( 8.36-28.7 ) Ж ( 0.49-2.64 )

Estradiol: 790.1pmol/L,
при  РЕФЕРЕНТНИ ГРАНИЦИ: Estradiol : Фоликуларна фаза ( 46 - 607 ) Овулационен пик ( 315 - 1828 ) Лутеална фаза ( 161 - 774 ) Менопауза ( < 18.4 - 201 ) Бременност (789 - >15 781 ) Мъже ( 28 - 156 ) *

Благодаря Ви предварително.
Много прегръдки :grouphug:

*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #196 -: Август 22, 2008, 11:10:13 am »
Здравейте момичета :wink:
Как сте днес в този топъл петък  :D
При мен след хубавата новина за хармоните вчера, по късно се " зарадвах" на не толкова добра новина за микробиологията ми   - откриха ми кандида  и сега съм притеснена и ме е страх :(
Знам ,че сега ще се наложи лечение и на двамата и че ще трябва да отложим и бебправенето и другите изледвания за извесно време и .......  , но ако чудото се се случило този месец- гъбичките биха ли навредили на бебето?
Днес ще занеса резултатите на лекарката и ще видим какво ще каже, а на мен постоянно ми се
Случвало ви се е и на някои от вас и как се справихте,защото аз просто ще 8O :balk_145: :balk_144:
Прохладен ден    beer:: :a_cat_06: :garden:
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #197 -: Август 22, 2008, 12:52:05 pm »
Здравей мила. Съжелявам за микробиологията ти. Не се притеснявай, не е болка за умиране, просто ще трябва да се полекуваш и следващия месец с песен. Преди два месеца откриха на мъжа ми ентерококус фекалис и му изписаха антибиотик, трябваше и аз да пия за профилактика. Да си призная тогава и аз като теб бях и притеснена и ядосана, чя трябва да отложим бебеправенето с месец. Но ето сега всичко е наред и ние действаме. Стискамв ти палци. Всичко ще е наред много скоро.
*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #198 -: Август 25, 2008, 10:17:18 am »
Как сте?
Аз в петък ходих при лекарката ми и тя ми каза,че хормоните са супер, а за гъбичките да не се тревожа,не били страшни и да изчакаме,ако има настъпила бременност каза ,че ще лекуваме пак по-начин които няма да е опасен за бебето също и ,че по време на бременност ще ги хвана поне още 2-3 пъти.
И така много се зарадвах като и календарите ми отчетоха по БТ овуто да е било на 14 ден, като това съвпада и се теста  и с узи :D
Но днес имам лек спад в БТ и силни резещи болки- еднократни в матката :? Много ми се иска да са от инплантация, но не е ли много рано за такава?
Гушкам Ви всички и ви желая страхотна,усмихната и бебеносна седмица :grouphug: :bfp: :babyflips:
*

veni_I_koci

• 609
« Отговор #199 -: Август 25, 2008, 10:42:39 am »
Миличка такъв спад не се брой за спад в БТ, не се тревожи, за инплантация мисля че е рано, но тези болки може да се дължат на нещо друго не се тревожи скоро ще разбереш каква е причината и дано да е от най прекрасните изненади пу-пу-пу