0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 24 част!!!
« Отговор #240 -: Май 12, 2008, 18:00:48 pm »
Аз всъщност за самото раждане не се притеснявам, пък съм и секцио(малкият е с дупето надолу), та почти няма да имам участие в процеса. :) За после ми е по-оритеснено, как ще се справим с гледането на човечето. Но предполагам, че като си тръгнат нещата по реда, няма да имам време за шашкане. :)

galli , аз чак днес се престраших да пазарувам за бебето. Голям кеф е и като нищо може да се пристрасти човек. Аз обаче съм със списък. :D

mimi26 , ще оздравееш. Стой си в леглото и пий чайчета.
« Отговор #241 -: Май 12, 2008, 19:28:59 pm »
Привет на всички!

Да се отчета и аз...
Бях на ФМ при доц.Томова. Много добри впечатления, много мила и обяснява всичко в детайли. Според нея всичко е наред, бебето се развива нормално, отговаря на седмиците си, няма основание за притеснения. Добре че отидох първо при нея, защото 2 дни след това си взех резултата от БХС и той беше 1:129, два пъти по-висок риск от допустимия (1:250). Вероятно ще повторя изследването на друго място и ще му мислим после.

Според доц.Томова ще си имаме МОМЧЕНЦЕ :)

За статистиката:
БХС го правих в Майчин дом, на 14тия етаж, цена 25 лв, срок на изготвяне 4 дни.
ФМ в МЦ София, цена 90 лв.

Добре дошли на всички нови бременни и много късмет и радост за всички нас!
*
« Отговор #242 -: Май 12, 2008, 19:38:11 pm »
Привет на всички!

Да се отчета и аз...
Бях на ФМ при доц.Томова. Много добри впечатления, много мила и обяснява всичко в детайли. Според нея всичко е наред, бебето се развива нормално, отговаря на седмиците си, няма основание за притеснения. Добре че отидох първо при нея, защото 2 дни след това си взех резултата от БХС и той беше 1:129, два пъти по-висок риск от допустимия (1:250). Вероятно ще повторя изследването на друго място и ще му мислим после.

Според доц.Томова ще си имаме МОМЧЕНЦЕ :)

За статистиката:
БХС го правих в Майчин дом, на 14тия етаж, цена 25 лв, срок на изготвяне 4 дни.
ФМ в МЦ София, цена 90 лв.

Добре дошли на всички нови бременни и много късмет и радост за всички нас!

Добре дошла в синия отбор! :)
« Отговор #243 -: Май 12, 2008, 19:38:42 pm »
SummerSun честито ти сини пантофки.
mimi26 да оздравяваш ,то и аз днес какво се разкиках ама е май от времето.

за основаване на фонд за ин-витро - подпиши се и ти  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html
« Отговор #244 -: Май 12, 2008, 19:42:55 pm »
ОХ,наистина е голяма тръпка това пазаруване. И аз вече се престраших,вече купих някои неща на бебка,поръчахме леглото с всичките подробности и направо летя в облаците...Отделно,че треска ме тресе от мисълта,че останаха само няколко седмици.
Леко бременеене на всички и наслаждавайте се на пролетта!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #245 -: Май 12, 2008, 20:52:06 pm »
SummerSunчестито ти момченце и  добре дошла в синия отбор :D
mimi26 бързо оздравяване и горе главата! :wink:
galli честити покупки :D и аз се побърквам вече ама още малко ще почваме да купувамеееееее еха от кога чакам този момент....  :D :D :D
*
« Отговор #246 -: Май 12, 2008, 21:15:04 pm »
Привет и от мен :)
Днес бях на БХС в Майчин дом, да ви кажа от днес са със нови цени. БХС-то вече е 37,53лв, но пък резултатите ги дават още на следващия ден. Стискайте палци, утре ще ходя да ги взема!
*
« Отговор #247 -: Май 12, 2008, 21:27:05 pm »
Привет и от мен :)
Днес бях на БХС в Майчин дом, да ви кажа от днес са със нови цени. БХС-то вече е 37,53лв, но пък резултатите ги дават още на следващия ден. Стискайте палци, утре ще ходя да ги взема!
Стискаме палци!
Това с 53-то стотинки е много интересно :)
*
« Отговор #248 -: Май 12, 2008, 22:07:02 pm »
SummerSun, честито синя радост! :bori_004:

