Eй, Meggy, ама ние с тебе все едно сме сиамски близначки, като по часовник е съвпадението
На 16 или 17 май започва следващия период, ову-то при мен е между 11 и 13 ден... по характер съм нетърпеливко и добре, че МЦ ми е кратък, като не е станало, поне бързо се разбира, че да почваме пак с усилията.
Момичета имам един малко тъпичък въпрос.Знам че при всеки е различно но долу горе на кой ден се прави самата инсеминация 14-15-16 знам ли?Малко се притеснявам да не взема да съвпадне с детския рожден ден на щерката щот незнам какво ще правя и как ще се ходи до Варна.
При мен всичко мина така (с уточнението, че не ми е стимулирана овулацията и нашия проблем е спермограма с показатели под нормите за подвижност и морфология):
1. около 4 дни преди евентуалната дата на ову-то е първия преглед при гинеколог, на който се вижда формира ли се доминантен фоликул, установява се какъв е размерът му и се премерва и лигавицата;
2. през следващите дни прегледите продължават, доки следи с колко расте фоликула и лигавицата и когато фоликула достигне размери, при които е нормално да се спука и да отдели яйцеклетка, се отива на инсеминация още на следващия ден. Процедурата при мен беше - моя човек оставя плувците, обработват ги, за мен инжекция окситоцин, инсеминация, лежане и довиждане;
3. След инсеминацията пак преглед, за да се види дали се е спукал фоликула, ако се е спукал(както беше при мен), започва прием на дуфастон 10 дни и чакаш да (не) ти дойде. Е, при мен дойде... Ако не се е спукал фоликула, пак на инсеминация на следващия ден след последния преглед.
Ох, май се улях
Как така си записвате час за инсеминация, без да е установено с УЗИ кога предстои овулация???