Лейди, аз съм с конизацио и ще се опитам накратко да ти разкажа как минаха нещата при мен. Колпоскопията не е болезнена, аз впоследствие чак разбрах, че ми е правена такава. Не знам при кого ще ходиш, аз бях в частния кабинет на Божидар Славчев. Мога доста да го оплюя за това, че след инсе искаше да ми маха кистите, въпреки че му бях казала, че съм бременна в 6-7 г.с (добре, че послушах д-р Стаменов), но по отношение на оперативните интервенции е много добър. Та отидох в кабинета в уречения час, почаках както винаги час-два, тъй като имаше много пациентки. Въпреки голямото шубе си повтарях думите на сестрата, че 18 годипната и дъщеря също е минала електро конизацио и всичко е било наред.За процедурата изобщо не се налага пълна упойка, нито епидурална. Бях с местна, всичко трая около 10-15 мин, взеха ми материл за повторна биопсия, полежах малко в кабинета, тъй като от притеснение не бях яла цял ден и ми беше прималяло доста. Мъжът ми дойде да ме вземе, след което се качихме в колата и тръгнахме за Ст.Загора. Не се налага болничен престой, нито някакви специални процедури. Имаше болка, след като упойката поотпусна, мога да я сравня с много болезнена менструация, но едно обезболяващо ще свърши работа. Докато пристигнем вече неприятното усещане беше поотминало, веднага си легна (беше вечерта към 23ч) и на другия ден вече нямах никакви болки. Има слабо кърене, продължавашо 2-3 седмици.При използване на скалпел знам, че то продължава доста повече. Ами това е в общи линии - всичко се забравя, важното е нещата да приключат успешно. Аз даже си родих нормално и вече си мисля кога би било подходящо време за второ
Пожелавам ти успех!
П.С Всичко ми струваше 130 лв през март 2006 (100 за конизациото + 30 за биопсията).