dianka, всичко ще е наред.  :crossfingers:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #249 -: Май 12, 2008, 22:10:23 pm »
Момичета притеснено ми е, лекарката незнам какво чака,но още не ми е пуснала антитела.
В четвъртък влизам в 28-мата седмица а доколкото разбрах при Rh- се биело инжекция антигамаглобулин. Лекарката май няма никакво намерение да ми я слага, щели ли сме да чакаме мъжа ми, а не го знам точно кога ще се прибере.
Stelliana до сега трябва да са ти пускани два пъти антитела, или поне веднъж и още веднъж да ги пуснат към 28. това няма никакво отношение към профилактиката. Ако искаш я прави, ако не искаш недей. Ама трябва да се знае какво положението с антителата. взимай един мъж и Rh(+) и той да даде кръв. Само му сменете името, щом твойта док е такава педантка.
А ако решиш за профилактиката да послушаш някое светило в областта на запушените тръби... лошо няма. Но ако не ти се гледа цял месец бебе с жълтеница, по-добре я направи. Марио не ми е бил и един ден с жълтеница, а на една приятелка и двете й деца я караха по месец и на лампи... На мен все ми се струва, че няма да ми е особена интересно детето да се мъчи, така че ще си я направя.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #250 -: Май 12, 2008, 22:48:21 pm »
Моята двурога матка я откриха в МД преди две години. Трябваше да ме изпишат след едноседмичен престой и направено абразио след сериозен кръвоизлив в 6 г.с., и докторът, който се беше върнал тъкмо от отпуска искаше да се увери, че всичко е наред, защото доста ме боляха гърдите. Оказа се, че матката ми е двурога и че все още има сак в левия рог. В последствие се появи и сърдечна дейност на ембриончето. Така и не разбрах дали и в десния, който са абразирали кадърнит лекари е имало бременност. Както и да е.
« Отговор #251 -: Май 12, 2008, 22:52:55 pm »
Момичета притеснено ми е, лекарката незнам какво чака,но още не ми е пуснала антитела.
В четвъртък влизам в 28-мата седмица а доколкото разбрах при Rh- се биело инжекция антигамаглобулин. Лекарката май няма никакво намерение да ми я слага, щели ли сме да чакаме мъжа ми, а не го знам точно кога ще се прибере.
Stelliana до сега трябва да са ти пускани два пъти антитела, или поне веднъж и още веднъж да ги пуснат към 28. това няма никакво отношение към профилактиката. Ако искаш я прави, ако не искаш недей. Ама трябва да се знае какво положението с антителата. взимай един мъж и Rh(+) и той да даде кръв. Само му сменете името, щом твойта док е такава педантка.
А ако решиш за профилактиката да послушаш някое светило в областта на запушените тръби... лошо няма. Но ако не ти се гледа цял месец бебе с жълтеница, по-добре я направи. Марио не ми е бил и един ден с жълтеница, а на една приятелка и двете й деца я караха по месец и на лампи... На мен все ми се струва, че няма да ми е особена интересно детето да се мъчи, така че ще си я направя.
Tamara е права вече е трябвало да ги пусне тези изследвания :? , аз вече два пъти пусках за антитела и док. каза че още веднъж трябвало :wink:
*
« Отговор #252 -: Май 12, 2008, 22:57:18 pm »
Тамара, не е доказана зависимостта между профилактиката и иктера. Много драматично звучи 1 месец жълтеница, но не отговаря на истината. Аз не съм правила профилактика с АнтиДгамаглобулин в 28 седмица. Иначе след всичките ми аборти имам направени ваксини. След раждането също, тъй като дъщеря ми е с положителен резус фактор, но не се е мъчила, както си написала, че се случва.
« Последна редакция: Май 12, 2008, 22:59:26 pm от sia »
*
« Отговор #253 -: Май 12, 2008, 23:38:16 pm »
... ооох това го пиша за 2ри път... нещо ми стана с предния пост.

Мили момичета, искам да се гръмна. Направо съм отчаяна.
Тъкмо се успокоих и хайде сега ново двайсе. Днес си взех резултатите от БХС
Троен тест - 1:1700
Двоен тест - 1:85

Сега Док вика спокойно.... ма как спокойно, аз не мога място да си намеря.. иска да правим нов БХС 15-19 седмица, но при този резултат мисля направо амниоцентеза.
Не знам как ще издържа психически още 3 седмици.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #254 -: Май 12, 2008, 23:55:27 pm »
Тамара, не е доказана зависимостта между профилактиката и иктера.
Не зная какво е иктер, само предполагам.
Когато преди 5 години трябваше да си направя профилактиката тази ваксина се купуваше от раковата. Там се прави и за да ми я продадат се изискваха някакви документи. Тогава говорих с жената там
1. Дали е по-добре на Байер или тяхната - тя беше категоричнам че за всички други освен българите тази на Байер е по-добра, но за българите ваксината направена в БГ е по-добра
2. Дали да я правя - ако детето е Rh(+) беше категорична, че трябва да се направи. Но смяташе че може излишно да натоваря моят организъм, ако я направя, а детето е Rh(-). А има вероятност то да е Rh(-).
Тогава аз бях скептично настроена и успях да си уредя един телефонен разговор с тези, които са я измисляли. Не ваксината, а това да се слага в 28 седмица.
Та всичките бяха категорични, че това няма да навреди на бебето, а може да помогне. Не зная има или няма връзка, но да не изкара и един ден жълтеница - едва ли е само голям късмет.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #255 -: Май 13, 2008, 01:51:53 am »
... ооох това го пиша за 2ри път... нещо ми стана с предния пост.

Мили момичета, искам да се гръмна. Направо съм отчаяна.
Тъкмо се успокоих и хайде сега ново двайсе. Днес си взех резултатите от БХС
Троен тест - 1:1700
Двоен тест - 1:85

Сега Док вика спокойно.... ма как спокойно, аз не мога място да си намеря.. иска да правим нов БХС 15-19 седмица, но при този резултат мисля направо амниоцентеза.
Не знам как ще издържа психически още 3 седмици.
Филота спокоино ,теста зависи и от годините на жената ,ти на колко си ?(сори за нетакти4ния въпрос).Заедно с това от4итат резултата от феталната в 12 седмица ,какво ти казаха тогава ?Представям си как се 4увства6 в момента  :(,но се опитаи да запази6 спокоиствие ,все пак теста не е 100 % .И до амниоцетеза да се стигне ,рискът е много малък 0,5% do 1%  и тук доста маики са правили тази процедура (дано не ти се налага разбира се )...Дано да е фал6ива тревога  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #256 -: Май 13, 2008, 05:25:05 am »
Момичета, днес ходих на УЗИ и отново ме изнинадаха, имала съм двурога матка. Минах през цяла процедура инвитро и как никой не забеляза, че имам такъв проблем. Докторката сега се обучава на новия видеозон /бил съвсем нов/, аз бях така да се каже опитното зайче. Възможно ли е чак при бременност да се установи двурога матка.
А стига бе,как чак сега?!След инвитро!?докторката колко стаж има? 8O
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #257 -: Май 13, 2008, 05:35:25 am »
Тамара, не е доказана зависимостта между профилактиката и иктера. Много драматично звучи 1 месец жълтеница, но не отговаря на истината. Аз не съм правила профилактика с АнтиДгамаглобулин в 28 седмица. Иначе след всичките ми аборти имам направени ваксини. След раждането също, тъй като дъщеря ми е с положителен резус фактор, но не се е мъчила, както си написала, че се случва.
Момичета,аз бях бременна през гладната 1992г.Тогава болниците бяха в окаяно състояние а и ЖК-също.нямаше упойки,да не говорим за ваксини!понеже сина ми се роди едричък-4кг100гр. пожълтя доста -билирубин 283! при това и двамата с баща му бяхме с Рх+.Но пиеше глюкоза,а му включваха и система.Оправи се за 3-4 дена.Никога не съм чувала за бебе с един месец жълтеница!
Знам че са минали много години от тогава,но не се ли притеснявате малко излишно?
« Отговор #258 -: Май 13, 2008, 10:52:58 am »
EVIQ, аз си мислех, че жълтото тяло остава в яйчника, на мястото на спукания фоликул 8O Как са го видели в единия рог на матката?
SummerSun, честит ти малък юнак :)
Иначе и ние понакупихме повечето неща  :D Всеки ден си гледам празното легалце и нямам търпение да се запълни.
« Последна редакция: Май 13, 2008, 10:55:44 am от Stivarip »
« Отговор #259 -: Май 13, 2008, 10:56:46 am »
Ох, момичета аз пак се изплаших за това Rh.
незнам защо досега лекарката не ми е пуснала нито едно изследване за антитела.
На всяка консултация напомням, а тя имало още време.
А за тази инжекция - на моя мъж не му знаем кръвната група, но има смътни спомени,че е 0 -.
Ако в действителност и той е с Rh - и аз също, има ли смисъл от тази инжекция?
Вече се вбесявам на незаинтересоваността на лекарката, а на всичкото отгоре съм платила 200 лв за следене на бременността ми, а съм записана при нея по ЖК.